Gjest Gjest_megselv_* Skrevet 24. februar 2009 #1 Skrevet 24. februar 2009 Vi skal ha fest i eget lokale, og vil gjøre det stilfult, men enkelt. Bryllupet er i midten av juni. Menyen vi har tenkt på er: Forrett: Grillet laks på frisk salatseng med rømmedressing Hovedrett: indrefilet(okse) med fløtegratinerte poteter og rødvinsaus Dessert: Bringebær Panna Cotta Høres dette bra ut, eller burde en bryllupsmiddag være mere "spesiell"?
Gjest Gjest Skrevet 24. februar 2009 #2 Skrevet 24. februar 2009 høres helt fantastisk ut, takk foresten, nå fikk jeg og bestemt meny
Karense Skrevet 24. februar 2009 #5 Skrevet 24. februar 2009 Det hørtes kjempegodt ut, og det er ikke noe vits i å diske opp med altfor avanserte greier, dere vil jo at alle skal like det!? Dessuten er de jo der for å feire dere, ikke snakke i lange tider senere om at maten var for kjedelig, så det blir nok kjempebra. Håper dere får en nydelig
Kvist Skrevet 24. februar 2009 #6 Skrevet 24. februar 2009 Det mangler vel noe grønt til hovedretten? Vet ikke om du bare har glemt å skrive det opp her jeg, men det er jo tilbehøret som gjør om en rett er god eller ikke synes jeg. Tror jeg hadde satset på å finne noe kreativt, fargerikt, friskt og smaksrikt ved siden av kjøttet. Og for all del ikke vassen broccoli og riflekuttede gulrøtter...
Gjest Gjest_megselv_* Skrevet 24. februar 2009 #7 Skrevet 24. februar 2009 Det mangler vel noe grønt til hovedretten? Vet ikke om du bare har glemt å skrive det opp her jeg, men det er jo tilbehøret som gjør om en rett er god eller ikke synes jeg. Tror jeg hadde satset på å finne noe kreativt, fargerikt, friskt og smaksrikt ved siden av kjøttet. Og for all del ikke vassen broccoli og riflekuttede gulrøtter... Ja,selvfølgelig med friske grønnsaker til!! Glemte det bare... Takk! TS
Gjest Gjest Skrevet 24. februar 2009 #8 Skrevet 24. februar 2009 Syns det høres ut som en typisk bryllupsmeny jeg.
jezza86 Skrevet 24. februar 2009 #9 Skrevet 24. februar 2009 Høres veldig bra ut! Vi skal ha nesten akkurat det samme, faktisk, bare lammestek, og så jordbær til dessert
Gjest Gjest Skrevet 24. februar 2009 #10 Skrevet 24. februar 2009 Vi fikk noe lignende i et bryllup nettopp, veldig fornøyd med det. De hadde noe som gjorde seg og var spennende men ikke avansert som tilbehør til kjøttet: Pærer! Nå er ikke jeg noen matekspert, og vet ikke helt hva det heter - kunne det vært ovnsbakte, halve pærer? Smakte bittelitt som de som man kjøper hermetisk til dessert, men de var varme og så ut som de var litt brunede på kantene (bar preg av ovnsbaking i allefall). Kanskje det kan være noe?
Glitnir Skrevet 24. februar 2009 #11 Skrevet 24. februar 2009 Høres godt ut. Det viktigste er jo at brudeparet selv er fornøyde med menyen!
onyx Skrevet 24. februar 2009 #12 Skrevet 24. februar 2009 Jeg synes den er helt vanlig, men nå er faktisk ikke det viktigste hvorvidt menyen er den mest spennende og fantastiske. Det er mye viktigere at menyen passer til antall gjester, lokalene og ikke er for vanskelig for de som skal lage maten, anrette og servere. Hva nytter det vel med en "fancy" meny om den ikke blir laget og servert skikkelig?
