Marianne Skrevet 30. juni 2003 #1 Skrevet 30. juni 2003 Skulle akkurat nå bake kake til gemalens selskap i kveld, så har jeg klart å rote vekk oppskriften igjen. Er det noen som har en god oppskrift på firkløverkake?
Texas Skrevet 30. juni 2003 #2 Skrevet 30. juni 2003 Hei! Håper det er en slik du er på jakt etter - er i allefall veldig god! FIRKLØVERKAKE: 4 egg 150 gram sukker 75 gram hvetemel 75 gram potetmel 1 ts bakepulver 50 gram revet sjokolade Stekes på 180 grader i 40-45 minutter i en 24 cm. form. FYLL: Jeg brukte ferdig vaniljekrem i pakke, men i følge oppskriften skal dette være: 1 pk vaniljesaus 2 1/2 dl melk kokes opp Blandes med 2 1/2 dl fløte Kaken deles i to, og fyllet has i midten. GLASUR: 200 gram Firkløver 1/2 dl melk 40 gram smør 90 gram melis Smeltes i en kasserolle og avkjøles. Ha glasuren over kaken. Hilsen Texas
Marianne Skrevet 30. juni 2003 Forfatter #3 Skrevet 30. juni 2003 Tusen takk der var den ja Har du noen gang laget denne i langpanne?
Texas Skrevet 30. juni 2003 #4 Skrevet 30. juni 2003 Mnei.........har ikke bakt den i langpanne før - tør du prøve å øke oppskriften bare? Håper det går iorden!! Hilsen Texas
Marianne Skrevet 30. juni 2003 Forfatter #5 Skrevet 30. juni 2003 Tror jeg satser på enkel i dag jeg da, siden det er til selskap, så kan jeg prøve langpanne en annen dag
Texas Skrevet 30. juni 2003 #6 Skrevet 30. juni 2003 Kanskje like greit, ja! :blunke: Ha en fin dag! Hilsen Texas
majan Skrevet 1. juli 2003 #7 Skrevet 1. juli 2003 hmm har jeg ikke sett sånn pakke i butikken som du bare blander i olje, egg og vann?
Marianne Skrevet 1. juli 2003 Forfatter #8 Skrevet 1. juli 2003 Jo og den er kjempegod, men den er sjokoladekake med firkløverkrem på en måte. Ikke sånn som den texas ga oppskrift på.
Gjest 10na Skrevet 9. juli 2003 #9 Skrevet 9. juli 2003 Jeg laget kaken "din" nå i helgen Texas, og har bare én kommentar: NYDELIG!!!
Texas Skrevet 9. juli 2003 #10 Skrevet 9. juli 2003 Så bra, 10na!!! :D ...og jeg er så enig, atte... :blunke: Hilsen Texas
Gjest Lea Skrevet 9. juli 2003 #12 Skrevet 9. juli 2003 Skal all ingrediensene til kaken bare blandes eller skal noe bli eggedosis eller smørkrem?
Gjest Lea Skrevet 9. juli 2003 #14 Skrevet 9. juli 2003 Jeg brukte hodet og fant ut at dette skulle være et eller annet sukkerbrød, så jeg laget eggedosis av egg og sukker, siktet i mel og bakepulver og blandet inn sjokolade (overdrev kanskje litt med sjokoladen :blunke: ). Kaka ble flott den. Har fått på vaniljekrem og glasur og nå står den i kjøleskapet. Ser veldig god ut *yummy*
Texas Skrevet 10. juli 2003 #15 Skrevet 10. juli 2003 Riktig fremgangsmåte, Lea! Nå - smakte kaken???? :blunke:
Rapitap Skrevet 10. juli 2003 #17 Skrevet 10. juli 2003 *Cry* Det var en grisete affære, mye søl, for en heller meget dårlig visuell presentasjon til slutt.... Du Texas, skal vaniljekremen bli tykk? Min var suppe.. :cry:
Gjest Lea Skrevet 10. juli 2003 #18 Skrevet 10. juli 2003 Sier det igjen: Kjøp ferdig krem. Men Texas.. skal fløten piskes før den blandes med det andre i den vanlijekremen eller? Vi som er sånne håpløs husmødre trenger kanskje en fremgangsmåte ut over det som allerede er skrevet... men min var vellykket da... selv om den ble MEKTIG som fy!
@lfa Skrevet 10. juli 2003 #19 Skrevet 10. juli 2003 skal fløten piskes før den blandes med det andre i den vanlijekremen eller? Ja, fløten skal piskes... Sunn fornuft gjelder ved matlaging som ved alt annet, jenter... Ikke noe vondt ment altså. :blunke:
Gjest Lea Skrevet 10. juli 2003 #20 Skrevet 10. juli 2003 Ingen fare for min del.. jeg er lat og går rett i pudding-hylla
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå