Gjest Snuppeliten Skrevet 24. juni 2003 #41 Del Skrevet 24. juni 2003 Hiver meg på, blir jo helt svimmel av sommerfølelse og barndomsminner av denne tråden jo!!!! Vant til at sveler stekes på takke med x antall sultne hoder stående rundt, småkjeklende om hvem sin tur det er først. Spises glovarme med smør og sukker. Og den perfekte svela skal 'knekke' når den brettes i to - i følge mormor og meg i alle fall Stor klem fra halvt-sunnmøring-halvt-nordmøring Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Tusenfryd Skrevet 24. juni 2003 #42 Del Skrevet 24. juni 2003 Selvsagt skal den brettes i to. Og spises med det selvsagte svelgrepet. En finer over - resten under. Dog kan det skje at jeg river av små biter jeg synes svelegrepet blir litt voldsomt. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Anonymous Skrevet 25. juni 2003 #43 Del Skrevet 25. juni 2003 Ekte sveler lages ikke med vanlig melk og bakepulver. Ikke er det lapper og ikke er det amrikanske pannekaker. Det må være surmelk når en skal i natron. Det gjelder all slags bakst. I sveler skal det være både natron og hjortetakk. Gå inn på MrF sine sider. vil tro dere finner fergematen der. (kalles fergemat) Sveler skal være ferske. Dagsgamle duger ikke, men kan godt fryses når de er nystekte. Får du gjester så ta de opp i tide og på 50 g i ovnen før du smører de. Kjennes ut som de kommer fra steikepanna. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå