Gjest scmasti Skrevet 20. februar 2009 #21 Del Skrevet 20. februar 2009 Jeg hadde nok ikke turt å servere Asti som velkomstdrink. Det er jo så søtt at det går rett ned hos de fleste som brus, liksom. Spesielt hos de unge. Selv om det er billig, kommer folk til å forsyne seg glere ganger, og da kan man like gjerne kjøpe noe litt dyrere som det går mindre av. I Borboni er veldig godt, for eksempel. Tørr og deilig. Og ikke noe man bøtter nedpå. Det er også en annen grunn til at jeg ikke anbefaler Asti. Venninna mi er kjempeglad i Asti, og i bryllupet til en felles venninne bøttet hun innpå glass etter glass (brudeparet var nemlig forsinket fra fotografen). Hun var skikkelig påseilet før middagen begynte, og det ble min vanskelige jobb å holde styr på henne. Hun snek til og med med seg en halvfull flaske ned i trillebagen som sto i garderoben, for å drikke på hotellet etterpå. Skikkelig pinlig historie, brudgommens foreldre som er superkristelige reagerte ordentlig, og bruden hadde tårer i øynene. Jeg må bare få sagt at det kan gå finfint å bøtte nedpå I borboni så her synes jeg du driver med villedende informasjon. Bryllupsgjester er som regel tørste etter den kjedelige kirkegreia, og å avspise dem med tørr og eksklusiv musserende synes jeg er - nettopp: ekskluderende. Hva er gæernt med å ta med seg en halvfull flaske Asti, forresten? Er vel ikke sånn at noen andre ville ha den uansett? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest asti- Skrevet 20. februar 2009 #22 Del Skrevet 20. februar 2009 Hvis gjestene synes det er kjedelig i kirka mangler de virkelig kulturell kompetanse. Det er nå min mening. Men det er nå meg, da. Både kirken, vertene for bryllupsfesten og musserendeindustrien deler et stort felles ansvar, nemlig å lære opp folket slik at de holder EU-nivå både i stil og conduité. Norge er et u-land i så måte. Folk klager over at de ikke vet hvilke gafler og kniver som skal brukes til hvilken rett. Men man lærer dem ikke slikt ved å ha en folkelig brudeseremoni med DDE-sanger, servere dem Asti som aperitif og Torosaus til brudemiddagen. En gang må være den første, og mitt pedagogiske prinsipp er å kaste folk i vannet, så lærer de seg nok å svømme. Litt famlende med en gang, men slikt kan løses ved strategisk plassering av kulturelt kompetente agenter i kirken og ved bordet. Bare å se på dem, gjøre som dem, så blir det riktig. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest Skrevet 21. februar 2009 #23 Del Skrevet 21. februar 2009 Jeg hadde nok ikke turt å servere Asti som velkomstdrink. Det er jo så søtt at det går rett ned hos de fleste som brus, liksom. Spesielt hos de unge. Selv om det er billig, kommer folk til å forsyne seg glere ganger, og da kan man like gjerne kjøpe noe litt dyrere som det går mindre av. I Borboni er veldig godt, for eksempel. Tørr og deilig. Og ikke noe man bøtter nedpå. Det er også en annen grunn til at jeg ikke anbefaler Asti. Venninna mi er kjempeglad i Asti, og i bryllupet til en felles venninne bøttet hun innpå glass etter glass (brudeparet var nemlig forsinket fra fotografen). Hun var skikkelig påseilet før middagen begynte, og det ble min vanskelige jobb å holde styr på henne. Hun snek til og med med seg en halvfull flaske ned i trillebagen som sto i garderoben, for å drikke på hotellet etterpå. Skikkelig pinlig historie, brudgommens foreldre som er superkristelige reagerte ordentlig, og bruden hadde tårer i øynene. Det beste er altså å servere noe folk ikke liker, så de ikke drikker for mye? Er det mulig altså. På dette forumet får man jammen lese mye rart, men denne tok faktisk kaka Om man er så redd for at folk ikke klarer å styre seg får man vel heller sørge for at gjestene får hvert sitt glass og ikke mer. Ellers tror jeg faren er liten for at folk skal drikke seg snydens på velkomstdrinken bare fordi den er god. Er det en tulling som gjør det, så vær så god.. Man kan evt ha en alkoholfri velkomst, eller droppe alkoholen helt hvis man har så dårlig tiltro til gjestene sine. :skratt: Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest Skrevet 22. februar 2009 #24 Del Skrevet 22. februar 2009 Jeg tror aldri jeg har vært i bryllup hvor det har vært naturlig (eller mulig?) å forsyne seg fritt av velkomstdrinken. Det pleier å være en sånn passe mengde til 1-2 drinker til hver, og så lager de kanskje litt til. Om noen forsyner seg med begge hender av dette er det jo fullt mulig å slutte å fylle på med nye drinker Min erfaring er at de færreste mister hemningene før under og etter middagen når det gjelder å hive i seg drikkevarer (og selv da er det sjelden). Jeg synes også martini asti er en for søt musserende, selv om den kan funke sammen med norske søte jordbær. Vet ikke hvor "rett" det er å servere så søte aperitifer egentlig, selv er jeg uansett mye mer glad i tørre (eller i det minste halvtørre) musserende viner - de eilan nevner er gode eksempler. De skal heller ikke være "vanskelige" å drikke, jeg tror ikke jeg er spesielt sofistikert i vinveien... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjeste Blondie65 Skrevet 22. februar 2009 #25 Del Skrevet 22. februar 2009 Hvis det ikke MÅ være ekte champagne, og poenget er at det skal være litt sprudlende kan man lage dette av den billigste musserende vinen man finner på polet (jepp spør der). Bland med sprite. Dersom man skjenker oppi glassene på et velkomstdrink bord så begrenser man automatisk hvor mange drinker hver enkelt kan ta. En annen fordel er at man kan pynte drinken ved å ha en dråpe eller to Grenadin i - da får man en flott rosa farge på drinken. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest rosa champagne? Skrevet 22. februar 2009 #26 Del Skrevet 22. februar 2009 Hehe Blondie 65, det minner meg om da jeg var i bryllupet til kusina mi, jeg gikk vel i første på videregående da - så det er nokså mange år siden og jeg var ung og uerfaren med andre slags drikke enn solo og heimebrent. De serverte en rosa velkomstdrink som vi trodde var champagne. Supersøtt og supergodt. Jeg og søsteren min syntes dette var så deilig at da vi var i Syden året etter, kjøpte vi rosa champis for å drikke oss opp før vi skulle ut (ingen spør etter leg på Magaluff.....). Uæk. Vi ble kjempeskuffet, tørt og jævlig, men vi gulpet det i oss - det var jo partytime. Da jeg leste innleget ditt, gikk det et lys opp for meg! Det kan ikke ha vært champis vi fikk, men sprite og billigmusserende, med litt grenadine for smakens skyld. Ikke rart en sytternåring likte det...... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest_Pia_* Skrevet 24. februar 2009 #27 Del Skrevet 24. februar 2009 For litt siden så jeg her inne (ett eller annet sted) tips til rimelig musserende brukt som velkomstdrink i bryllup. Men jeg finner ikke tråden eller dagboka igjen! Vedkommende som kom med tipset skrev at det ofte ble servert i bryllup der h*n serverte.. Noen som vet hvilken musserende dette var? Den var veeeldig budsjett-vennlig Eller hvis noen har noen tips til god og rimelig velkomstdrink/aperitif, så blir jeg glad Kjøp en ganske dyr champis, er det fest så er det fest! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest Skrevet 25. februar 2009 #28 Del Skrevet 25. februar 2009 Kjøp en ganske dyr champis, er det fest så er det fest! Hehe, ja, champis til 500,- flasken, og regn med 100 gjester...fest er fest Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
ashera Skrevet 25. februar 2009 #29 Del Skrevet 25. februar 2009 (endret) CHampis til 500 betyr ikke at det automatisk smaker bra. Ofte er det like vellykket å kjøpe rimelige, men god musserende. Hovedsaken må jo være at det er godt og ikke at det er "fint". Denne er for eksempel super. 149, 90. Denne er også fin! Finnes også i rosévariant. til 85,90. Den fikk terningkast 6 i VG. Å servere denne "ren" blir faktisk rimeligere enn å blande en billigmusserende med sprite og grenadine. For ikke å snakke om mye bedre. Du kan regne med sju-åtte glass pr. flaske. Da kommer velkomstdrinken på litt over 10 kroner pr. pers. Ikke ille! Men godt! Og tre kroner rimeligere en Martini Asti. Endret 25. februar 2009 av eilan Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest Skrevet 25. februar 2009 #30 Del Skrevet 25. februar 2009 Det vikitgste er egentlig at alkoholprosenten er høyest mulig, synes jeg. Heller blande meden dæsj himert i velkomstpunsjen enn sprite. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest Skrevet 25. februar 2009 #31 Del Skrevet 25. februar 2009 Det vikitgste er egentlig at alkoholprosenten er høyest mulig, synes jeg. Heller blande meden dæsj himert i velkomstpunsjen enn sprite. Ups, her ble det mye skrivefeil gitt. jaja, sånn går det når man skriver raskere enn amn tenker. Godt ingen som vanker på språkforumet ser alle feilene og kan rette på meg. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
marsy Skrevet 25. februar 2009 #32 Del Skrevet 25. februar 2009 Eplejuice og sprite er også godt og friskt. Pærecider kan også være godt! En god eplemost er et godt alkoholfritt alternativ. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
mamsemamma Skrevet 25. februar 2009 #33 Del Skrevet 25. februar 2009 Hvis man skal være pinlig korrekt, så bør man tenke på velkomstdrinken som en aperitif, med den funksjonen aperitifen skal ha. En aperitif skal fungere som appetittvekker, den skal skjerpe sansene og smaksløkene. Dette krever en aperitif som ikke er for søt (søtt=ikke god appetittvekker) og ikke for sur (kan bedøve smaksløkene). Som aperitif egner tørre (og noen halvtørre) viner seg godt. Både "vanlige" hvitviner og tørre musserende (Champagne er nok aller best!). Viner kan man piffe opp med litt mineralvann (sprite blir oftest for søtt til dette formålet), noen bær eller fruktbiter, grenadine gir fin farge. Musserende viner kan drikkes som de er, eller piffes opp med bær, fruktbiter eller en juice eller frukt/bær-pure. Det aller enkleste er kanskje å servere en musserende vin som den er. Gjerne rosè-typen for den romantiske fargen Vi skal ha en variant av drinken Bellini. Vi bruker smakssirup (Monins White peach) og en god proseccovin. Namme! :gjeiper: Alkoholfritt alternativ blir kanskje White peach + Bonaqua eller farris. Eller mozell, for enkelthetens skyld Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå