liv Skrevet 22. juni 2003 Forfatter #21 Del Skrevet 22. juni 2003 :o øøøhhhh... :o hvordan kom du på den tanken? Det er faktisk godt!! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Tristessa Skrevet 22. juni 2003 #22 Del Skrevet 22. juni 2003 Jeg pleier å la røren stå over natten. På museet der jeg jobber stekes det sveler til den store gullmedalje! (Og jammen får jeg ikke i meg litt også...) Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Tex Skrevet 22. juni 2003 #23 Del Skrevet 22. juni 2003 * Er imponert over KG-brukernes svelekunnskaper * :D Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Kosejente Skrevet 22. juni 2003 #24 Del Skrevet 22. juni 2003 Trodde sveler og nordlandskaker var det samme jeg..... :-? ....så sveler er altså det samme som lapper?? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Daisy Skrevet 23. juni 2003 #25 Del Skrevet 23. juni 2003 Nå ble jeg sur for at sommerferien ikke går til Sunnmøre i år.....kanskje jeg må hjem og grave fram takka for å lage noen selv. Har hatt oppskriften til MRF i flere år, og det er klart den beste :D Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Tusenfryd Skrevet 23. juni 2003 #26 Del Skrevet 23. juni 2003 Du kan også reise til Romsdalen og Nordmøre. Når det gjelder å steke opp alt... altså hvis du steker opp all røren og fryser de du får til overs, samme dag, så er det greit. Men skal du ha sveler tre dager etterpå, hadde jeg spart på røre og stekt samme ag. Jeg stekte en haug lørdag, de er ikke toppers i dag. Smaken er selvsagt topp, men konsistensen er ikke så sexy. Husk å steke på svak varme - hell røren i pannen (hvis dere ikke bruker takke), vent til det blir hull på toppen, da kan dere snu. Og bare stek litt på andre siden, de skal ikke være mørke, og faktisk ørlite rå inni. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Daisy Skrevet 23. juni 2003 #27 Del Skrevet 23. juni 2003 Joda, jeg vet de har sveler i Romsdal og på Nordmøre også..... men gjett hvem som slo Molde i går da (måtte bare si det, selv om det ikke har med sveler å gjøre - hvis ikke spillerne feiret med sveler på ferja på hjemveien da............ ) Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
:-) anna Skrevet 23. juni 2003 #28 Del Skrevet 23. juni 2003 Så mange andre fra MRF-land da!! Noen som vet hvordan MRF får så tjukke sveler... er det bare at røra sveller så lenge som den sikkert gjør? For øvrig så har jeg sett at MRF bruker slike avlange kake-tiner (fra Tupperware) til å oppbevare sine sveler. Vi ha takke!!!!! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Anonymous Skrevet 24. juni 2003 #29 Del Skrevet 24. juni 2003 Nå fikk jeg lyst på svele nå....... Glad jeg skal hjem til MRF om ei uke.... Har oppskrifta ja, og her på gården stekes det på takke og svelene er påsmørt med smørkrem, eller syltetøy og rømme... mmmmmmmm!!!! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
:-) anna Skrevet 24. juni 2003 #30 Del Skrevet 24. juni 2003 Forresten så tror jeg ikke sveler og lapper er helt det samme. Smaker i allefall ikke helt likt. Tror ikke det er surmelk i lapper?! Og kanskje ikke natron heller?! Ikke sikker altså. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Daisy Skrevet 24. juni 2003 #31 Del Skrevet 24. juni 2003 Med et bein i begge leire (ett i MRF-land og ett lenger sør) vil jeg påstå at ingrediensene er omtrent de samme i lapper og sveler - med små lokale variasjoner - og allikevel smaker de ikke likt!!! Men lappene lages mindre og tynnere, og kanskje nettopp det er grunnen til at svelene er best; tjukke og litt råsteikte....mmm. Hadde ikke tid å finne takka i går, men kanskje i dag....... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
tuji Skrevet 24. juni 2003 #32 Del Skrevet 24. juni 2003 Sveler og lapper er ikke helt det samme, jeg prøvde bare å forklare hva det var. Jeg var hjemom en tur i helgen, og spiste ekte MRF-svele med smørkrem på. Nam! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Daisy Skrevet 24. juni 2003 #33 Del Skrevet 24. juni 2003 Tuji; mitt svar var til :-)) anna. Heldige du som fikk ekte svele, - det blir lenge til jeg får det..... :cry: Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Kosejente Skrevet 24. juni 2003 #34 Del Skrevet 24. juni 2003 Jeg holder på å steke lapper akkurat nå, og i røra har jeg: 4 kopper kulturmelk, 6 kopper hvetemel, 3 dl sukker 4 strøkne ts natron og 6 egg.... Kjempegodt.... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Tusenfryd Skrevet 24. juni 2003 #35 Del Skrevet 24. juni 2003 Jeg holder på å steke lapper akkurat nå, og i røra har jeg: 4 kopper kulturmelk, 6 kopper hvetemel, 3 dl sukker 4 strøkne ts natron og 6 egg.... Kjempegodt.... Du bruker flere egg i forhold til resten av ingrediensene... 5 egg bruker jeg til en liter kulturmelk og 3/4 liter/kg mel. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Helenius Skrevet 24. juni 2003 #36 Del Skrevet 24. juni 2003 Jeg slenger meg på her, jeg: Jeg bruker nemlig jordbærsyltetøy på svelene mine. Det har jeg lært av farmor (og ja, vi er fergekjørende sunnmøringer begge to!) Er jordbærsylte bare en sær familietradisjon, da??? :o Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Tusenfryd Skrevet 24. juni 2003 #37 Del Skrevet 24. juni 2003 Helenius - Sunnmøringer er en sær tradisjon! Klem fra den halve nordmøringen Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
tuji Skrevet 24. juni 2003 #38 Del Skrevet 24. juni 2003 Helenius - Sunnmøringer er en sær tradisjon! Eppeppepp! Pass deg nå! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Helenius Skrevet 24. juni 2003 #39 Del Skrevet 24. juni 2003 Helenius - Sunnmøringer er en sær tradisjon! Klem fra den halve nordmøringen Mohaha Din skaptrønder! Sære tradisjoner er ofte de beste Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Anonymous Skrevet 24. juni 2003 #40 Del Skrevet 24. juni 2003 Her er oppskriften de bruker på Møre og Romsdalsfergene: 5 egg ca 3,5 dl sukker ca 1 l hvetemel 1 l kulturmelk 1 toppet tsk natron 1 toppet tsk hjortesalt ca 75 g margarin Har dere egne plater (takker?) å steke svelene på, eller steker dere dem i stekepanne? ... og jeg har aldri smaket bedre sveler enn dette! Før jeg flyttet fra Rosenborgland til Sveleland var jeg uvitende om dette enestående bakverket. Min eneste kjennskap til slaget var fra Julefergå, så da kan dere tenke dere jeg var positiv.. I trøndelag bruker vi vafler like mye som svele brukes her - til alt. NAM! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå