Gå til innhold

Fresifjas


Fresi

Anbefalte innlegg

Ostesufflé! :hoppe:

Det tror jeg aldri jeg har laget, faktisk.

Ellers: dum snø og dumt internett. Husk å ikke ta de semskede støvlettene hvis du skal ut, da. :lur:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Ostesufflé! :hoppe:

Det tror jeg aldri jeg har laget, faktisk.

Ellers: dum snø og dumt internett. Husk å ikke ta de semskede støvlettene hvis du skal ut, da. :lur:

Jeg har heller aldri laget det. Vi får se hvordan det går. :fnise:

Ingen semskede støvletter i dag, jeg lover. Ski eller moonboots er sikkert det lureste, alternativt akebrett.

Ostesuffle er søttitallsgodt. :)

Jepp! Og ikke har jeg smakt det siden åttitallet heller. Gleder meg, men er litt spent på om jeg får det til. Som sagt det blir en del salat som backup. :ler:

Og jeg må pønske ut alenemiddag til i morgen før jeg går. :klø:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Deception

Du kan lage sånn kyllingsuppe jeg planlegger å lage? Jeg har kjøpt kyllingfond, kyllingfilet, sukkererter, ingefær, lime og koriander, og har chili og gulrot i kjøleskapet. Det burde også være Fresi-vennlig mat, for vi deler ofte matpreferanser. :)

(så jeg må bli kvitt andeconfit-fobien min, for det må da også være noe for meg).

Ja, og så hører jeg på Bob Hund. :strix: Og tenkte av en eller annen grunn på deg?

Endret av Deception
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Du kan lage sånn kyllingsuppe jeg planlegger å lage? Jeg har kjøpt kyllingfond, kyllingfilet, sukkererter, ingefær, lime og koriander, og har chili og gulrot i kjøleskapet. Det burde også være Fresi-vennlig mat, for vi deler ofte matpreferanser. :)

(så jeg må bli kvitt andeconfit-fobien min, for det må da også være noe for meg).

Ja, og så hører jeg på Bob Hund. :strix: Og tenkte av en eller annen grunn på deg?

Suppen er fristende! :) Det eneste er at den høres Tenåringsvennlig ut også, så jeg tenkte jeg skulle spise noe hun ikke er noe særlig glad i og spare suppen til hun kommer hjem.

Andeconfit er nok i utgangspunktet ikke Fresimat. Saken er at jeg fikk det servert i Paris en gang, og den var så utrolig nydelig, med sprøstekt skinn og enkelt, men nydelig tilbehør. Likevel mistenker jeg omgivelsene og det hyggelige selskapet (og vertskapet?) for å ha bidratt til smaksopplevelsen, for jeg har aldri smakt tilsvarende god confit her hjemme. Jeg har forsøkt på restaurant og jeg har forsøkt hjemme (dvs DNM har forsøkt, mange ganger). Det er godt, men litt fetere enn vanlig Fresi/Deceptionmat.

Bob Hund er det lenge siden jeg har hørt! :) Nå har jeg skaffet med glimrende Spotify og skal høre på mens jeg grubler over noe-med-blåmugg-som-ikke-er-for-mektig.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Deception

Hva med pasta med spinat, gorgonzola, lyse rosiner og pinjekjerner? Jeg bruker også innimellom å strimle og steke litt kyllingfilet og blande i.

Det du gjør, er rett og slett å steke kyllingen, tilsette spinat og la den dampe til den faller sammen, og deretter smuldrer du over muggost, og tilsetter rosiner, og til slutt et dryss av pinjekjerner. :) Det er faktisk usannsynlig godt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Hva med pasta med spinat, gorgonzola, lyse rosiner og pinjekjerner? Jeg bruker også innimellom å strimle og steke litt kyllingfilet og blande i.

Det du gjør, er rett og slett å steke kyllingen, tilsette spinat og la den dampe til den faller sammen, og deretter smuldrer du over muggost, og tilsetter rosiner, og til slutt et dryss av pinjekjerner. :) Det er faktisk usannsynlig godt.

Det hørtes veldig godt ut! :) Jeg vurderer dette veldig.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Siden det bare er osten (og evt. litt vann) som utgjør sausen, er det heller ikke i overkant mektig. :)

Det tiltalte meg. :) Jeg tenkte hele tiden fløte pluss ost, men er ikke helt i humør til så mektig mat. Jeg tror jeg prøver den.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest O-Ren Ishii
Hva med pasta med spinat, gorgonzola, lyse rosiner og pinjekjerner? Jeg bruker også innimellom å strimle og steke litt kyllingfilet og blande i.