Megana Skrevet 24. februar 2009 #13 Skrevet 24. februar 2009 Hvis det var meg ville jeg byttet ut forretten med gravelaks med sennepsaus eller noe liknende, men det er bare meg (Veldig glad i gravelaks med sennepsaus
Gjest Gjest_Arne_* Skrevet 8. mars 2009 #14 Skrevet 8. mars 2009 Til Ts. Jeg synes menyen din høres virkelig flott ut. Eksklusive ingredienser, klassisk festmat som passer enhver smak. Men jeg må ærlig inrømme at den er ikke noe særlig original. Jeg har vært i et titalls bryllup de siste årene og det er heller vanskelig å finne en meny som skiller seg ut fra de andre.Dersom en legger til noen tyttebær eller serverer en annen kroppsdel av rådyret så blir det fermdeles den samme greia. For to år siden var jeg i et vegetarbryllup. Dette kan faktisk kalles originalt. Kanskje det bare er fordi jeg er mann, men en tolvtimers fest med kun tilbehør? er statistisk sett en stoor skuffelse for halvparten av gjestene pluss for alle damene som liker kjøtt. Så etter min mening så er kanskje det classiske best med tanke på gjestene. Men når det er sagt så er jeg også veldig fan av det originalet. Selv har jeg ikke behov for å gjøre som alle andre, det viktigste for meg er at maten er god, og hva er bedre enn å arrangere en fest med favorittretten vår på menyen. Når en selv endelig har muligheten til å bestemme så skal vi servere komler (raspeballer) til 80-100 gjester. En deilig middag, originalt, typisk oss og garantert noe gjestene vil like og huske. Det eneste problemet er å finne en vin som passer til (??) og svigermors godkjenning. MVH A.T.S.
Gjest Gjest_Mie_* Skrevet 8. mars 2009 #15 Skrevet 8. mars 2009 Til Ts. Jeg synes menyen din høres virkelig flott ut. Eksklusive ingredienser, klassisk festmat som passer enhver smak. Men jeg må ærlig inrømme at den er ikke noe særlig original. Jeg har vært i et titalls bryllup de siste årene og det er heller vanskelig å finne en meny som skiller seg ut fra de andre.Dersom en legger til noen tyttebær eller serverer en annen kroppsdel av rådyret så blir det fermdeles den samme greia. For to år siden var jeg i et vegetarbryllup. Dette kan faktisk kalles originalt. Kanskje det bare er fordi jeg er mann, men en tolvtimers fest med kun tilbehør? er statistisk sett en stoor skuffelse for halvparten av gjestene pluss for alle damene som liker kjøtt. Så etter min mening så er kanskje det classiske best med tanke på gjestene. Men når det er sagt så er jeg også veldig fan av det originalet. Selv har jeg ikke behov for å gjøre som alle andre, det viktigste for meg er at maten er god, og hva er bedre enn å arrangere en fest med favorittretten vår på menyen. Når en selv endelig har muligheten til å bestemme så skal vi servere komler (raspeballer) til 80-100 gjester. En deilig middag, originalt, typisk oss og garantert noe gjestene vil like og huske. Det eneste problemet er å finne en vin som passer til (??) og svigermors godkjenning. MVH A.T.S. God idé Arne*! Hvorfor er ikke komler mer vanlig i norske bryllup? Hva syns dere andre om komler/raspeballer/kompe til bryllupsmat? Tradisjonelt, rimelig, mettende?
Gjest Mie (igjen) Skrevet 8. mars 2009 #16 Skrevet 8. mars 2009 Ikke meningen å kuppe tråden, men ja, er det noe alkoholholdig drikke som passer til komler? Hva evt. med cider?
Honesty Skrevet 8. mars 2009 #17 Skrevet 8. mars 2009 (endret) Ikke meningen å kuppe tråden, men ja, er det noe alkoholholdig drikke som passer til komler? Hva evt. med cider? I så fall ville jeg gått for et relativt kraftig/ganske mørkt øl, som til pinnekjøtt, og kanskje også med en liten akevitt ved siden av? Endret 8. mars 2009 av Honesty
Gjest Gjest Skrevet 8. mars 2009 #18 Skrevet 8. mars 2009 takk for svaret! Hmm, ja, tenkte og på akevitt, men han som skal bli husbonden min en dag er ikke så interessert i øl. Flere idéer?
Gjest Gjeste Blondie65 Skrevet 8. mars 2009 #19 Skrevet 8. mars 2009 I så fall ville jeg gått for et relativt kraftig/ganske mørkt øl, som til pinnekjøtt, og kanskje også med en liten akevitt ved siden av? Helt enig. Mjød eller juleøl passer godt til dette.
Gjest fisk Skrevet 8. mars 2009 #20 Skrevet 8. mars 2009 Fikk samme menyen i et bryllup jeg var i. Kan sikkert være godt, men for min del smakte det dårlig. Blodet rant utover tallerken. Ikke alle liker rå mat, vær litt obs på det.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå