Gjest Gjest Skrevet 21. desember 2008 #1 Skrevet 21. desember 2008 Hva er det sunneste alternativet av ribbe og pinnekjøtt ? : ) Jeg vet at ingen av disse sortene er sunne, men hva er sunnest ?
Chanel.No5 Skrevet 21. desember 2008 #2 Skrevet 21. desember 2008 (endret) Det er jul en gang i året og det bør i løpet av den lille uken ikke være nødvendig å ødelegge den kosen med å velge mat etter kalori-innhold. Dette er min mening da.. husk som de sier at det er ikke mellom jul og nyttår kiloene kommer, men mellom nyttår og jul. Men uansett er svaret som dette på ditt spørsmål: Næringsstoff Enhet Svin, familieribbe, rå i 100 g spiselig matvare Spiselig del % 86 Vann g 54 Energi1, kilojoule kJ 1357 Energi2, kilokalorier kcal 328 Protein g 15.6 Fett g 29.5 Næringsstoff Enhet Pinnekjøtt, råvare i 100 g spiselig matvare Spiselig del % 77 Vann g 31 Energi1, kilojoule kJ 1876 Energi2, kilokalorier kcal 452 Protein g 29.8 Fett g 37 Ta heller å spis det du har lyst på, kos deg i julen =) Endret 21. desember 2008 av Lotte27
Gjest Bolledeig Skrevet 21. desember 2008 #3 Skrevet 21. desember 2008 Uten tvil svineribbe, men hjelpe meg, feil dag å bruke tid på sånt
hjema Skrevet 22. desember 2008 #4 Skrevet 22. desember 2008 Om man ikke spiser svoret på ribba så er den klart sunnest, faktisk ganske så mager. Hva som blir sunnest totalt kommer jo litt an på sausen og det andre tilbehøret du bruker. Men hallo, det er jo snakk om jula, kanskje bare en gang i året, så spis det du synes er best!!!
Chanel.No5 Skrevet 22. desember 2008 #5 Skrevet 22. desember 2008 Uten tvil svineribbe, men hjelpe meg, feil dag å bruke tid på sånt Fullstendig enig med deg der... Det er absolutt tiden der en spiser det en har lyst på, ikke nekter seg all kosen som julen har med seg! Gå heller en lang tur med familien ekstra enn å kunne god mat og stemning
Gjest O-Ren Ishii Skrevet 23. desember 2008 #6 Skrevet 23. desember 2008 Om man ikke spiser svoret på ribba så er den klart sunnest, faktisk ganske så mager. Svoren er ikke fet, den er veldig proteinrik. Fettet ligger under svoren. Uansett - julaften og dagene rundt er vel ikke akkurat dagene man tenker på slikt. Det er hva du spsier mellom nyttår og jul som er viktig for kroppen din, ikke hva du inntar mellom jul og nyttår. Forøvrig vil jeg ikke betegne hverken pinnekjøtt eller ribbe som usunt, begge deler inneholder næringsstoffer som kroppen nyttiggjør seg godt av. Det er hvor mye du spiser av det sammenstilt med resten av kostholdet ditt som avgjør om du lever sunt eller usunt.
Gjest Elfrida Skrevet 23. desember 2008 #7 Skrevet 23. desember 2008 Det er hva du spsier mellom nyttår og jul som er viktig for kroppen din, ikke hva du inntar mellom jul og nyttår. Kan ikke gjentas for ofte! Hvis man allikevel ønsker å være litt forsiktig er det langt mer å hente på å kutte i kake- og julegodtinntaket tror jeg.
Chanel.No5 Skrevet 23. desember 2008 #8 Skrevet 23. desember 2008 (endret) Kan ikke gjentas for ofte! Hvis man allikevel ønsker å være litt forsiktig er det langt mer å hente på å kutte i kake- og julegodtinntaket tror jeg. http://www.kvinneguiden.no/magasin/jul/spi...ittighet-/66329 Les dette som tips.. Bruk det som står der.. Spis, med måte (kommer ikke jeg til gjøre da =)) og nyt denne herlige julen =) Endret 23. desember 2008 av Lotte27
Gjest Gjest Skrevet 24. desember 2008 #9 Skrevet 24. desember 2008 Dette bryr jeg meg døyten om, kjenner jeg! Hadde valgt 100 gram pinnekjøtt fremefor 200 gram ribbe anyday. Det har mye mer å si hvor mye man spiser + alt tilbehøret/snacksen. Jeg spiser ugudelige mengder pinnekjøtt hver julaften, men tilbehøret er kun poteter og kålrabi, uten smør og slikt. Ingen julekaker/godteri på kvelden, bare appelsiner og nøtter, så tror alt i alt jeg ikke ender opp så mye dårligere enn andre. Hvis en kostholdsekspert hadde truet med å tatt pinnekjøttet fra meg hadde jeg antakeligvis blitt morderisk.
Gjest Bolledeig Skrevet 24. desember 2008 #10 Skrevet 24. desember 2008 Svoren er ikke fet, den er veldig proteinrik. Fettet ligger under svoren. Det er helt riktig, men samtidig har proteinet i huden (som svoren tross alt er) så og si ingen næringsverdi for mennesker, på lik linje med gelantin. Forøvrig enig med dere siste, pinnekjøttet mitt får du aldri
Gjest Gjest Skrevet 24. desember 2008 #11 Skrevet 24. desember 2008 Forøvrig enig med dere siste, pinnekjøttet mitt får du aldri Hehe, nå som maten har fått sunket seg og jeg ikke er mett lenger angrer jeg nesten på at jeg ikke spiste en ekstra porsjon! (selv om jeg da sannsynligvis hadde sprukket)
Gjest Gjest Skrevet 25. desember 2008 #12 Skrevet 25. desember 2008 Hva er det sunneste alternativet av ribbe og pinnekjøtt ? : ) Jeg vet at ingen av disse sortene er sunne, men hva er sunnest ? Forstår ikke at nordmenn orker å gafle i seg dette ekkelet...selv spiser jeg ovnsbakt laks når de andre spiser ekkelt fett kjøtt.
Chanel.No5 Skrevet 25. desember 2008 #13 Skrevet 25. desember 2008 Forstår ikke at nordmenn orker å gafle i seg dette ekkelet...selv spiser jeg ovnsbakt laks når de andre spiser ekkelt fett kjøtt. Vi nordmenne er mennesker som elsker å nyte det gode kjøttet vår med fett på julaften... Nam, om du ikke har smakt det, anbefales det før du dømmer kjøttet, det smaker nydelig..
Gjest Gjest Skrevet 25. desember 2008 #14 Skrevet 25. desember 2008 Who cares? En gang i året, so what?
Gjest Gjest Skrevet 27. desember 2008 #15 Skrevet 27. desember 2008 Who cares? En gang i året, so what? Jo, men hva er poenget med å gjøre det da?
Chanel.No5 Skrevet 27. desember 2008 #16 Skrevet 27. desember 2008 Jo, men hva er poenget med å gjøre det da? Fordi det smaker himmelsk og en skal nyte livet og det den byr. Samtidig spiller hele stemningen inn, familie, venner er samlet og koser seg mens de nyter god mat. Ingenting er bedre enn det..
Gjest Gjest Skrevet 27. desember 2008 #17 Skrevet 27. desember 2008 Hva er det sunneste alternativet av ribbe og pinnekjøtt ? : ) Jeg vet at ingen av disse sortene er sunne, men hva er sunnest ? ribbe er sunnest. sauekjøtt er verste kjøttet vi kan få i oss. farlig fett. Ribbe tåler sterk og langvarig varme. Til mer du steker den til mindre fett blir den.
Gjest Bolledeig Skrevet 27. desember 2008 #18 Skrevet 27. desember 2008 Forstår ikke at nordmenn orker å gafle i seg dette ekkelet...selv spiser jeg ovnsbakt laks når de andre spiser ekkelt fett kjøtt. Sjekket fettinnholdet i ovnsbakt laks i det siste ?
The Kitten Skrevet 27. desember 2008 #19 Skrevet 27. desember 2008 Griser svetter ikke, så pinnekjøtt er sunnest.
Gjest Elfrida Skrevet 28. desember 2008 #20 Skrevet 28. desember 2008 Griser svetter ikke, så pinnekjøtt er sunnest.Sauer svetter så og si ikke de heller, ikke laksen heller for den saks skyld. Og ikke kyllinger. Hester svetter da! Uansett har ikke det noe å si for om kjøttet er sunt eller ikke.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå