Gjest Poirot Skrevet 19. juni 2003 #21 Del Skrevet 19. juni 2003 Det hørtes godt ut Linnea! Alltid når 3 retter vs koldbord blir diskutert, blir noen sure. Folk har ulik smak og ulike oppfatninger av hva som er hyggelig. Noen vektlegger prat ved bordet, andre vektlegger at alle sakl få noe de liker og litt sirkulasjon for hyggens skyld. GET USED TO IT!!! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Armonia Skrevet 19. juni 2003 #22 Del Skrevet 19. juni 2003 enig med deg Donpedro! Selv om noen velger noe annet enn det de selv skal ha, trenger man ikke snakke nedsettende om andres valg! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Tyren Skrevet 20. juni 2003 #23 Del Skrevet 20. juni 2003 Vi var 36 til middag i bryllupet vårt og å ha koldtbord var ikke noe problem! Det var både kald og varm mat (med gratinerte poteter og forskjellige sauser), synes det ble veldig uformelt og behagelig på denne måten. Hadde 5 typer fisk (kald og varm) og 5 typer kjøtt (kald og varm) + div. forskjelllige "pålegg" pent lagt opp på fat og pyntet. Dessertbordet bestod av ost og kjeks, jordbær, sjokolademousse, karamellpudding og hjemmelaget is. Grunnen til at vi valgte koldtbord/buffet, var fordi vi ikke orket tanken på å sitte i ett varmt lokale (noe det absolutt var...) og få servert rykende varm mat, men en 3-retters er også absolutt noe, bare det er nok mat, for det er det ikke alltid det er...... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Pudding Skrevet 20. juni 2003 #24 Del Skrevet 20. juni 2003 Vi skal ha buffet! Min kjære er nemlig vegetarianer (:o) , så det er vanskelig å finne en hovedrett vi begge liker... I tillegg synes jeg det blir fint for gjestene å bevege seg litt. Det er så slitsomt å sitte stille ved bordet i flere timer i et strekk. Vi slipper også å finne folk som kan servere, og gjestene kan selv bestemme hva og hvor mye de vil spise. Synes det er kjempekjekt jeg! Jeg var i et liknende bryllup forrige høst, og der fungerte det veldig bra. Man må kanskje passe på at alle ikke går helt samtidig for å hente mat, og at man bare går fra èn retning (det ble nemlig et par kræsj i det bryllupet jeg var...). Ellers kan jeg ikke se noe negativt ved buffet/koldtbord. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Tex Skrevet 20. juni 2003 #25 Del Skrevet 20. juni 2003 Man må kanskje passe på at alle ikke går helt samtidig for å hente mat, og at man bare går fra èn retning Ja, og det blir jo toastmasterens jobb, å sørge for at alle vet hvor de skal gå. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Augustbrud02 Skrevet 20. juni 2003 #26 Del Skrevet 20. juni 2003 Jeg kan vel få ha min oppfatning, -at jeg synes det er utrolig kjedelig å bli servert reke-coctail, reinsdyrstek (eller hva som helst) med poteter og stæsj pluss is til dessert..... For meg vitner det om laber fantasi, eller rett og slett latskap.... Det var derfor vi var kjempekreative og hadde blomkålsuppe til forrett og ostekake til dessert! Men reinsdyrsteik, ja det hadde vi! Men jeg er enig, det er kjedelig å få det samme servert i alle bryllup man er i. Personlig synes jeg rekecocktail og is er kjempestusselig, mens reinsdyrsteik er noe av det beste jeg kan få. Men tilbake til koldtbord... Personlig ville jeg aldri hatt koldtbord i bryllup, fordi jeg synes det virkelig litt uformelt. Men det er bare en tanke jeg har og jeg har aldri opplevd å få dette i bryllup. Tror kanskje jeg hadde endret mening om jeg hadde fått det servert en gang... Men i utgangspunktet synes jeg 3 retters hører bryllup til, med mindre man skal ha en enkel fest som er uformell. Da synes jeg koldtbord kan være greit... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Poirot Skrevet 20. juni 2003 #27 Del Skrevet 20. juni 2003 Rensdyrstek er høytidsmat for meg. Gleder meg til hver jul når vi har det. LATSKAP???? Ulik smak sier jeg... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest gurimalla Skrevet 20. juni 2003 #28 Del Skrevet 20. juni 2003 For min del blir koldtbord eller buffet litt for mye "Hotel-lunsj". Det er sånn du spiser når du er på seminar eller møter med jobben. Synes det er mer stas med 3 retters. Både koldtbord og 3 retters blir skikkelig kjipt hvis man ikke har en god kokk eller gode råvarer, slik er det med all mat. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Embla s Skrevet 20. juni 2003 #29 Del Skrevet 20. juni 2003 Anitacat: hva er kjøttflis? Hvis det er det jeg tror det er, så blir vel ditt koldtbord (sorry - buffet) et langt bord med kjøttfliser i ulike varianter?! Syns det er helt greit at noen velger det ene eller det andre - det er fordeler med begge. Syns bare det blir så dumt når noen skal rakke ned på de som velger motsatt og få det til å høres simpelt ut (latskap, kjøttflis, dårlig fantasi, simpelt, etc). Jeg fatter ikke hva som kan være negativt ved et godt koldtbord (sorry, buffet) eller en bra tre retters? (hilsen Embla som er glad i mat)! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
'Lilly' Skrevet 20. juni 2003 #30 Del Skrevet 20. juni 2003 Anitacat: hva er kjøttflis? Hvis det er det jeg tror det er, så blir vel ditt koldtbord (sorry - buffet) et langt bord med kjøttfliser i ulike varianter?! Syns det er helt greit at noen velger det ene eller det andre - det er fordeler med begge. Syns bare det blir så dumt når noen skal rakke ned på de som velger motsatt og få det til å høres simpelt ut (latskap, kjøttflis, dårlig fantasi, simpelt, etc). Jeg fatter ikke hva som kan være negativt ved et godt koldtbord (sorry, buffet) eller en bra tre retters? (hilsen Embla som er glad i mat)! Amen! Det jeg reagerte på var også ordene som latskap, kjøttflis, dårlig fantasi, simpelt etc....... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Tex Skrevet 20. juni 2003 #31 Del Skrevet 20. juni 2003 Den som roper i skogen...... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Prinsessen Skrevet 20. juni 2003 #32 Del Skrevet 20. juni 2003 For min del karakterisere jeg ikke helstekt indrefilet som kjøttflis... Nei, helstekt indrefilet er mer som en blodklump.... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Embla s Skrevet 20. juni 2003 #33 Del Skrevet 20. juni 2003 Den som roper i skogen...... ...får svar! Ja - hva mener du med kjøttflis? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Armonia Skrevet 20. juni 2003 #34 Del Skrevet 20. juni 2003 Nei, helstekt indrefilet er mer som en blodklump.... Du må ha dårlig erfaring med helstekt indrefilet da..... Kan stekes mer enn blodig Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Tex Skrevet 20. juni 2003 #35 Del Skrevet 20. juni 2003 Helstekt betyr jo faktisk stekt HEL da, og da må du steike det rimelig lenge og tørt hvis du skal ha det gjennomstekt.... Men det var det med restauranterfaring, da... Med kjøttflis mener jeg kjøtt av alle typer som er lagt på en tallerken og som serveres med diverse tilbehør. Misforstå meg rett, kjøttflis er godt det. Men for meg er det hverdagskost og ikke bryllupsmiddag. Dessuten er jeg opptatt av valgfrihet, og ønsker at mine gjester skal ha et bredt spekter å velge blandt. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
'Lilly' Skrevet 20. juni 2003 #36 Del Skrevet 20. juni 2003 Helstekt betyr jo faktisk stekt HEL da, og da må du steike det rimelig lenge og tørt hvis du skal ha det gjennomstekt.... Men det var det med restauranterfaring, da... Med kjøttflis mener jeg kjøtt av alle typer som er lagt på en tallerken og som serveres med diverse tilbehør. Misforstå meg rett, kjøttflis er godt det. Men for meg er det hverdagskost og ikke bryllupsmiddag. Dessuten er jeg opptatt av valgfrihet, og ønsker at mine gjester skal ha et bredt spekter å velge blandt. Har skjønt at du vil ha koldtbord nå( eller buffet....), men skjønner ikke hvorfor du må snakke nedsettende om 3-retters fordet. Og slik som du beskriver helstekt, så viser det jo at du aldri har fått servert skikkelige varer............ Det hadde blitt det samme hadde jeg beskrevet koldtbord som "eggerøre og røyka laks"...... Personlig har jeg hatt både gode og dårlige 3-retters middager og koldtbord jeg, og kan sikkert finne mange dårlige eksempler på "danskebåtkoldtbord".... Finner bare ikke grunnen til at jeg skal begynne å rakke ned på verken det ene eller andre. Både 3-retters og koldtbord kan fungere greit i bryllup!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Det det kommer an på er hva man gjør ut av det. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Anonymous Skrevet 20. juni 2003 #37 Del Skrevet 20. juni 2003 Hmm.. At AnitaCath kan være litt krass,det er så.. Men hun ytrer da bare SIN mening.. Mange som mener det motsatte her,(rotete bryllup,ikke riktig bryllup,usosialt osv).. Skal meninger pepres får man pepre alle sider.. Eller rett og slett komme seg tilbake på sporet av tråden.. Uansett,enhver feirer sitt bryllup som man vil,og forhåpentligvis en stor porsjon utfra hvem man er som person,jeg er sikker på at det blir drømmedagen uansett hva man serverer. Jeg vet at min blir,uansett hva som ellers skjer den dagen,jeg "får" jo prinsen min.. To mennesker,med en sjel.. Og da familie OGSÅ på papiret.. nok en gang en JamJam uten pålogging.. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå