Gjest vb Skrevet 18. januar 2009 #1 Skrevet 18. januar 2009 Jeg fikk servert grønnsaker (dypfryste) som var dampkokte. De ble faktisk veldig ok. Jeg har tenkt å bruke en vanlig kjele med en rist oppi. Hvordan gjør jeg det? Tid for poteter og grønnsaker? Kom med råd og tips.
Gjest antigartner Skrevet 18. januar 2009 #2 Skrevet 18. januar 2009 Jeg dampkoker alltid potetene fordi jeg synes de blir mindre "bløte" da. Heller vann i kjelen til det står rett under rista, og legger potetene oppå. Potetene må koke litt lenger enn om de kokes direkte i vannet. Koketiden avhenger av potetslag, men jeg anslår 30-40 minutter. Pass på at kjelen ikke koker tørr. Grønnsaker avhenger helt av hvilke grønnsaker du mener. De må dampes til de har passe konsistens (akkurat som potetene).
Villbringebær Skrevet 18. januar 2009 #3 Skrevet 18. januar 2009 (endret) Takk skal du ha. :-) Da skal jeg prøve det allerede i kveld. Endret 19. desember 2010 av Villbringebær
Gjest antigartner Skrevet 19. januar 2009 #4 Skrevet 19. januar 2009 Takk skal du ha :-) Da skal jeg prøve det allerede i kveld. Gikk det bra?
Gjest vb Skrevet 22. januar 2009 #5 Skrevet 22. januar 2009 Det gikk veldig bra, men jeg valgte denne gangen å koke poteter på gamlemåten. Brokkolien ble bare helt topp. Dypfryste grønnsaker tester jeg ut en gang jeg har litt mer hastverk.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå