Gå til innhold

kalkunbryst med fløtegratinerte poteter og grønnsaker


nynne

Anbefalte innlegg

Vi skal ha marinert kalkunbryst ikveld, og har valgt fløtegratinerte poteter og grønnsaker (gulrøtter og brokkoli) som tilbehør.

Men skal jeg lage saus også?? Eller er ikke det nødvendig når en har fløtegratinerte poteter?? blir det kanskje for mye? isåfall, hva slags saus?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Vi skal ha marinert kalkunbryst ikveld, og har valgt fløtegratinerte poteter og grønnsaker (gulrøtter og brokkoli) som tilbehør.

Men skal jeg lage saus også?? Eller er ikke det nødvendig når en har fløtegratinerte poteter?? blir det kanskje for mye? isåfall, hva slags saus?

Jeg ville absolutt hatt saus til. Brun saus av et slag.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Kalkun er litt tørt i seg selv, og fløtesaus er nyyydelig til, så da sier vel svaret mitt seg selv også, JAA :) Men jeg elsker saus da....

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi har nettopp spist, og hadde fløtesaus til. Fra pose *ikke slå* Det var veldig godt til kalkun. Men vi kjøpte ferdigmarinert kalkunbryst, og jeg syns aldri det er veldig godt. Marinaden smaker rart. Men det var det eneste jeg fant.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Helt enig - marinert kalkunbryst er ikke godt.

Jeg kjøpte 3 store naturelle kalkunbryst som hadde salt, pepper og Ultra`s hjemmelagde kalkunkrydder på. Deretter snurret jeg dem til tykke pølser og brunet dem i pannen. Kokte ut pannen etterpå og tok vare på sjyen til sausen jeg skulle lage senere.

De brunede kalkunfiletene pakket jeg inn i aluminiumsfolie og la i en ildfast form med litt vann i bunn. Hadde dem i ovnen på 180 grader i 1 time før jeg tok dem ut, fjernet tråden og skar dem opp i skiver. Så la jeg den tilbake i folien, pakket dem inn og satte dem i ovnen på svak varme til jeg hadde gjort ferdig poteter, rosenkpl, gulrøtter og fløtesausen ..

På den måten fikk jeg nydelige stykker av ren kalkun som var saftige og smakte himmelsk .. Kommer til å tilberede kalkunen på samme måte hver gang :) Og Ultra sin kalkunkrydder-blanding var kjempegod .. anbefales.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk for alle svar!

Tror jeg skal gjør som deg Kinna neste gang, for vi hadde også ferdigmarinert kalkunbryst (med bein, fra ICA) og det smaker litt spesielt ja...

Laget fløtesaus forøvrig, og er veldig glad for det. Hadde blitt veldig tamt uten..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...