mia83 Skrevet 30. desember 2008 #1 Skrevet 30. desember 2008 Hvordan lager man rød saus til riskrem? Skal safta være bare litt utblandet? Hvor mye potetmel? Hva mer brukes i?
Gjest Frosk Skrevet 30. desember 2008 #2 Skrevet 30. desember 2008 Jeg lager rød saus av frosne bringebær. Kok opp frosne bringebær (du trenger ikke vann i kjelen, bruk middels varme). Ha i melis etter smak, og eventuelt litt sitronsaft. Press sausen gjennom en sikt for å fjerne frøene.
Trudeluttan Skrevet 30. desember 2008 #3 Skrevet 30. desember 2008 Jeg lager også av frosne bringebær, men har i vann og sukker- smaker etterhvert, bruker også maizena/potetmel. Koker opp og avkjøler. Siler heller ikke og synes det ikke gjør noe med bringebærfrø. Har også lagd av frosne jordbær- her er det bare å ta etter smak og behag..
Gul Nonstop Skrevet 30. desember 2008 #4 Skrevet 30. desember 2008 Min mor pleier å ha rørte jordbær til. Det smaker himmelsk... *sikle, sikle*
Gjest Gjest Skrevet 30. desember 2008 #5 Skrevet 30. desember 2008 Og min svigermor raserer sin ellers nydelige riskrem ved å servere ublandet solbærsaft som saus :ohmy:
gard Skrevet 30. desember 2008 #6 Skrevet 30. desember 2008 Hei jeg pleier også bare ha rørte jordbær til og jeg synes det er ganske så deilig. Den litt syrlige smaken fra jordbærene passer godt med den søtere riskremen :-)
Gjest Emera Skrevet 30. desember 2008 #7 Skrevet 30. desember 2008 (endret) Og jeg lager rød saus av "hjemmelaget" bringebærsaft (saften er bestilt fra et firma i gards hjemfylke som ikke bruker konserveringsmidler, og den smaker akkurat som hjemmelaget). Til 4 porsjoner bruker jeg 2 dl saft, 3 dl vann og 1 ss potetmel. Alt blandes i en kasserolle og gis et raskt oppkok. Endret 30. desember 2008 av Emera
Oliven Skrevet 30. desember 2008 #8 Skrevet 30. desember 2008 Lagde rød saus i år etter å ha sett på Sjuves kjøkken på vg nett og la til litt selv. Moste frosne bringebær i stavmikser, trykte gjennom sikt. Tilsatte melis (i mangel av sukker...). Blandet det ut med vann og potetmel og varmet opp. Har fått saus med noe blåbær i før og fant ut at jeg skulle legge til det også og gjorde det på samme måten. Brukte 2 poser bringebær og 1/2 pose blåbær. Ble kjempegod saus. 200g bær 50-100 g sukker 2 dl vann 1 ts potetmel
Plym Skrevet 30. desember 2008 #9 Skrevet 30. desember 2008 Kjør jordbær i blenderen, tynn ut med litt vann, og sukre med melis.
Gjest Gjest_Sonja_* Skrevet 30. desember 2008 #10 Skrevet 30. desember 2008 Vi har en blanding av bringebær og 7up- ja, vet det høres rart ut, men det smaker kjempegodt:) Husker ikke i hodet akkurat nå(lager det sammen med a mor)
Kamelia83 Skrevet 31. desember 2008 #11 Skrevet 31. desember 2008 Jeg bruker ferdiglaget kirsebærkompott som jeg sper ut med litt vann og koker opp. Nam :O)
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå