Gå til innhold

Ovnssteke laks i folie


Gjest Gjest

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

- Tin laksen.

- Legg den på en bit folie.

- Krydre med salt og pepper, ha på noen grønnsaker om du vil, drypp noen dråper sitron på.

- Lukk igjen folien og stek på ca 180 grader. Hvor lenge kommer ann på hvor stof bit du har, men ca 10-15 min.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg legger alltid grønnsaker i bunnen (f.eks gulrot og purre) sammen med en smørklatt, så den tinte laksen oppå dem, krydrer med salt, pepper og gjerne persille, samt at jeg pleier å skvise en båt sitron over. Lukker igjen posen og steker på 200 grader i 15-20 min.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Gjest_milo minderbinder_*

Laks i folie....

Tja.

Ta en ildfast form, og del fileten opp i "serveringsstykker". Dryss grovsalt over dem, ikke for mye og ikke for lite.

Så: finn frem blenderen din. Skrell en sitron, og hiv den oppi. En bunt vårløk også. En tre-fire fedd hvitløk. Strø godt med karri i. En stor tomat er bra. En bunt med dill, eller en bunt med persille.............eller begge deler (ha det litt gøy!) Fortsett med et glass pestosaus, og snurr film. Vurdèr om du vil ha creme fräiche i (blir aldri feil, det) Snart har du en god slump med grønn glye. Fordel denne mellom filetene, og lag et lokk at folie over den ildfaste formen. La stå i ovnen på 180 grader. Når du etter en 3 kvarters tid tenker "nei nå er det vel ferdig", har du muligens rett, men sjekk for sikkerhets skyld.

Denne er egenkomponert. Prinsippet kan følges med nyfisket makrell i folie på grill, men sløyf da creme fräichen, og la være å bruke blender. Bare riv i stykker ingrediensene med hendene; vær litt guttete.

Poenget med laks i folie er at du kjører på, og at du ikke er redd for å eksperimentere. Masse sitron er et møst.

Er sykt godt. Til nå har jeg blitt helgenforklart av gjester når jeg har laget det til.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Først er det lurt å tine opp fisken ja :P

Egentlig er det bare å putte oppi alt du tror kan være godt til laks. Selv pleier jeg å bruke poteter og gulrøtter, litt løk og paprika samt krydder og sitron. Potetene deler jeg i to og gulrøttene litt mindre, de trenge jo lenger tid for å bli ferdig. Er også veldig lurt å ha en smørklatt i bunnen så det ikke svir seg.

Et tips er å ha på rømme når det er ferdig stekt. Umm ;-D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg pleier ikke å gidde å tine fisken først.

Jeg tar like mange biter folie som jeg har fisk. Disse pensler jeg med basilikumolje blandet med litt sitron og hvitløk og legger laksen på med skinnsiden ned. Så pensler jeg oversiden av laksen, peprer og bretter sammen.

Inn i ovnen på 200 grader, steker i 20-25 grader, og vips ferdig.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...