Gjest Shayla Skrevet 20. februar 2009 #1 Del Skrevet 20. februar 2009 Jeg har lyst til å lage røstipoteter til middag på lørdag, finner oppskrifter på nett, men er redd det skal smake råpotet, for det vil jeg ikke.. Noen som har en god oppskrift ? Gjerne med tips til hvordan det skal stekes. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
onyx Skrevet 20. februar 2009 #2 Del Skrevet 20. februar 2009 Du kan bruke rå eller kokte poteter i røsti. Jeg bruker helst rå poteter, men den melne typen. Jeg bare vasker de godt, skreller om de har tykt skinn, river de opp på et rivjern over en ren kopphåndduk slik at jeg kan vri mest mulig vann ut av potetene. I tillegg til potet river jeg også i løk, kanskje litt hvitløk og krydrer med salt, pepper og urter. Ofte river jeg andre rotgrønnsaker, syrlig eple eller sterk ost sammen med potetene, eller lager en røst med bare rotgrønnsaker. Jeg bruker ikke noe bindemiddel til røstiene, bare blander massen godt. Jeg steker de i panne med litt smør eller olje, pass på å press massen godt ned i pannen under stekingen. Du kan også steke i form i ovnen. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Shayla Skrevet 20. februar 2009 #3 Del Skrevet 20. februar 2009 Fyller du hele stekepanene godt med potet og snur den når den er blitt godt stekt? Ost hørtes godt ut. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Shayla Skrevet 20. februar 2009 #4 Del Skrevet 20. februar 2009 Forresten, kan jeg bruke de potene som selges i løsvekt? Kjøper alltid poteter på Rema i løsvekt. Eller burde jeg bruke noen andre? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
onyx Skrevet 20. februar 2009 #5 Del Skrevet 20. februar 2009 Det kommer an på, noen ganger lager jeg en stor røsti, men den tar litt lengre steketid enn å lage mindre størrelser. Det som er viktig er å få presset så mye vann som mulig ut av potetene før steking og presse røstien under stekeing slik at den blir fast og ikke bare løser seg opp. Du kan i grunnen bruke hvilke poteter som helst, men poteter med høyt vanninnhold (f.eks. kypriotiske nypoteter) er ikke så egnet. Jeg liker den melne typen best fordi de klistrer seg sammen og holder formen bedre. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå