Gå til innhold

hvorfor blir kakebunnen så "flatklemt" og rå?


Anbefalte innlegg

Gjest tulljent
Skrevet

er det noen som har årsaksforklaringer til det. kaka jeg bakte ble lite porøs, sammenklemt og nesten litt rå.gulrotkake

Videoannonse
Annonse
Skrevet

For lite bakepulver?

For høy varme?

For mye fett?

Suz :wink:

Skrevet

Husket alle ingrediensene? Jeg lager ofte gulrotkake og det er viktig at eggedosisen blir bra, i tillegg sikter jeg i det tørre. Perfekt resultat hver gang :lol:

Skrevet

Ikke bruk miksmaster etter du har hatt i andre ingredienser i eggedosisen.Rør forsiktig med slikkepott! Mange som gjør den feilen!

Skrevet

Visp eggedosisen i 20 minutter, og la kaka stå i ovnen og avkjøles med ovnsdøra på gløtt.

Da går det ihvertfall bra hos meg!

Gjest gjest1
Skrevet

Det har ofte med eggene å gjøre. Kanskje de var for gamle?

Hvis man bruker litt gamle egg blir kaken ofte misslykket. Dette sa i alle fall ei venninne av meg som er kjempe flink å bake kaker. (slik som jeg ikke er - min kaker blir ofte slik du beskriver :roll: )

Skrevet
For lite bakepulver?

For høy varme?

For mye fett?

Suz  :wink:

kanskje for gammelt bakepulver? Jeg brukte det en gang... sjokoladekaka ble faktisk en svært god brownieskakehybrid...! :D

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...