Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Skrevet

Skulle akkurat nå bake kake til gemalens selskap i kveld, så har jeg klart å rote vekk oppskriften igjen. Er det noen som har en god oppskrift på firkløverkake?

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Hei!

Håper det er en slik du er på jakt etter - er i allefall veldig god! :wink:

FIRKLØVERKAKE:

4 egg

150 gram sukker

75 gram hvetemel

75 gram potetmel

1 ts bakepulver

50 gram revet sjokolade

Stekes på 180 grader i 40-45 minutter i en 24 cm. form.

FYLL: Jeg brukte ferdig vaniljekrem i pakke, men i følge oppskriften skal dette være:

1 pk vaniljesaus

2 1/2 dl melk kokes opp

Blandes med 2 1/2 dl fløte

Kaken deles i to, og fyllet has i midten.

GLASUR:

200 gram Firkløver

1/2 dl melk

40 gram smør

90 gram melis

Smeltes i en kasserolle og avkjøles. Ha glasuren over kaken.

Hilsen Texas

Skrevet

Tusen takk der var den ja :)

Har du noen gang laget denne i langpanne?

Skrevet

Mnei.........har ikke bakt den i langpanne før - tør du prøve å øke oppskriften bare? :)

Håper det går iorden!! :wink:

Hilsen Texas

Skrevet

Tror jeg satser på enkel i dag jeg da, siden det er til selskap, så kan jeg prøve langpanne en annen dag :)

Skrevet

Kanskje like greit, ja! :blunke:

Ha en fin dag!

Hilsen Texas

Skrevet

hmm har jeg ikke sett sånn pakke i butikken som du bare blander i olje, egg og vann?

Skrevet

Jo og den er kjempegod, men den er sjokoladekake med firkløverkrem på en måte. Ikke sånn som den texas ga oppskrift på.

Skrevet

Jeg laget kaken "din" nå i helgen Texas, og har bare én kommentar:

NYDELIG!!!

Skrevet

Så bra, 10na!!! :D

...og jeg er så enig, atte... :blunke:

Hilsen Texas

Skrevet

Skal all ingrediensene til kaken bare blandes eller skal noe bli eggedosis eller smørkrem?

Skrevet

Godt spørsmål Lea, dette lurer jeg også på.

Skrevet

Jeg brukte hodet og fant ut at dette skulle være et eller annet sukkerbrød, så jeg laget eggedosis av egg og sukker, siktet i mel og bakepulver og blandet inn sjokolade (overdrev kanskje litt med sjokoladen :blunke: ).

Kaka ble flott den. Har fått på vaniljekrem og glasur og nå står den i kjøleskapet.

Ser veldig god ut *yummy*

Skrevet

Riktig fremgangsmåte, Lea! :) Nå - smakte kaken???? :blunke:

Skrevet

*Cry*

Det var en grisete affære, mye søl, for en heller meget dårlig visuell presentasjon til slutt....

Du Texas, skal vaniljekremen bli tykk? Min var suppe..

:cry:

Skrevet

Sier det igjen: Kjøp ferdig krem.

Men Texas.. skal fløten piskes før den blandes med det andre i den vanlijekremen eller?

Vi som er sånne håpløs husmødre trenger kanskje en fremgangsmåte ut over det som allerede er skrevet...

men min var vellykket da... selv om den ble MEKTIG som fy!

Skrevet
skal fløten piskes før den blandes med det andre i den vanlijekremen eller?

Ja, fløten skal piskes...

Sunn fornuft gjelder ved matlaging som ved alt annet, jenter... :ler:

Ikke noe vondt ment altså. :blunke:

Skrevet

Ingen fare for min del.. jeg er lat og går rett i pudding-hylla :ler:

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...