Gå til innhold

"1 spiseskjee"


Anbefalte innlegg

Skrevet

Ofte står det "ss" (spiseskjeer) i oppskrifter, men jeg er litt nyskjerrig på hvor mye det egentlig er. Altså, skal det være topp på skjeen eller skal det være ganske knapt? Noen som vet?

Skrevet

Det skal ikke være kjempehaug på den, ei heller skal den være helt flat på toppen.

Om det er "strøken spiseskje" skal du stryke av på toppen slik at det blir helt flatt.

Om det står "toppet spiseskje" skal det være en god haug på.

Om det bare står "spiseskje", skal det være en fin mellomting.

Skrevet

Jeg har kjøpt et sett med måleskjeer, tror de går 1/4 ts opp til 1 ss. Når jeg bruker disse stryker jeg av toppen.

Når jeg bruker vanlige skjeer, så ser jeg det litt an, bakepulver har jeg liten topp på, vaniljesukker stor.

Skrevet

Flere enn meg som bruker suppeskje som spiseskje?

Suppeskjeene er litt mindre enn spiseskjeene, derfor bruker jeg toppet skje (i oppskrifter hvor det står ss).

Skrevet

Jeg lærte følgende av min lærer i heimkunnskap på lærerskolen:

Når det oppgis mål i skje så skal toppen på f.eks. krydderet være lik buen på skjeen. Altså, hold skjeen opp foran deg, sånn at kanten blir en vannrett linje. Buen som danner bunnen på skjeen skal "kopieres", så lager man en ny motsatt bue av det tørre man skal måle opp. Vanskelig å forklare med ord, mye lettere om man kan tegne og forklare samtidig. ;) Håper noen skjønte likevel.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...