sørlandspige Skrevet 29. januar 2009 #1 Del Skrevet 29. januar 2009 Lure på å lage noe grateng til i morra. Med f.eks middagspølse, makaroni, tomatsaus e.lign. (dette er ting jeg allerede har i skapen,men kom gjerne med andre ingredienser) Noen som har en god oppskrift? Helst med tomatsaus e.lign. Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/389758-p%C3%B8lsemakaroni-grateng/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest antigartner Skrevet 29. januar 2009 #2 Del Skrevet 29. januar 2009 Jeg pleier å lage pølse- og makaronigrateng med grønnsakblanding og ostesaus. Har dessverre ingen oppskrift, da jeg tar mengder på øyemål og bruker hva jeg har i skapene. Trenger: makaroni 1 pose broccoliblanding middagspølse eller annen pølse revet gulost smør mel melk krydder etter egen smak, f.eks salt, pepper, oregano, basilikum Kok opp makaroni Når makaronien er kokt; hell av vannet, men ta gjerne vare på det kokte vannet. Du kan tine grønnsaksblandingen i det! Hell makaroni og opptint grønnsaksblanding i en ildfast form Legg pølsebiter på toppen Lag hvit saus av mel, smør og melk Tilsett revet gulost (spar litt ost til å ha på toppen av retten) La sausen koke til den er blitt passe tykk og ikke har "melsmak" Hell sausen over det hele. Sørg for at den blander seg med de andre ingrediensene. (Kan hende du må røre litt.) Strø ost på toppen. La det stå i ovnen på ca 200 grader til osten er gyllen. Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/389758-p%C3%B8lsemakaroni-grateng/#findComment-6505822 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Wind Skrevet 29. januar 2009 #3 Del Skrevet 29. januar 2009 (endret) Pleier å lage med ostesaus jeg også. Det er veldig godt. Har ingen grønnsaker i, da. Og spiser det med ketchup på, noe som selvsagt er valgfritt. Blander alt (makaroni, saus, pølsebiter) i en av kasserollene , heller i formen, og steker på 200 grader (hvis alle ingrediensene er "nylagede" (altså varm makaroni og saus)) i ca 20 minutter til osten er gyllen. Nam. Pleier å kutte ut smøret i sausen, da. Går like fint å røre ut melet i litt av melken først, før du sper på med mer. Og så blir det litt magrere. Krydrer ostesausen med revet muskat, salt og pepper. Det er liksom det jeg er kjenner til hjemmefra. Er jo selvsagt valgfritt hva man vil krydre med. Tror nesten det er favorittretten min. Er så godt kaldt også. Endret 29. januar 2009 av Wind Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/389758-p%C3%B8lsemakaroni-grateng/#findComment-6505903 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest antigartner Skrevet 30. januar 2009 #4 Del Skrevet 30. januar 2009 He he, jeg kompenserer smøret med grønnsaker Du har rett i at gratengen er god kald også. Kjenner at jeg er i ferd med å bli sulten nå! Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/389758-p%C3%B8lsemakaroni-grateng/#findComment-6509509 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest_Mie_* Skrevet 30. januar 2009 #5 Del Skrevet 30. januar 2009 Min variant; -Lag en tykk hvit saus med litt ost i og kok makaroni -kutt opp purreløk, blomkål og skinke eller pølse -Alt blandes sammen og helles i en form, strø litt ost på toppen stekes på 220 grader i 20-30 min og serveres med salat ved siden av NAM! Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/389758-p%C3%B8lsemakaroni-grateng/#findComment-6509681 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Rosenrød Skrevet 30. januar 2009 #6 Del Skrevet 30. januar 2009 Dette må jeg lage l løpet av uka. Nammm! Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/389758-p%C3%B8lsemakaroni-grateng/#findComment-6509738 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå