Gå til innhold

Tips til en talentløs brødbaker


Anbefalte innlegg

Skrevet

Oppskriften som jeg bruker på mine brød har jeg brukt i mange år og de har aldri slått feil.

Oppskrifta er til 6 brød.

2 kg hvetemel

2 kg matpakkemelblanding (eller solsikke, rugbrød, havrebrød alt etter hva du ønsker)

3 1/2 liter ca varmt vann

1 1/2 pk trørrgjær

2-3 ss salt

2-3 ss sukker

2-3 dl nøytral olje

Bland alt sammen. Dette blir en stor deig så her får du brukt armene til hva de er gode for. Deigen skal være løs. Heves i 1 time. Hell i smurte former og stekes på nederste rille i 190 grader i 1 1/2 time (ca) Gjennomstekte brød skal ha en 'hul' lyd når du banker på de.

Avkjøles helt på rist. Legges i brødposer og i frysa.

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Da er brødet tatt ut av ovnen! :hoppe: Det SER i hvertfall veldig godt ut, og lukter godt, så dette blir veldig spennende :)

Glemte både det ene og det andre, håper det raskt blir rutine ut av dette ;)

Gleder meg til å smake :sikle:

Tar fortsatt gjerne i mot gode råd og advarsler! Tusen takk så langt :)

Skrevet
[...]Tar fortsatt gjerne i mot gode råd og advarsler! Tusen takk så langt :)

Ja: Ikke ta det så nøye. -Og nyt!

Og ikke glem eltemusikk! ;)¨

Lykke til, og bon apetit!

Skrevet

Det var kjempegodt! :D

Skrevet (endret)

..

Endret av thapara

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...