Det du gjør, er rett og slett å steke kyllingen, tilsette spinat og la den dampe til den faller sammen, og deretter smuldrer du over muggost, og tilsetter rosiner, og til slutt et dryss av pinjekjerner. :) Det er faktisk usannsynlig godt.

Nam! Det hørtes utrolig godt ut. Må testes ut. :spise:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg noterer matideer. Har du fått laget deg oppskriftotek ennå, Fresi? Jeg fikk lyst på ostesufflé. Eller noe annet med mye ost.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg noterer matideer. Har du fått laget deg oppskriftotek ennå, Fresi? Jeg fikk lyst på ostesufflé. Eller noe annet med mye ost.

Jada, jeg har en mappe som heter "Oppskrifter". Inni den er det komplett kaos. :fnise:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Gjest O-Ren Ishii
Jada, jeg har en mappe som heter "Oppskrifter". Inni den er det komplett kaos. :fnise:

Jeg anbefaler igjen Googles notatbok. Endelig har jeg orden på oppskriftene mine siden de bare trenger å bli tagget, de ligger ikke i en mappe. Strålende.

OST! Det beste i verden, det er jeg helt sikker på.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jada, jeg har en mappe som heter "Oppskrifter". Inni den er det komplett kaos. :fnise:

Samme her. Jeg vurderer å skrive dem ut og lage en god, gammeldags kokebok. Sånn med melete sider og matprikker i. :fnise:

Og @ ostesufflé; trenger du ikke bakebolle og mikser for å få til?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse
Gjest O-Ren Ishii

Omtrent litt for mye til en stor pizza (bakeplatestørrelse):

1 boks hermetiske tomater

1-2 fedd hvitløk

1 ts tørket oregano

1-2 tørkede chillier, knuste

en liten håndfull hakkede basilikumblader

ca 1 ss god olivenolje

ca 1 ts balsamico

salt + pepper

Surr hviløk et par minutter på middels varme. Rør i oregano + chilli. Ha i tomater, kok opp. La putre i en time. Kjør til passende konsistens med stavmikser, ha i basilikum, eddik (kan sløyfes), olje, salt og pepper. Smak evt med litt sukker om det trengs.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg anbefaler igjen Googles notatbok. Endelig har jeg orden på oppskriftene mine siden de bare trenger å bli tagget, de ligger ikke i en mappe. Strålende.

OST! Det beste i verden, det er jeg helt sikker på.

Googles notatbok. :klø: Ikke det samme som Google Documents? :klø: :klø: Jeg har ikke forsøkt noen av delene. Kan jeg be om en liten innføring/forklaring?

Samme her. Jeg vurderer å skrive dem ut og lage en god, gammeldags kokebok. Sånn med melete sider og matprikker i. :fnise:

Og @ ostesufflé; trenger du ikke bakebolle og mikser for å få til?

Det hender jeg printer ut, når kjøkkenbenken er for overfylt av gryter og mel til at jeg vil plassere Vidundret der. :fnise:

Jeg har forresten minst to dingser til å lage røre i (den ene med lite sprutehull til mikser. :fnise:), dessuten liten håndmikser og food processor. Det jeg IKKE har er litt større bakebolle (gjerne med sprettopplokk), blender og kjøkkenmaskin. Det siste trenger jeg neppe heller.

Omtrent litt for mye til en stor pizza (bakeplatestørrelse):

1 boks hermetiske tomater

1-2 fedd hvitløk

1 ts tørket oregano

1-2 tørkede chillier, knuste

en liten håndfull hakkede basilikumblader

ca 1 ss god olivenolje

ca 1 ts balsamico

salt + pepper

Surr hviløk et par minutter på middels varme. Rør i oregano + chilli. Ha i tomater, kok opp. La putre i en time. Kjør til passende konsistens med stavmikser, ha i basilikum, eddik (kan sløyfes), olje, salt og pepper. Smak evt med litt sukker om det trengs.

:hoppe: Tusen tusen takk! Jeg har så lyst til å bli en sånn som har pizzasaus i fryseren! :fnise:

Jeg må finne noe å erstatte tørket chili med bare. Finhakket fersk eller pulver?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg må finne noe å erstatte tørket chili med bare. Finhakket fersk eller pulver?

Jeg pleier å bruke finhakket fersk. Bare prøvesmak den litt først - de varierer jo enormt i styrkegrad.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg pleier å bruke finhakket fersk. Bare prøvesmak den litt først - de varierer jo enormt i styrkegrad.

Ja, de er noen skikkelige luringer. Har gått på noen smeller der. :fnise:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...