Gå til innhold

Om å amme store barn.


Silfen

Anbefalte innlegg

Å amme barn over året, hvertfall over halvannet er noe jeg ikke syns er naturlig. På grunn av at jeg syns dette og tør å ytre det, føles det som om jeg blir stemplet som unormal.

Er det virkelig sånn at "alle" går rundt og syns at 2 åringer som henger i puppen er helt topp?

Er det kun meg som syns det er ekkelt når ungen kommer til mamma, drar opp genseren og lirker puppen ut?

Det er ikke meningen å støte noen som ammer lenge med dette innlegget. Men av og til føles det som ingen andre tør si noe om det. Er jeg unormal eller er det andre som føler på samme måten som meg?12

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Jeg tenkte også som deg både med barn nr.1 og nr.2...men så har jeg blitt eldre,er ikke rastløs lengre,har ikke så "mange jern i ilden"som før,og har hatt ork til å amme nr.3 og nr.4 i rundt 2,5 år.Nr.5 ammet jeg til hun var 1,5 år,da ble jeg gravid igjen.. icon_eek.gif

Nå er det jo det å si at jeg liker ikke å "slenge ut"puppen i hytt og pine,ammer ikke overalt,tar hensyn til mine omgivelser,og trekker meg heller tilbake enn å ha den "vi har krav på å amme overalt"holdningen!! icon_rolleyes.gif

Å sitte på kafè,og ha en pupp tett i synet,synes sjøl ikke det passer seg.. icon_eek.gif

Så er det noe med det at når man har flere barn,så er det å sette seg ned for å amme,istedenfor å gjøre andre mer eller mindre nødvendige gjøremål,helt greit, å benytte seg av enhver anledning til en liten "pust i bakken" icon_biggrin.gif

Vil også nevne at vi har allergi i familien,og det var nok en av grunnene til at jeg ammet så lenge som jeg gjorde icon_smile.gif

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest sexysadie

Jeg synes d er greit at folk ammer på bar/cafe/kirken etc. I disse hysteriske tider hvor gud og hverman skal operere sine pupper tror jeg d er kjekt m en påminnelse på HVORFOR vi er utstyrt m bryst i første omgang...

Jeg synes heller d er verre med dette "ammepresset" hvor man mer eller mindre blir plassert i bås som dårlig mor hvis man ikke velger og amme sine barn(Kan være mange grunner til d) eller ikke dier så lenge som enkelte synes man bør....

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Min holdt på med puppen til han var 3. Syntes det var koselig jeg. Etter han fikk "vett" foregikk det nesten bare hjemme, for han følte seg litt utilpass dersom andre så han, store gutten, puppe. Det er kanskje et "ammepress", og det må være vanskelig for de som er førstegangsfødende og ikke får det til. Jeg følte meg ganske presset av pleierene på sykehuset til å komme i gang.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ungen min er litt over året nå, og sier klart i fra når hun vil ha melk. Løfter opp genseren. Vil gjerne slutte å amme nå, men jeg syns ikke det er så lett. Noen gode råd? Leste at noen smurte aloe vera på brystet. Er det skadelig for barnet?

Forøvrig syns jeg det er greit å amme til ungen er 2 år, men kanskje ikke så mye lenger.

Smil icon_smile.gif

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Anonymous

Jeg ønsker ikke å lage noe stort nummer ut av svaret mitt, men jeg synes ikke det er naturlig for meg at barn over 1 - 1 1/2 blir ammet. Så store barn som 2 og 3 år er for meg helt uforståelig. Jeg ammet datteren min til hun var 6 mnd, dette er kanskje litt kort.

Noen ganger er jeg lei meg for at jeg ammet for i parforholdet mitt (altså min mann og jeg) brukte vi veldig mye puppene mine erotisk...dette er for meg nå ganske vanskerlig å begynne med igjen, enda nå er jenta 2 1/2. De tilhører likesom barnet.

Jeg fikk ofte den samme følelsen når jeg ammet, som når min mann holdt på med puppene mine. Av og til var det litt skremmende. Kanskje jeg vil ha puppene mine ifred for jeg vet ikke helt hvem de tilhører??? icon_smile.gif

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Gjest Anonymous

Jeg kjenner ei mamma som ammer barnet sitt ennå (3år). Hun har ikke lyst til å amme barnet så lenge, men barnet nekter plent å slutte!!!Helt umulig!!!(Spesielt om natta)

Den stakkars mamma-en er helt utslitt, og tynn som en strek...

Barnet har ikke behov for morsmelk så lenge, så hva er vitsen med å amme barnet når det er så stort? Barnet må jo bli skikkelig frustrert når den *husker* at den får morsmelk og plutselig ikke får lov lenger!?!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Anonymous

Jeg syns ikke, det naturlig å amme barn så lenge. Det får meg til å tenke sånn, at kanskje mammaen har blitt like avhengig som barnet? Syntes det var kjempe-koselig å amme mine, jeg. Men sluttet da de var sånn i 8 mnd.alderen. Da gikk de rett over på å drikke av tutkopp, og syntes det var veldig stas (litt søl, men pytt pytt). Når barn er så store at de sier..mamma jeg vil ha pupp..da syns jeg de er for store. Så jeg er helt enig med deg, og er sikkert dømmende og ondskaps-full eller no sånt og nå får jeg sikkert masse kjeft..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Er helt greit at folk synes det er galt. Jeg prøvde flere ganger å slutte før jeg endelig lykkes. Det var vanskelig å gi seg, for vi bodde veldig trangt på den tiden, og han sov i senga sammen med meg. Da var det lett å sette i gang mens jeg sov. Stort sett var jeg så trøtt at jeg orket ikke ta kampen der og da. Til slutt var han så stor at han skjønte at nok var nok. Det er sikkert riktig at moren blir like avhengig som barnet, selv om jeg synes at jeg dro det rimelig langt. Men jeg kommer til å gi meg tidligere neste gang.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Dessverre ville ikke eldste barnet mitt amme.Så de første måndene pumpet jeg meg og ga henne morsmelk pr. flaske. Etter jeg hadde slutttet fikk hun ørebetennelse og det hadde hun nesten kontinuerlig til hun var fire år. Tror hun kanskje hadde unngått det om hun hadde fortsatt med morsmelk.

Neste mann startet ammingen av seg selv før navlestrengen var kuttet. Han var nesten umulig å få til å slutte også. Etter jeg egentlig hadde sluttet, så lurte han seg ut av sin egen seng om natten og fant selv fram brystet mitt og forsynte seg. Dette fortsatte i mange måneder til han var nærmeretre år. Han slapp heldigvis ørebetennelse o.l.

Men det var en litt underlig situasjon. Han snakket rent før han sluttet med ammingen......

Synes ikke det er unaturlig at barn ammer lenge, det er mer unaturlig at spebarn drikker kumelk.

_________________

rosaengel.gif

Sussi med stjerne

1212[ Dette Innlegg er endret av: Sussi* den 2002-04-18 00:52 ]

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Anonymous

Hei,

jeg må si at jeg ikke bare synes at det er unaturlig at ungen finner frem til puppen selv men jeg synes rett og slett at det er EKKELT. si meg en ting - får dere seksuell nytelse av dette eller? og hva i all verden sier mannen deres når han må "kjempe" om plass? ÆSJ

men jeg er nå en gang så sær at jeg synes ikke noe særlig om kvinner som drar frem puppen og viser den frem i all offentlig eller jeg da. når jeg ammet mine to barn så var faktisk dette en privatsak som ingen hadde noe med. ammingen foregikk enten på stellerom eller i hjemme - og ihvertfall ikke ute på restaurant.

sitter jeg og skal kose meg på restaurant og det er babyer der som hyler og griner og moren drar frem puppen - ja da mister jeg matlysten. hvis det gjøres diskret så er det en annen sak, men på meg så virker det som om dere kvinner endelig har en anledning til å blotte dere - og den anledningen lar dere ikke gå fra dere nei.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

HERREGUD!!!!

Jeg amma minstemann til han var 14 mnd. Da begynnte han å dra opp genseren min og finne fram puppen selv. Da var det stopp.

Jeg amma overalt, både på restauranter, på benker i parken o.s.v. Var det noen som ikke hadde sett en pupp før, så fikk de se det da! Dessuten så mener jeg at folk som reagerer på at mødre ammer barna sine offentlig eller blir "dålig" av synet, har et problem som de selv må jobbe med. Man trenger jo ikke sitte å ni-glane på mødre som ammer, det går ann og overse det hvis det er så "pyton" som noen mener. Folk som henger seg opp i hvorvidt mødre ammer offentlig eller ei har lite og gjøre spør du meg.

_________________

Hilsen Lara rosaengel.gif1212[ Dette Innlegg er endret av: Lara den 2002-04-18 09:45 ]

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det som er unaturlig og ekkelt er å blande seksualitet inn i amming. En kvinne som ammer barnet sitt er et vakkert syn, spør du meg, samme hvor det foregår. Tenk om du ble nektet servering på restauranten, og måtte innta måltidet på toalettet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Hei.

Blir nesten sjokkert når jeg leser hva enkelte her synes om amming. Det er da vel ikke ekkelt at en mor ammer barnet sitt. Tvert i mot er det noe av det mest naturlige her i livet. At det ser litt dumt ut at store barn drar opp genseren og forlanger tilgang til puppen, er en annen sak. Men at noen mister matlysten av det, er for meg helt uforståelig. Kanskje den som har det sånn ikke har barn selv.

Jeg ammer som sagt ungen min enda, hun er 13 mnd. nå. Føler at det er på tide å slutte snart nå, men bare fordi jeg har lyst til det, ikke pga at noen syns det er ekkelt. Og bare for å ha sagt det: Jeg er ikke avhengig av ammingen, men datteren min er det. Så det er litt vanskelig å slutte.

Smil icon_smile.gif

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg må bare få kommentere litt ang. amming i offentlighet:

Det er helt greit at amming er naturlig, men det er dermed ikke sagt at det passer seg å gjøre det hvor som helst og når som helst! Mennesket har en lang rekke andre funksjoner som også er naturlige, men som vi SELVSAGT holder for oss selv.

Jeg mener ikke at ammende mødre skal gjemme seg vekk. MEN, jeg mener helt klart at det IKKE er greit å dra frem puppen overalt. Noen mødre (ikke alle selvsagt) er ikke spesielt flinke til å utvise diskresjon når de ammer. Jeg synes feks. at det er helt unødvendig å amme midt i en travel restaurant i alles påsyn. Man kan faktisk finne et litt mer skjermet sted i restauranten, evt. forsøke å gjøre det så diskret som mulig. Det er faktisk ikke alle som synes det er "naturlig" at noen ammer på nabobordet, når man selv er ute for å nye et bedre måltid.

Spebarn må jo selvsagt ha pupp, men når mødre ammer unger som kan få annen føde, synes jeg det er unødvendig å amme disse når man er ute. Da kan man faktisk vente med ammingen til man kommer hjem, og heller gi barnet noe annet når man er ute.

Regner med at jeg får en lang rekke super-ammere på nakken nå, men jeg har vært både gjest og ansatt i restauranter, og sett mye som jeg mener er unødvendig (og faktisk direkte udelikat!!) i så måte.

Am gjerne barna deres offentlig, men det er ikke for mye forlangt at også ammende forsøker å utvise en smule takt og diskresjon!12

Lenke til kommentar
Del på andre sider

jeg sier bare en ting til dere som ammer lenge AMM SÅ LENGE DERE VIL OG ØNSKER OG DRIT I ALLE MENINGENE.

jeg har selv ei tulle på 2,5 år og sluttet og amme etter påske.

det er noen som spør om råd for og slutte vi gjorde det på denne måten.

i begynnelsen smørte jeg inn bystvortene med eddik når hun ville ha på dagen.

når hun våknet om natten så var det min mann som tok henne.han roet henne,fikk henne til og sovne igjen.det var litt skrik den første uken men så gikk det bra.

det er viktig att mannen også hjelper til med dette.

jeg skjønner ikke att folk gidder og bry seg så mye med om hva andre gjør.

dette skaper så mye missnøye her inne.

ha en god kveld alle ammede mødre

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

[1] Category widget

Gjest Anonymous

Jeg er enig med deg Lula, godt sagt!!

Og til de som tror at de som sier at amming er upassenede enkelte steder ikke har barn, tar feil. Det går faktisk an og mene det samtidig som man både har barn og ammer selv.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Anonymous

Til Lula - jeg er helt enig - mitt poeng skrevet på en "penere" måte.

Og til deg Smil - jeg har faktisk to barn. og det gikk veldig bra å amme begge to uten å stikke puppen opp i trynet på folk som spiste på bordet ved siden av meg.

hilsen fortsatt anonym

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har da ingen barn selv, men mener fremdeles jeg skal få lov å ha meninger om hva jeg synes er passende og ikke i offentligheten!

Jeg har sjelden eller aldri noe problem med ammende mødre som diskre ammer sine spebarn på kafe eller andre steder. (har faktisk aldri opplevd amming på bedre restauranter jeg, men ville nok reagert litt dersom dette skjedde veldig åpenlyst!)

Det jeg vil si meg enig i at virker unødvendig og hensynsløst, er når barn som ellers "løper rundt" drar opp morens genser, suger tak i puppen og drikker mens det fremdeles er like opptatt av alt som skjer rundt. Jeg har som nevnt ikke barn, men vet at JEG som person reagerer og synes nok bør være nok når barna prater og løper rundt. morsmelk og pupp er helt ok med små barn som trenger det, og om man ammer barna sine hjemme for "kosens skyld", dere om det. Men ute blandt oss andre? hensynsløst overfor andre synes jeg.

Og bare for å ha sagt det, jeg synes vi alle sammen bør utvise litt høflighet og hensyn til hverandre i offentlighet! Vi som synes pupp/amming er ekkelt, ser en annen vei, går ett annet sted eller prøver å ignorere det. Det er så mye hensyn vi kan ta!

Det minste mødre kan gjøre er å vise hensyn og være litt diskre! dere trenger ikke dytte puppen over på nabobordet fordi barnet gjerne vil se den veien! 12

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest
Dette emnet er stengt for flere svar.
×
×
  • Opprett ny...