Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Skrevet

Hei!

Jeg er veldig glad i gløgg, av alle typer egentlig. Men med rødvin er aller best :)

Forsvinner ikke alkoholen når en koker opp gløggen, slik at det er ok å drikke?

Skrevet

Gløggen skal ikke koke da. Og tror du ikke du klarer deg uten rødvinen denne korte tiden det er snakk om?

Jeg ville ikke drukket det..

Skrevet

Hehe, klart jeg klarer meg uten! Men hvorfor la være å drikke noe uten alkohol som ikke kan skade? Derfor jeg spør..dersom alkoholen ikke forsvinner, så tar jeg selvsagt uten.

"Tror du ikke at du klarer deg uten" er forresten en litt nedlatende måte å svare på, og jeg forstår ikke grunnen til at du sier det på denne måten. Det får meg til å føle at du sier noe a la "er du virkelig så avhengig av alkohol at du ikke klarer å ofre et glass gløgg for barnet ditt?". I og med at jeg drikker ett par glass vin omtrent 3-4 ganger i året, inkludert gløggen på lille julaften, så kjenner jeg at jeg blir litt fornærmet. Dersom du ikke mente det slik, så håper jeg du tar til deg dette her uansett, og tenker deg litt om neste gang du svarer noen :) Vi gravide er jo tross alt litt ekstra nærtagende, hehe..

Skrevet

Nå tror jeg nok at det er hormonene som snakker litt her ja. Og jeg sns vel det er like frekt å påstå at jeg kommer med en frekk kommentar når det ikke er tilfellet.....

Tror du skal lese setningen et par ganger til og kanskje prøve med en annen tone enn en nedlatende en...

Og kanskje tenke deg om en gang til før du er så nærtakende igjen..

Gjest Gjest_Kitteh_*
Skrevet

For å være helt ærlig så oppfattet jeg det som frekt jeg også.

Fult mulig at du ikke mente å være frekk, men som sagt jeg oppfattet det som en litt nedlatende "nei så dum du er"-kommentar.

Gjest Gjest_sunglasses
Skrevet

Ti stille, gjest. Og da mener jeg ikke den gjesten som er gravid.

Gløgg

Ta en titt på denne, trådstarter! Håper det er til hjelp. Lykke til med den lille! :)

Skrevet

Alkohol fordamper i alle fall ved 100 grader. Selv om gløgg egentlig ikke skal koke, er det vel ikke noen krise om den koker noen få sekunder? :klø:

Skrevet
Alkohol fordamper i alle fall ved 100 grader. Selv om gløgg egentlig ikke skal koke, er det vel ikke noen krise om den koker noen få sekunder? :klø:

I følge denne siden tar det veldig lang tid før all alkoholen fordamper, så jeg ville holdt meg unna rødvinen.

Gjest Deception
Skrevet

Jeg blir i hvertfall temmelig fnisete av et glass eller to med rødvinsgløgg, og det er vel en indikator på at alkoholen ikke er fordampet.

Skrevet

Ts her. Hm..tror jeg stoler på den kokke-sida, og dropper rødvinsgløgg i år ;) Eller evt lager med alkoholfri rødvin..noen som har prøvd det?

Har aldri smakt det, så aner ikke om det er noe godt..men oppi gløgg pleier det ikke ha så mye å si om en velger den billigvin, så det er kanskje ok med alkoholfri også?

Ok, da var det ikke bare jeg som leste en litt ufin tone ut fra svaret til gjest :) Fint å vite..tror ikke h*n mente det, men jeg var nå bare ute etter et begrunnet svar på om det gikk greit eller ikke..

Gjest Gjest_sunglasses
Skrevet

Ikke bry deg om det. Jeg har blitt møtt av flere slike svar, kanskje verre, andre steder også.

Det at du spør om det her, viser bare at du bryr deg om den lille! :)

Hvor langt er du på vei? :)

Skrevet

10+5 :) Så det blir klekking av nyhet rett før jul! Gleder oss!

Du da sunglasses?

Noen andre som må "forsake" noe snacks i jula? Jeg kommer til å savne fenalår og spekemat også..hehe.. Lurer på om det funker å fryse det? At det fortsatt smaker godt? Hm..trist med rømmegrøt uten, hehe.. Jaja, det kommer alltid en jul neste år!

Skrevet

Hva med å lage denne eller denne i stede, det er sikkert mye bedre enn kjip alkoholfri rødvin (det finnes ingen god alkoholfri rødvin..) i gløggen :)

Gjest Pia 30.08.08
Skrevet
10+5 :) Så det blir klekking av nyhet rett før jul! Gleder oss!

Du da sunglasses?

Noen andre som må "forsake" noe snacks i jula? Jeg kommer til å savne fenalår og spekemat også..hehe.. Lurer på om det funker å fryse det? At det fortsatt smaker godt? Hm..trist med rømmegrøt uten, hehe.. Jaja, det kommer alltid en jul neste år!

Funker helt fint å fryse det, og det smaker akkurat like godt. Bare pass på at fryseren fryser kaldt nok (-18 hvertfall), og at det er gjennomfrosset i hvertfall et par døgn :)

Skrevet
Gløggen skal ikke koke da. Og tror du ikke du klarer deg uten rødvinen denne korte tiden det er snakk om?

Jeg ville ikke drukket det..

Jeg oppfattet dette som frekt..

Uansett. Jeg ville holdt meg unna rødvin. Og jeg tror jeg ville vært skeptisk til alkoholfri.. Men det er meg da. Hvis du sjekker det nøye og det er ok, så kos deg masse :jepp:

God jul :nisse::klemmer:

Skrevet

Hadde kokt den en stund, eller holdt meg unna. Har aldri smakt gløgg med alkohol uansett jeg da.

Oppfattet også innlegg nr 2 som frekt.

Gjest Revenka
Skrevet

Etanol fordamper ved 78 grader. Hvor lang tid det tar er jeg usikker på. Tar nok noe tid.

Skrevet
Etanol fordamper ved 78 grader. Hvor lang tid det tar er jeg usikker på. Tar nok noe tid.

Om du kikker på linken i innlegg 8 så ser du at det faktisk tar flere timer før mesteparten av alkoholen er fordampet. Jeg ble litt overrasket, men den virker seriøs, så det er nok ingen grunn til ikke å tro på det.

Skrevet

Tror nok det blir "barnegløgg" (med saft) og frosset fenalår for meg på lillaften! Så lenge jeg finner en kald nok frys da..hehe.. ikke sjekket det enda. Takk for svar allesammen :)

Gjest AnneShirley
Skrevet

Alkoholfri gløgg er helt ok, synes jeg.

Innlegg nr 2 i denne tråden synes jeg derimot var lite hyggelig.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...