Gjest BritElin Skrevet 25. juni 2003 #1 Skrevet 25. juni 2003 Er det noen som kan hjelpe meg med oppskrift på en slik kake med kjeks i bunn fromasj/ost i midten og gele med jordbær til lokk. Håper dere forstår hva jeg mener. Takker for svar!
Texas Skrevet 25. juni 2003 #2 Skrevet 25. juni 2003 Hei! Har et par knallgode forslag, men ikke tilgang til oppskriften før i ettermiddag... Vil du jeg skal legge den ut når jeg kommer hjem? Kan love de er verdt å prøve - himmelsk gode!! Nemlig..! :blunke: Hilsen Texas
Kissa Skrevet 25. juni 2003 #3 Skrevet 25. juni 2003 FROMASJOSTEKAKE 200 GR. SØT HAVREKJEKS 50 GR. SMELTET SMØR 1 POSE FREIA FROMASJ SITRONTYPE 200 GR. PHILADELPHIA KREMOST 3 DL. KREMFLØTE KNUS KJEKSEN OG BLAND DEN MED SMELTET SMØR. FYLL MASSEN I EN SMURT RUND FORM, 22-24 CM. PISK FROMASJPULVERET TIL EN PORØS KREM MED 2,5 DL. KALDT VANN. PISK OST OG FLØTE TIL EN JEVN KREM OG BLAND DETTE I FROMASJRØREN. FYLL FROMASJBLANDINGEN OVER KJEKSBUNNEN OG LA KAKEN STÅ KALDT. DEN SKAL STIVNE. TILBERED 1 PK JORDBÆRGELE OG LA DET BLI KALDT. HELL OVER KAKEN. LEGG HALVE JORDBÆR PÅ TOPPEN FØR GELEEN STIVNER.
Gjest BritElin Skrevet 25. juni 2003 #4 Skrevet 25. juni 2003 Hallo! Takk for svar Kissa, hørtes god ut den der. Texas: ja takk vil gjerne at du legger ut din oppskrift også. Brit Elin.
Texas Skrevet 25. juni 2003 #5 Skrevet 25. juni 2003 Hei BritElin! Her kommer oppskriftene mine - håper de faller i smak hos deg også! :D Elins jordbærkake 250 g. søt havrekjeks/Digestive (knuses) 110 g. smør (smeltes) 50 g. hasselnøttkjerner (males grovt) Sett en rund kakeform (24/26 cm.) på ønsket serveringsfat (kun ringen rundt). Trykk deigen ut direkte på fatet. 1 pk. bringebær (eller jordbær) gelè lages . Bruk halv mengde vann!!! Settes i kjøleskapet til den er halvstiv. 1/4 l. fløte (piskes) 2 beger lettrømme 100 g. melis 1 ts. vaniljesukker Rømme, melis og vaniljesukker vendes forsiktig inn i kremen. Når geleèn er halvstiv blandes den med kremen. Blandingen has på bunnen og settes inn i kjøleskapet. Lag en ny pakke gelè (bringebær eller jordbær) med halv mengde vann. La den stå kjølig til den er halvstiv. 1-2 kurver jordbær has oppå kaka, og den stivnede geleèn helles over. Stå kjølig. Nydelig youghurtkake 75 g Digestive kjeks (knuses) 75 g mandler (males grovt) 75 g smeltet smør 2 ss sukker Kjøres i foodprosessor e.l. Deigen trykkes ut i rund form som på forhånd er plassert (uten bunnen) på et glassfat. 1 pk. Jordbærgelè tilsettes halv mengde vann (2,5 dl.)og avkjøles. 1 stort beger jordbæryoughurt og 1 kartong (1/4 l.) stivpisket fløte blandes forsiktig (vendes inn) og geléen røres inn. Kremen blir ganske tyntflytende nå, men den vil stivne igjen når den avkjøles i kjøleskapet. Helles over kjeksbunnen og stilles kjølig til kaken er stivnet. Pyntes med kiwi/friske jordbær. Prøv også med sitrongelè og melonryoughurt! Denne youghurtkaken er best samme dag den lages. Lager du den på morgenen, er den klar til kaffe på ettermiddagen. Lover deg det ikke vil bli igjen en eneste smule!!! Frisk og sommerlig!!! Lykke til - håper du blir fornøyd! Hilsen Texas
BritElin Skrevet 25. juni 2003 #6 Skrevet 25. juni 2003 Tusen takk for kakeoppskrifter, Texas. Nå blir det mye kaker på søndag. BritElin
Gjest Anonymous Skrevet 25. juni 2003 #7 Skrevet 25. juni 2003 Noen som har spist den deilige jordbærkaken i Tyrkia.? Det er jordbær/gele på toppen. Det er nesten som kakebunn, men tviler om det er hvetemel i. Alle bakeriene har den. Inni er det hvitt fyll. Så skulle jeg ha hatt oppskrift på svinekam.(kake) Så trenger jeg en oppskrift på en frisk kake. En med lite sukker og hvitt mel. Håper noen kan hjelpe meg.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå