Fiona83 Skrevet 27. januar 2009 #1 Skrevet 27. januar 2009 Vi finner ikke ut hva vi skal ha til forrett....samboeren min vil ikke ha fisk og jeg vil ikke ha suppe.Noen forslag?
helenen Skrevet 27. januar 2009 #2 Skrevet 27. januar 2009 Vi skal bare ha honningmelon med spekeskinke. Hadde aldri orka spise fisk først, så en diger steik e.l. så en dessert og SÅ kaker og annet. Syns det blir rett og slett for mye.
Gjest Gjest Skrevet 27. januar 2009 #3 Skrevet 27. januar 2009 Det lages mye godt av skalldyr, hvis det ikke faller inn under fiskeparagrafen. Forretter basert på asparges og/eller spekeskinke (gjerne spanske eller italienske, som ikke er så salte som våre norske), er også bra. Forskjellige typer mousse på ristet brød med salat til. Kjøtt, skalldyr og grønnsaker i små "poser" av sprøstekt filodeig, med en asiatisk inspirert saus og småsalat til.
Gjest gjest_S Skrevet 27. januar 2009 #4 Skrevet 27. januar 2009 heihei, her er noen forslag som jeg synes er fantastiske gode forretter, alt ettersom hva man skal ha til hovedrett og dessert da! Bruschetta Fremgangsmåte: Legg tomater og hvitløk på litt aluminiumsfolie, ha over balsamicoeddik, olivenolje og salt. Brett folie over, klem folien godt sammen slik at du får en pakke. Stekes i ovn ved 225°C i ca 10 minutter. Grill loffskivene i panne ved sterk varme, eller i ovn ved 250°C til brødet har en gyllen overflate. Gni skivene inn med en hvitløksbåt, delt i to. Legg ruccola på brødet. Legg 2 skiver skinke på hver brødskive. Legg over bakte tomater og hvitløk, og drypp over olivenolje og balsamicoeddik. Dette er en perfekt smårett eller forrett, og kan med enkelthet lages på grillen! Carpaccio Fremgangsmåte: Ta majones av fin kvalitet og bland sammen med hvitløkspuré og trøffelolje. Skjær oksefileten i så tynne skiver som mulig, gjerne ved å fryse fileten halvveis da det er lettere å få helt tynne skiver da. Alternativt er å legge filetskivene mellom to plastfjøler og banke dem flate før de legges over på tallerkenen. Det er smak og behag om avgjør om man liker carpaccioen tynn eller litt tykkere. Når kjøttet ligger på tallerkenen heller du litt trøffelolje over fileten, og strør over salt og pepper etter smak. Legg rucculasalat over fileten sammen med pinjekjernene. Tilslutt rives flak av parmesanost og strøs over. Serveres med en stor skive sitron. Fenalår med asparges Fremgangsmåte: Vask potetene godt, skallet skal sitte på. Kok potetene knapt møre i vann. Varm opp oljen og vend dampede poteter i denne. Tilsett salt, pepper og finhakkede urter. Skrell nederste del av aspargesen. Kok, stek eller grill den 3-4 minutter til den er knapt mør. Anrett asparges med skiver av fenalår rundt på porsjonstallerken eller serveringsfat. Server sammen med lune poteter og gjerne flatbrød. lykke til
pinkybride Skrevet 27. januar 2009 #5 Skrevet 27. januar 2009 Fisk er jo nam nam. Mye bedre en suppe synes jeg. F.eks hellefisk med littegrann tilbehør og foccacha.
twinklestar Skrevet 27. januar 2009 #6 Skrevet 27. januar 2009 Jeg elsker Caprese! (tomat og mozarella + olivenolje, balsamico og basilikum) Men da må du ha skikkelig gode, søte tomater og så fersk mozarella som det er mulig å få tak i i Norge (kan imidlertid ikke sammenlignes med mozarella fra sydeligere strøk) Enkelt og veldig godt!
Kamilia Skrevet 28. januar 2009 #7 Skrevet 28. januar 2009 Det ville nok hjelpe litt dersom vi visste hva dere skal ha til hovedrett. Er enklere å sette sammen en forrett som passer da.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå