Gjest Gjest Skrevet 28. januar 2009 #1 Del Skrevet 28. januar 2009 Ofte står det "ss" (spiseskjeer) i oppskrifter, men jeg er litt nyskjerrig på hvor mye det egentlig er. Altså, skal det være topp på skjeen eller skal det være ganske knapt? Noen som vet? Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/389299-1-spiseskjee/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest Skrevet 28. januar 2009 #2 Del Skrevet 28. januar 2009 Det skal ikke være kjempehaug på den, ei heller skal den være helt flat på toppen. Om det er "strøken spiseskje" skal du stryke av på toppen slik at det blir helt flatt. Om det står "toppet spiseskje" skal det være en god haug på. Om det bare står "spiseskje", skal det være en fin mellomting. Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/389299-1-spiseskjee/#findComment-6498686 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest antigartner Skrevet 28. januar 2009 #3 Del Skrevet 28. januar 2009 Ifølge Wikipedia er 1 ss det samme som 15 milliliter. Se kjekk lenke: http://no.wikipedia.org/wiki/Spiseskje_(m%C3%A5l) Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/389299-1-spiseskjee/#findComment-6498803 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Brunhilde Skrevet 28. januar 2009 #4 Del Skrevet 28. januar 2009 Jeg har kjøpt et sett med måleskjeer, tror de går 1/4 ts opp til 1 ss. Når jeg bruker disse stryker jeg av toppen. Når jeg bruker vanlige skjeer, så ser jeg det litt an, bakepulver har jeg liten topp på, vaniljesukker stor. Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/389299-1-spiseskjee/#findComment-6498827 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Pia Sava Skrevet 28. januar 2009 #5 Del Skrevet 28. januar 2009 Flere enn meg som bruker suppeskje som spiseskje? Suppeskjeene er litt mindre enn spiseskjeene, derfor bruker jeg toppet skje (i oppskrifter hvor det står ss). Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/389299-1-spiseskjee/#findComment-6502579 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest Skrevet 29. januar 2009 #6 Del Skrevet 29. januar 2009 Jeg lærte følgende av min lærer i heimkunnskap på lærerskolen: Når det oppgis mål i skje så skal toppen på f.eks. krydderet være lik buen på skjeen. Altså, hold skjeen opp foran deg, sånn at kanten blir en vannrett linje. Buen som danner bunnen på skjeen skal "kopieres", så lager man en ny motsatt bue av det tørre man skal måle opp. Vanskelig å forklare med ord, mye lettere om man kan tegne og forklare samtidig. Håper noen skjønte likevel. Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/389299-1-spiseskjee/#findComment-6502613 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå