Gjest Anonymous Skrevet 3. juli 2003 #1 Skrevet 3. juli 2003 Vi skal ha koldtbord, og lurer på hvor mye vin per pers vi bør beregne.
Gjest Pudding Skrevet 3. juli 2003 #2 Skrevet 3. juli 2003 Jeg ville regnet med minst 2/3 flaske vin per person. Det tilsvarer vel omtrent 4 glass? Selv er jeg usikker på hvor mye rødvin i forhold til hvitvin man skal servere? Søt eller tørr? Vi skal ha buffèt, og kommer til å ha forskjellige typer mat, så da må vi vel ha alle typer vin, men hva går det mest av? Klem fra Pudding
Furstina Skrevet 3. juli 2003 #3 Skrevet 3. juli 2003 Det är bättre att köpa för mycket vin än för lite tycker jag. I Sverige är det möjligt att lämna tillbaka oöppnade vin och spritflaskor till Systembolaget om man har kvitto kvar, kanske kan man göra det även på Vinmonopolet?
Gjest Tex Skrevet 3. juli 2003 #4 Skrevet 3. juli 2003 Har også hørt at man kan avtale med vinmonopolet om å levere tilbake uåpnede flasker. Ellers er det alltid bedre å ha for mye enn for lite.....
Marianne Skrevet 3. juli 2003 #5 Skrevet 3. juli 2003 ja bedre med for mye enn for lite ja, og vi leverte tilbake på polet vi. Har gjort det andre ganger og i forbindelse med store fester. Det samme har vi fått gjort med ølkasser på rema 1000.
Kaktus Skrevet 3. juli 2003 #6 Skrevet 3. juli 2003 Hotellet der vi hadde festen vår, mente at det ville gå med 2 glass hvitvin og en halv flaske rødvin per pers. Da hadde vi hvitvin til forretten og rødvin til hovedretten. Det gikk ikke så mye - tror det ble ca. 1 glass hvitvin og 2-3 glass rødvin per pers. Også var det jo noen som ikke drakk vin i det hele tatt.
Engeline Skrevet 3. juli 2003 #7 Skrevet 3. juli 2003 Vi kjøpte vin til middagen i dag, og da mente de at til Velkomst: 1 glass (Martini Asti) Forrett: 1 glass (hvitvin) Hovedrett: 2 glass (rødvin) Dessert: 1 glass (dessertvin) Vi syntes det hørtes litt lite ut med bare 2 glass med rødvin til hovedretten, så vi kjøpte litt ekstra slik at det iallefall blir 3 glass på hver... Vi får levere tilbake uåpnede flasker, så det er jo ikke så farlig! Bedre enn å gå tom, -det ville være pinlig det! :oops:
Imax Skrevet 4. juli 2003 #8 Skrevet 4. juli 2003 Hvis man har treretters middag er det vanlig med ett glass til forretten, to til hovedretten og ett til dessert. Når det gjelder buffet er det jo litt mer "fritt frem" i forhold til hva folk vil ha, men min erfaring er at om sommeren så går det mye mer øl og hvitvin enn vanlig, rødvin blir litt tungt i sommervarmen.
Gjest sirre Skrevet 4. juli 2003 #9 Skrevet 4. juli 2003 Vi hadde også koldtbord, vel 85 voksne, det gikk 21 liter vin hos oss, vi hadde 4 kartonger rød & tre kartonger hvit.Dette holdt godt, hadde noen ekstra flasker til kvelden ,men da gikk det mest drinker.
September Skrevet 6. juli 2003 #10 Skrevet 6. juli 2003 Vi har fått tips om å ha ca. en flaske vin til hver.. Skal ha 75 gjester, hvorav det er 7 som ikke drikker alkohol, + en tre fire gravide, så da kjøper vi ca 65 flasker rødvin. Hvitvin skal man vel ha ca. ett glass til hver, så hvis man sier at det er 4 glass pr. flaske så tror jeg vi er i boks. Tror det blir altfor lite med to glass rødvin til hver, man sitter jo leeenge til bords!
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå