Gå til innhold

Tips til forrett med kylling i?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Hei!

Vi holder på å bestemme oss for bryllupsmenyen. Hovedretten blir honningmarinert hjortefilet, og vi skal ha is med friske jordbær til dessert. Forretten er ikke bestemt enda, men vi lurer på å ha noe med kylling i. Vil dette passe sammen med resten av menyen, eller er jeg helt på bærtur nå? :oops:

Er det noen som har noen tips om forretter med kylling i? Eller andre forretter? Fisk og skalldyr er ikke aktuelt.

Hilsen Po Pi

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Her er en oppskrift på Kyllingpaté med pistasjnøtter til ca. 20 porsjoner

750 g farse av fjørfe (finnes i frysedisk)

350 g kyllinglever (finnes i frysedisk)

1 finhakket løk

1/2 dl portvin

saft og skall av 1 appelsin

1 egg

2 1/2 - 3 dl kremfløte

1 ts salt

1/4 ts pepper

1 ts tørket timian

1 dl pistasjnøtter

ca. 150 g bacon

Appelsinsaus:

1 stor løk

1 ss smør

1 1/2 dl hønsebuljong (terning + vann)

2 1/2 dl konsentrert appelsinjuice (ikke saft)

1/2 ss maisenna

litt finhakket timian

Tin fjørfefarse og kyllinglever. Stek kyllingleveren i smør til den er jevnt brun. Ta den opp. Fres løken til den er blank. Skrell appelsin med en potetskreller til tynne lag med skall uten det hvite på. Finhakk appelsinskallet. Hell portvin og saft og skall fra appelsinen i pannen med løk. Kok opp og avkjøl blandingen.

Skjær 1/3 av kyllingleveren i små biter og behold de andre hele. Fjern skallet på pistasj- nøttene. Rør egg, fløte, salt, pepper, timian og den avkjølte portvinsblandingen sammen med fjørfefarsen. Bland til slutt inn leverbiter og pistasjnøtter.

Kle en 1 1/2 liters aluminiumsform med baconskiver. Fyll opp med halvparten av farsen. Legg i de store leverbitene og fordel over resten av farsen. Dekk formen med aluminiumsfolie og stek i vannbad nederst i stekeovnen ved 170 °C i 1 1/2 t – 1 3/4 time. Avkjøl patéen under lett press.

Finhakk løk til sausen og surr den i smør i en panne til den blir blank. Hell på buljong og appelsinjuice og la det koke noen minutter. Jevn sausen med litt maisenna som er utrørt i litt kaldt vann. Kok opp sausen og smak den til med salt og finhakket timian. Avkjøl sausen.

Ta patéen ut av formen. Skjær den i passe tykke skiver. Anrett på forrettallerken med appelsinsaus. Pynt med en skive appelsin og en kvist frisk timian.

Skrevet

Marinert kylling i strimler som stekes kjapt i stekepanna, servert med en salat med ruccola, raddichio rosso, lollo rosso, friseesalat.... som dressing kan man ha en deilig urte vinaigrette(olje og eddik dressing+ hakkede urter), deilig sprøstekte hvitløks krutonger eller pinjekjerner. Og kanskje litt parmesan ost høvlet over mmmmmmmmmmmm

Nå ble jeg sulten!!!!

Skrevet
Marinert kylling i strimler som stekes kjapt i stekepanna, servert med en salat med ruccola, raddichio rosso, lollo rosso, friseesalat.... som dressing kan man ha en deilig urte vinaigrette(olje og eddik dressing+ hakkede urter), deilig sprøstekte hvitløks krutonger eller pinjekjerner. Og kanskje litt parmesan ost høvlet over mmmmmmmmmmmm  

Nå ble jeg sulten!!!!

Nam, nam.... :Nikke:

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...