Gå til innhold

Brun lapskaus


Gjest Gjest

Anbefalte innlegg

Etterlyser en oppskrift på brun lapskaus, sånn ala de en får kjøpt på boks. Altså litt tykk i konsistensen. Noen som har en slik oppskrift?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Gjest Gjest_Ulla_*
Etterlyser en oppskrift på brun lapskaus, sånn ala de en får kjøpt på boks. Altså litt tykk i konsistensen. Noen som har en slik oppskrift?

Jeg pleier å kjøpe 2 poser med lappskausblanding (frossen), 1 pk kjøttdeig, 1 persillerot og 1 sellerirot. Steker kjøttdeigen og har alt sammen + litt vann og noen terninger med klar kjøttsuppe fra Toro opp i en kjele. Lar det stå og putre i ca. 40 min. For å få den brun bruker jeg litt sukkerkulør. Kjempegod lappskaus!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg begynner med å brune bankekjøtt som er kuttet i terninger og litt usaltet evt. lettsaltet flesk, også i terninger. Så bruner jeg en løk eller to. Dette legger jeg til side og koker ut pannen.

Jeg heller avkoket i en passe stor gryte og tilsetter brun meljevning som jeg har laget. Koker opp og tilsetter kjøtt og løk. Når kjøttet begynner å bli mørt tilsetter jeg poteter kuttet i terninger, gulrøtter i terninger, kål i strimler og kålrabi. Jeg hiver grønnsakene oppi på likt, de kan godt være skikkelig kokt når det er lapskaus.

Til slutt hiver jeg i godt med røket kjøttpølse (middagspølse) som er kuttet i skiver og smaker til med salt og pepper.

Serverer med flatbrød eller varme rundstykker.

Det er ikke fargen som avgjør om lapskausen er "brun", syns jeg, det er fremgangsmåten og brun lapskaus må lages på brun saus. ;)

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bare hyggelig - og så kan du godt slange oppi et par buljongterninger, det glemte jeg å skrive i første innlegg.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg lager mammas brune lappskaus, som da egentlig er min mormors lapskaus osv osv... dvs jeg bruner godt kjøtt i en gryte med smør, jeg passer på at smøret har blitt brunt, på samme måte som når man lager brun jevning til saus, kjøttet skal bli brunt, men ikke svidd, det er en fin grense der.... Så har jeg i vann, gjerne med en buljongterning, poteter i biter, litt gulrot,( ikke for mye da blir det for søtt) en halv hodekål samt litt purre, resten av purren har jeg i når lapskausen begynner å bli tykk slik at ikke alt koker helt i stykker. Det hender også at jeg bruker ferdig lapskausblanding hvis jeg har dårlig tid, men jeg vil gjerne ha litt mer purre i.... når denne koker blir den tykk og brun akkurat slik lapskaus skal være ( for meg i alle fall) Smaker til med salt og pepper etterhvert.....

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...