Gjest Gjest Skrevet 15. januar 2009 #1 Skrevet 15. januar 2009 hei! jeg skal bake en kake i helga. den har nøttebunn og "gulkrem" oppå. i nøttebunnen skal det være 200 g nøtter/mandler. pleier dere å bruke hasselnøtter eller mandler? får man kjøpt dette i vanlig butik? skal man ta av "skallet" på mandlene før de males?
Gjest Faerie Skrevet 15. januar 2009 #2 Skrevet 15. januar 2009 Min erfaring er at bunner med mandler blir søtere enn med hasselnøtter. Jeg foretrekker hasselnøtter. Mandlene behøver ikke skoldes. Og ja, dette selges i vanlige butikker, finnes som regel under bakevarer om jeg ikke husker feil.
Gjest TS Skrevet 15. januar 2009 #3 Skrevet 15. januar 2009 Tusen takk for kjapt svar. Da prøver jeg med hasselnøtter. Disse selges vel med skall... Hvor mange gram nøtter må jeg kjøpe for å få 200 g nøtter mon tro? Da trenger man vel ikke gjøre noe annet enn å fjerne skallet før man kverner de?
Gjest _Leela_ Skrevet 15. januar 2009 #6 Skrevet 15. januar 2009 Har bakt samme type kake og jeg har ofte brukt 100g med mandler og 100g med hasselnøtter. Det fungerer også veldig bra.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå