Gå til innhold

Om å amme store barn.


Silfen

Anbefalte innlegg

Gjest Anonymous

Skjønner ikke helt hva dere mener, dere som snakker om mødre som stikker puppen opp i trynet på dem ved nabobordet. Jeg har aldri sett amming på kafe eller restaurant som ikke har vært diskre. Utfra innleggene deres skulle en tro at folk drev med demonstrasjonsamming på kafeer og restauranter. Det er ikke så morsomt å sitter der med puppen ute på restaurant, og min erfaring er at alle ammere prøver å gjøre det uten å få for mye oppmerksomhet. Jeg har selv en gutt på 8mnd. som jeg ammer, og i begynnelsen skulle han ha mat hver time. Jeg hadde blitt sittende hjemme i stua i et halvt år hvis jeg ikke skulle ha kunnet ammet på offentlig sted. For en verden vi lever i - 12åringer går med navlen bar, mens enkelte synes at amming er ekkelt.

trill

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Jeg synes slett ikke at det er ekkelt med amming. Jeg mener bare at mange (ikke alle) kan bestrebe seg på å være LANGT mer diskret. Dessuten mener jeg at de som ikke lenger ammer babyen til alle måltider, utmerket godt kan gi dem flaske istedet mens de er ute. Det er faktisk ikke nødvendig å amme i full offentlighet, bare fordi det er så naturlig, når babyen er gammel nok til at den like gjerne kan få melk fra flaske.

Hva dette har med 12 åringer med navlen ute skjønner jeg ikke. Jeg har meneinger om det også jeg icon_wink.gif , men de hører ikke hjemmei denne diskusjonen.12

Lenke til kommentar
Del på andre sider

nå er det faktisk de mødre som "slenger puppen ut" til sine barn, som er godt over 8mnd.!!! som ihvertfall jeg sa imitt innlegg; det er IKKE mødre med spebarn som diskre ammer barna sine som er noe problem!!!! med det mener jeg å si; det er IKKE slike som deg jeg tenker på som "ekle" eller som irriterer meg!

Men jeg har opplevd mødre på kafe, med puppen løs mens barnet egentlig er mer opptatt av alt annet rundt seg. Og da snakker jeg om barn som går, og delvis snakker!

DET reagerer jeg på! Men nå synes jo jeg det kan bli litt mye bare mager og jeg da! med navlerusk-fiklete fjortiser som står på kafe å plukker seg i navlen! Liker ikke det noe bedre!12

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Anonymous

Fint at vi er enige om navler. Men jeg skjønner fortsatt ikke hva som er problemet med amming på offentlig sted - om barnet et halvt eller halvannet år. Min mening er at vi burde spre den holdningen at det er greit å amme på offentlig sted, i stedet for å lete etter grenser og fokusere på at det er ekkelt når barnet er så og så gammelt. Hva med de mødrene som er sjenerte og usikre, og kanskje ikke tør å amme offentlig i det hele tatt, fordi de er redde for at noen skal synes det er ekkelt. I Norge har man kommet langt når det gjelder holdninger til amming og det bør vi være stolte av.

Trill

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er selvsagt veldig fint at vi har kommet langt ang. amming her i Norge. MEN, det at man er flinke til å amme barna sine er ikke ensbetydende med at man må gjøre det overalt og til en hver tid.

Man skal selvsagt ikke skamme seg over at man ammer, men i feks en restaurant/cafe, der andre mennesker går for å spise, kan man utmerket godt vise diskresjon eller gi barnet flaske istedet. Bra at man ammer, men barna tar neppe skade om de får flaske av og til også.

JA, det er viktig å ha et sunt forhold til amming, men det er også viktig å ha et bevisst forhold til at andre mennesker ønsker at man gjør dette så diskret som mulig.12

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Og dessuten så er jo dette snakk om barn som faktisk ikke "trenger" morsmelk! som ellers spiser annen mat, og får det di trenger av næring etc fra annen mat.

Som sagt, dersom folk gjør det for kosen sin skyld, så dem om det. Men da kan de vel ha den kosen utenom offentligheten?

Det er vel lov å ta hensyn den veien og? eller?12

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Gjest Anonymous

Aline, du tar faktisk veldig feil når du snakker om barn som ikke trenger morsmelk, fordi de får annen næring. Det finnes et hav av gode grunner til å fortsette ammingen, også etter at barnet begynner å få fast føde. Morsmelk setter barnet i stand til å tåle ulike typer mat, og er blant annet med på å hindre forstoppelse. Morsmelk er derfor ikke bare kos når barnet har nådd en viss alder, det err fortsatt det beste en mor kan gi barnet sitt. Og i det perpektivet skjønner jeg fortsatt ikke hvordan noen kan ta seg nær av en bar pupp her og der.

Hilsen trill

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Om folk vil amme barna over 1 og 1 1/2 år er helt opp til dem og ingen andre.

Barn har jo bra av morsmelk og jeg bryr meg ikke om den såkalte "aldersgrensen".

Snu ansiktet den andre veien hvis det plager dere sånn.12

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Halloooo?

Det er da ingen som betviler at barn over det første spebarbsalderen også har godt av morsmelk.

Poenget er at når diss barna også får annen mat, så kan man gi dette når man sitter på restaurant, og heller ta ammingen et annet sted. feks hjemme eller et annet sted hvor folk ikke går ut for å spise og kose seg.

Det noen av oss som etterlyser litt mer hensyntaken overfor folk som ikke synes det er super-stas å se ammende overalt. Ingen sier at noen skal slutte å amme. Kun at det bør utvises forståelse fra begge sider. OGSÅ fra de som ammer. 12

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg ammet bare til bebien min var 3 måneder, nå er jeg gravid, og er redd for at han skal bli sjalu på nestemann. Jeg synes det er ekkelt når man ammer barn som er så store at de kan gå. Jeg blir kvalm når jeg ser film(fødselsforbr.kurs) der barnet kommer gående bort til mammaen og drar opp genseren og suger i vei... ikke fordi det er så kvalmt å se på, men jeg ser for meg meg sel og ett-åringen min, og det føles VELDIG galt.

icon_frown.gif

Har fått veldig problem med puppene mine etter å ha ammet bebien min. Holdt bare på til han var 3måneder, da ville han ikke mer, fikk det heller ikke særlig bra til... problemet er at jeg har ikke lyst å amme nestemann å jeg blir helt hysterisk hvis mannen min vil kose med puppene mine uten at jeg har bh på, da blir jeg helt stiv og kald i hele kroppen. Han synes dette er så vanskelig, at vi har bare sex når vi begge har dårlig samvittighet for at det er så lenge siden...... HAR DERE NOEN GODE RÅD?(Ikke råd meg til å snakke med mannen, for han er veldig vanskelig å nå fram til, rett og slett ikke interessert i å høre " kvinnelig Psykologiske bortforklaringer..."

Var MEGET MISFORNØYD med behandlingen på fødeavdelingen mht. amming. Blødende brystvorter og melkespreng og 3 forskjellige kjerringer som kom og drog opp skjorta mi og kleip på puppene mine i tide og utide, uten å spørre først! Brutalt og respektløs. Pumpe og tåteflaske fra den dagen jeg kom hjem, og så sakte tilvenning til en grei ammemetode..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Minnie Emmerdale

Jeg har faktisk sagt fra til en ammende kvinne om at jeg synes det var upassende at hun ammet barnet i full offentlighet.

Mine venninner og jeg satt på en resturant i Oslo en kveld, dette var sommeren 2001 og mens vi spiste og koste oss satt det en familie ved nabobordet. De hadde 3 barn og alle spiste, den aller minste må ha vært over 2 år og han spiste babymat. Jeg så det fordi Nestle glasset stod på bordet.

Nok om det... pluselig tar hun tak i ungen, løfter han opp og tar frem den ene puppen av blusen. De sitter mot en vegg så hun gir en "forestilling" til alle i resturanten. Når det har gått noen minutter kan jeg ikke dy meg og går bort til henne og spør lavt om hun ikke kunne tenke seg å gjøre dette på toalettet (dette var en fin resturant med ett rent og lekker toalett). Jeg sa at folk tross alt spiste og at de nok ikke synes det var hyggelig og få ammingen hennes midt i ansiktet.

Først ble hun flau, mannen hennes også, og han sa til henne at hun nok burde gå inn på toalettet.

Jeg gikk tilbake til mitt bord og jeg hørte ikke helt hva mannen hennes sa men hun forsvant hvertfall ut og da hun kom tilbake fortsatte hun måltidet sammen med barna og mannen.

Bare man er høflig går det meste greit. Hun så ut til å være fra ett annet sted enn Oslo, dialekten hennes indikerte at hun var fra Nord- Norge så kanskje hun var litt mer "frisinnet" enn vi.

Uansett, man sitter ikke og ammer på en flott resturant. Og er det vanlig og amme 2 åringer, det høres jo perverst ut.

Milla12

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Anonymous

Hei Lula!

Du skriver så fint at barn som spiser annen mat gjerne kan drikke melk av flaske når vi er ute... vel, få dattera mi til å drikke av flaske du... ekke lett det nei.

Jeg ammer hvor jeg og mitt barn føler oss komfortabel. Driter i hvor eller hvem som er rundt oss. Ikke drar jeg frem hele puppen heller. Hva med de som har superutrigning og g-strengen over buksa? Kjoler hvor brystene såvidt henger innenfor... Det er slike damer man møter på restauranter! Ammende mødre er flotte! Og de kan amme hvor lenge og hvor de vil for meg!!!

De som har problemer med dette,ja, det er deres problem. Da får de melde seg ut av samfunnet og slutte å gå ut hvis de ikke tåler synet av ammende mødre.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Gjest Anonymous

On 2002-04-27 19:04, Milla wrote:

Jeg har faktisk sagt fra til en ammende kvinne om at jeg synes det var upassende at hun ammet barnet i full offentlighet.  

Mine venninner og jeg satt på en resturant i Oslo en kveld, dette var sommeren 2001 og mens vi spiste og koste oss satt det en familie ved nabobordet. De hadde 3 barn og alle spiste, den aller minste må ha vært over 2 år og han spiste babymat. Jeg så det fordi Nestle glasset stod på bordet.

Nok om det... pluselig tar hun tak i ungen, løfter han opp og tar frem den ene puppen av blusen. De sitter mot en vegg så hun gir en "forestilling" til alle i resturanten. Når det har gått noen minutter kan jeg ikke dy meg og går bort til henne og spør lavt om hun ikke kunne tenke seg å gjøre dette på toalettet (dette var en fin resturant med ett rent og lekker toalett). Jeg sa at folk tross alt spiste og at de nok ikke synes det var hyggelig og få ammingen hennes midt i ansiktet.

Først ble hun flau, mannen hennes også, og han sa til henne at hun nok burde gå inn på toalettet.

Jeg gikk tilbake til mitt bord og jeg hørte ikke helt hva mannen hennes sa men hun forsvant hvertfall ut og da hun kom tilbake fortsatte hun måltidet sammen med barna og mannen.

Bare man er høflig går det meste greit. Hun så ut til å være fra ett annet sted enn Oslo, dialekten hennes indikerte at hun var fra Nord- Norge så kanskje hun var litt mer "frisinnet" enn vi.

Uansett, man sitter ikke og ammer på en flott resturant. Og er det vanlig og amme 2 åringer, det høres jo perverst ut.

Milla

Bra du ikke sa dette til meg for da hadde du fått svar på tiltale! Og jeg håper også at du klarer å sitte på toalettet og spise på en "fin restaurant" med lekkert toalett. Klarer du det? Tror ikke det nei.

Så hvis jeg høflig hadde gått bort til deg og bedt deg om å være så snill å kle på deg jakke fordi magen din, eller brystene dine henger utenfor og det gjør oss andre kvalme... og om du ikke kunne fortsette måltidet inne på toalettet.... hadde du gjort det?

Bevares kvinne, _du_ gjør skam på oss alle.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Minnie Emmerdale

Hm, lurer på hva slags resturanter du går på Anonym?

Og den "jeg driter i alt og gjør som jeg vil" holdningen er bare dårlig dannelse, og folk uten dannelse kan spise hjemme, ikke på resturant.

Milla12

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Minnie Emmerdale

Hvis du hadde kjeftet tilbake på meg var det jo du som hadde dummet deg ut. Med puppen ute, ungemas og en flau ektemann ved bordet. Skulle du liksom krevet din rett til å amme offentlig når samtilige gjester blir ille berørt av din oppføsel. Tror ikke det nei! Tro meg, du hadde blitt like flau som henne.

Og hva er alt dette pratet om g strenger og puppene havveis ute av blusen? Tåpelige og smakløse fjortiser går ikke på fine resturanter.

Milla12

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

[1] Category widget

Faktisk blir det anbefalt å amme til barna er 2 år fordi det bl.a. styrker immunforsvaret deres. Så en undersøkelse hvor det kom fram at jenter som hadde blitt ammet lenge hadde mindre sjangs til å få brystkreft. Dessuten har kvinner som ammer mindre sjangs til å få brystkreft. Om dette er sant er det jo bare "å kjøre på". Jeg har blitt ganske sjokkert over å lese hvor provoserte enkelte blir av å se ammende mødre. Rart at folk har et så unaturlig syn på noe som er så naturlig.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Minnie Emmerdale

Jeg sier ikke at amming er unaturlig men det er lov og vise hensyn, særlig der folk spiser.

Milla12

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja, men det er jo bare det barna gjør også. Men jeg er enig i at det kan gjøres uten at puppene flakser vegg i mellom.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest
Dette emnet er stengt for flere svar.
×
×
  • Opprett ny...