Strawberrygirl Skrevet 19. desember 2008 #1 Skrevet 19. desember 2008 Jeg er ute etter nye tips å fylle kalkunen med, håper du har lyst til å dele med meg:)
kaprifolen Skrevet 19. desember 2008 #2 Skrevet 19. desember 2008 Nytt og nytt.... Men jeg fyller i alle fall med hakket purre, gulrøtter, svisker, epler, aprikoser, litt honning og vin, som er klæsket sammen i en mix og fylt i kalkuna!
Idnar Skrevet 19. desember 2008 #3 Skrevet 19. desember 2008 I fjor stappet jeg kalkunen full i epler, svisker, løk og appelsiner!!! Jeg smurte kalkunen med saften av appelsiner før jeg steikte den og penslet med smør flere ganger under steiketiden. Også salt og pepper, da. Jeg hadde aldri laget kalkun før, men fikk en saftig og god kalkun!! Og masse skryt!! Lykke til!!!!!
Gjest Gjest Skrevet 20. desember 2008 #4 Skrevet 20. desember 2008 Jeg tar bare det jeg får lyst på i butikken der og da. Forrige gang ble det noe ala dette: Loff i terninger Buljong Provencekrydder Eple Cashewnøtter Rømme/Crem fraiche Løk/purre stangselleri Hvitløk Sjampingjong Husker ikke om det vare mer...
Strawberrygirl Skrevet 20. desember 2008 Forfatter #5 Skrevet 20. desember 2008 Tusen takk for tips=) Så man kan så og si fylle kalkunen med "hva som helst"?
Gjest Gjest Skrevet 20. desember 2008 #6 Skrevet 20. desember 2008 Jeg foretrekke å ikke fylle kalunen i det hele tatt, synes ofte den blir tørrere da siden den må stekes lenger. men jeg smører inn innsiden med smør, salt, pepper, og urter. Dersom man ønsker å fylle den hadde jeg søkt på engelsk, amerikanerne og britene kan virkelig det å stappe en kalkun full av godsaker så da får du helt sikkert noen nye tips!!! lykke til:)
Gjest Gjest Skrevet 20. desember 2008 #7 Skrevet 20. desember 2008 Jeg har ingen erfaring med at kalkunen blir tørr når jeg fyller den, men jeg passer på å ha baconskiver utenpå og i tillegg helle kraft over den hver halvtime. Stuffingen min består av innmaten, hakket svinekjøtt, loff, melk, hvitløk, sjalottløk og persille. Det er verdens beste stuffing!!!
Gjest Gjest Skrevet 20. desember 2008 #8 Skrevet 20. desember 2008 Jeg fyller med epler, svisker, flere halve løk eller charlott løk, purreløk etc. Og jeg heller vann over hver feks 30 min for at den skal bli saftig og god. Foressten, ved kalkunen så steker jeg loff terninger (uten skalk) og fersk sopp. Ikke minst bacon. En utrolig herlig kombinasjon. Sausen er utrolig god også. :nam:
Kristin Skrevet 20. desember 2008 #9 Skrevet 20. desember 2008 Jeg fyller kalkunen med en blanding av loff, stangselleri, og valnøtter som er tilsatt kraft hønse-/kalkun kraft.
Gjest m Skrevet 20. desember 2008 #10 Skrevet 20. desember 2008 Jeg fyller kalkunen med godt kryddret kjøttdeig som stekes først, stekt bacon, fersk sjampingjong. Den blir kjempe saftig og smaken fra bacon og kjøttdeigen trekker inn i kalkunen. Smører og med smør og krydder før steking.
Chimamanda Skrevet 21. desember 2008 #11 Skrevet 21. desember 2008 Saa Nigella Lawson julespesial idag, og hennes stuffing hoerstes helt herlig ut Her finner du oppskriften: http://www.bbc.co.uk/food/recipes/database...ing_84757.shtml http://www.foodnetwork.com/recipes/nigella...cipe/index.html
Alice Ayres Skrevet 21. desember 2008 #13 Skrevet 21. desember 2008 Er enig med gjesten som sier at fyll av kalkun kan føre til at kjøttet blir litt vel tørt. En annen ting er at fyllet ikke blir helt varmt uten at man oversteker kjøttet. Jeg foretrekker å steke kalkunen uten fyll. Lage fyllet utenom, for så å dytte det inn når kalkunen er ferdigstekt. Til fyll bruker jeg løk, seleri, epler, brødsmuler og kanskje bacon.
Gjest Marlo Skrevet 21. desember 2008 #14 Skrevet 21. desember 2008 (endret) *dobbelposting* Endret 21. desember 2008 av Marlo
Gjest Marlo Skrevet 21. desember 2008 #15 Skrevet 21. desember 2008 Pleier aldri fylle kalkunen med noe selv. Men jeg pleier å lage små "lommer" i kalkunen og fylle de med lit smör og hvitlök. Da blir den iallefall ikke törr
nessi Skrevet 22. desember 2008 #16 Skrevet 22. desember 2008 Som mange andre her foretrekker jeg å steke kalkunen uten fyll inni. Hender jeg legger noen svisker og mandaringbåter inni for å få smak på sjyen til sausen. Jeg smører kalkunen med smør og div urter, og legger noen hvitløksbåter i små lommer. Jeg lager stuffing som jeg steker i folie ved siden av kalkunen - medisterfarse, kjøttdeig, paprika og løk. De som pleier å være hos oss på nyttårsaften ble kjempeskuffa et år jeg bare hadde lagd itt stuffing........
California Skrevet 22. desember 2008 #17 Skrevet 22. desember 2008 Sist jeg lagde kalkun laget jeg to typer stuffing. En enkel med salvie og løk (sage and onion - mange oppskrifter på nettet), og en etter oppskrift fra Ole Martin Alfsen (tv-kokk). Hans oppskrift finner du her http://www.aperitif.no/?id=99079. Jeg lagde den "tørre" stuffingen. Den var veldig god men er kanskje noe utradisjonell. I tillegg sprøytet jeg inn smør under skinnet på kalkunen og dekket kalkunbrystet med aluminiumsfolie i begynnelsen av steketiden (brystet blir fortere gjennomstekt enn lårene). Fikk perfekt kalkun!
kitekatt Skrevet 23. desember 2008 #18 Skrevet 23. desember 2008 loffterninger, stekt champignon, eplebiter, løk, fersk persille. Evt. også svisker.
skrue Skrevet 26. desember 2008 #19 Skrevet 26. desember 2008 Dette har jeg aldri gjort selv og har bare laget/blitt servert kalkunfilet så jeg har ett spørsmål ang. å fylle den. Med å fylle den, hvor mye skal inn kalkunen da? Helt full, skal det litt løst inni eller prøver man å få så mye inn som mulig (presse inn)? Ett triks er kanskje å forvarme stuffingen slik at den ikke øker steketiden mer enn nødvendig for hele kalkunen?
Gjest Gjest Skrevet 26. desember 2008 #20 Skrevet 26. desember 2008 Jeg har lyst til å fylle kalkunen din. Helt opp
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå