Gå til innhold

Forbønn


Gjest anonym

Anbefalte innlegg

Gjest Anonymous

Hei

Noen bekjente skal "gifte" seg i kirken her i år (de bor i et annet land, og giftet seg borgerlig der tidligere). Presten her hjemme sa at han kom til å be en forbønn for dem - hva innebærer dette?

Jeg var i et annet tilsvarende bryllupp for noen år siden, der det her hjemme ble foretatt en velsignelse av brudeparet. Det hele foregikk temmelig likt som en vanlig vielse, men de satt ikke på ringer, og de fikk ikke svare "Ja". Ellers var bruden i brudekjole, forlovere satt ved siden av osv.

Min bekjente er nå litt engstelig for at denne forbønnen ikke skal inneholde nok elementer fra en ordinær vielse, slik at bruden ikke kan komme i hvit kjole osv.

Vet noen noe om dette, tro???

Takk for evnt. svar....

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Gjest Anonymous

Ja, det er eit fast rituale i Den norske kyrkja for dei som allereie har gifta seg borgerleg. Dette liknar mykje på ein vanleg vigsel, med unntak av "vil du ha..." det har dei jo allereie svart på ved borgerleg seremoni. Istaden er det eit forbønsrituale kor brureparet knelar ved alteret. Dette er for dei som ynskjer Guds velsigning over ekteskapet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...