Gå til innhold

Dampkokte grønnsaker og poteter


Anbefalte innlegg

Skrevet

Jeg fikk servert grønnsaker (dypfryste) som var dampkokte. De ble faktisk veldig ok.

Jeg har tenkt å bruke en vanlig kjele med en rist oppi.

Hvordan gjør jeg det?

Tid for poteter og grønnsaker?

Kom med råd og tips.

Videoannonse
Annonse
Gjest antigartner
Skrevet

Jeg dampkoker alltid potetene fordi jeg synes de blir mindre "bløte" da. Heller vann i kjelen til det står rett under rista, og legger potetene oppå. Potetene må koke litt lenger enn om de kokes direkte i vannet. Koketiden avhenger av potetslag, men jeg anslår 30-40 minutter. Pass på at kjelen ikke koker tørr.

Grønnsaker avhenger helt av hvilke grønnsaker du mener. De må dampes til de har passe konsistens (akkurat som potetene).

Skrevet (endret)

Takk skal du ha. :-)

Da skal jeg prøve det allerede i kveld.

Endret av Villbringebær
Gjest antigartner
Skrevet
Takk skal du ha :-)

Da skal jeg prøve det allerede i kveld.

Gikk det bra?

Skrevet

Det gikk veldig bra, men jeg valgte denne gangen å koke poteter på gamlemåten. Brokkolien ble bare helt topp. Dypfryste grønnsaker tester jeg ut en gang jeg har litt mer hastverk.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...