Gjest Gjest Skrevet 6. februar 2009 #1 Skrevet 6. februar 2009 Tørre brødsmuler skal ofte brukes som bindemiddel når man lager f.eks. kjøttboller. Hvordan gjør dere dette? Har dere tørt brød liggende til dette formålet, eller går det an å bruke f.eks. strøkavring?
Gjest Ludovie Skrevet 6. februar 2009 #2 Skrevet 6. februar 2009 Jeg har aldri brukt strøkavring, så det kan jeg ikke uttale meg om. Griljermel derimot har jeg litt erfaring med, og jeg synes at det har altfor mye smak av rug og bygg til å passe som erstatning for brødsmuler i de fleste tilfeller. Når vi har tørt hvitt brød, pleier jeg alltid å kjøre det i kjøkkenmaskinen for å lage brødsmuler. Det har også hendt at jeg har kjøpt loff (f.eks formloff fra Rema 1000) bare for å lage brødsmuler. Da lar jeg det enten ligge på benken i et par dager for å la det tørke ut litt, eller jeg skjærer av skorpene, deler det i skiver på langs, og lar det tørke i ovnen på lav varme. Det som uansett er viktig uansett fremgangsmåte, er å skjære av skorpene før man kjører brødet i kjøkkenmaskinen. Vi pleier forresten å alltid ha brødsmuler i fryseren. Det er utrolig praktisk!
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå