Gjest Gjest_Linda_* Skrevet 25. februar 2009 #1 Skrevet 25. februar 2009 Lagde ostesuffle på skolekjøkkenet engang, og synes det var nydelig da. Men har siden ikke lagd det, og smakt det ved få anledninger. Men har nå lyst til å forsøke å lage det igjen. Spørsmålet er hva jeg kan servere sammen med ostesuffle (min samboer er ikke glad i grønnsaker)? Skal ostesuffle serveres varm med engang den er ferdig?? Noen med gode tips?
Reveal Skrevet 25. februar 2009 #2 Skrevet 25. februar 2009 Jeg spiser ostesuffle ganske ofte, og da med disse variasjonene og tilbehøret: Selve sufleen; Her varierer jeg- enten med baconbiter i "røra", eller 1-2 ss cognac. Som tilbehør bruker jeg; Baguetter med hjemmelaget hvitøkssmør, stekt champingong (krydret med hvitløk, salt og pepper), samt marinerte hvitløk/sopp/soltørket tomat
Megana Skrevet 25. februar 2009 #3 Skrevet 25. februar 2009 Nam Ostesuffle er kjempegodt En gyllen regel er at gjestene/sambo skal vente på sufleen, ikke omvent (mao du skal servere den varm, rett ut av ovnen) Husk å ikke åpne ovnsdøra før sufleen er ferdig, da kan den risikere å falle sammen
Reveal Skrevet 25. februar 2009 #4 Skrevet 25. februar 2009 Slenger med et tips til hvordan få sufleen til å ikke falle sammen. "Skjær" inn e1-2 ts med potetmel i den stivpiskede eggehvitten.
Pingting Skrevet 25. februar 2009 #5 Skrevet 25. februar 2009 Er ostesuflejomfru, jeg. Noen som har noe gode oppskrifter?
Paibunn Skrevet 25. februar 2009 #6 Skrevet 25. februar 2009 Jeg syns det er veldig godt med forskjellig spekekjøtt til Og druer!
Reveal Skrevet 25. februar 2009 #7 Skrevet 25. februar 2009 (endret) Denne oppskriften er en god basis. For variasjoner se det første svaret mitt:-) PS: Anbefaler at du ikke river osten, men kutter den i terninger- for å dermed få "klumper" med bare ost- namme nam. Jeg pleier å kutte all ost i terninger- med unntak av litt revet til å strø på toppen. For enda en variasjon tilsetter jeg "osterøra" litt ridderost. Endret 25. februar 2009 av Reveal
Megana Skrevet 25. februar 2009 #8 Skrevet 25. februar 2009 Husker ikke hvilken oppskrift jeg har brukt, men jeg har hatt litt sennep (fransk, Dijon, men andre typer går sikkert like bra) i for god smak
Pingting Skrevet 25. februar 2009 #9 Skrevet 25. februar 2009 Denne oppskriften er en god basis. For variasjoner se det første svaret mitt:-) PS: Anbefaler at du ikke river osten, men kutter den i terninger- for å dermed få "klumper" med bare ost- namme nam. Jeg pleier å kutte all ost i terninger- med unntak av litt revet til å strø på toppen. For enda en variasjon tilsetter jeg "osterøra" litt ridderost. Takker!
Gjest Gjest_Linda_* Skrevet 25. februar 2009 #10 Skrevet 25. februar 2009 Takker for svar:)! Det blir nok ostesuffle på meg og samboeren i morgen:)!
Gjest Gjest_Line_* Skrevet 27. november 2009 #11 Skrevet 27. november 2009 Jeg ha vokst opp med ostesufflè som en av favorittene på kose-mat. Når jeg lager det nå serverer jeg med loff eller lyst stenovnsbrød og en salat (ruccula, rødløk, tomat med litt oliven/balsamico over). Drikk en god rødvin til PS! Husk å lage nok - jeg syns ofte porsjonene er litt små i oppskriftene Jo, mer smakli ost, jo mer smakli sufflè. Serveres straks!
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå