Gå til innhold

Dampkokte grønnsaker og poteter


Gjest vb

Anbefalte innlegg

Jeg fikk servert grønnsaker (dypfryste) som var dampkokte. De ble faktisk veldig ok.

Jeg har tenkt å bruke en vanlig kjele med en rist oppi.

Hvordan gjør jeg det?

Tid for poteter og grønnsaker?

Kom med råd og tips.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Gjest antigartner

Jeg dampkoker alltid potetene fordi jeg synes de blir mindre "bløte" da. Heller vann i kjelen til det står rett under rista, og legger potetene oppå. Potetene må koke litt lenger enn om de kokes direkte i vannet. Koketiden avhenger av potetslag, men jeg anslår 30-40 minutter. Pass på at kjelen ikke koker tørr.

Grønnsaker avhenger helt av hvilke grønnsaker du mener. De må dampes til de har passe konsistens (akkurat som potetene).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk skal du ha. :-)

Da skal jeg prøve det allerede i kveld.

Endret av Villbringebær
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det gikk veldig bra, men jeg valgte denne gangen å koke poteter på gamlemåten. Brokkolien ble bare helt topp. Dypfryste grønnsaker tester jeg ut en gang jeg har litt mer hastverk.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...