Gjest Gjest Skrevet 1. desember 2008 #1 Skrevet 1. desember 2008 Er ristet brødskive sunnere enn vanlig brødskive? Har hørt noe om at det blir mindre kalorier når det er ristet, er dette sant?
Gjest Gjest Skrevet 1. desember 2008 #2 Skrevet 1. desember 2008 Det er helt sant! Varmen fra brødristeren gjør at kaloriene fordamper og forsvinner ut i lufta. Og da blir det samtidig sunnere (for alle vet at jo mindre kalorier det er i en matvare, desto sunnere er den). ...
Gjest Gjest Skrevet 2. desember 2008 #4 Skrevet 2. desember 2008 Heller mer usunn tenker jeg. Tar knekken på endel vitaminer osv. Muuuuuuuuuuuuuligens en 100 dels kalori forsvinner pga at fett setter seg igjen på brødristeren, men jeg tviler.
Gjest Gjest Skrevet 2. desember 2008 #5 Skrevet 2. desember 2008 Ristet brød er for eksempel sunnere enn uristet brød for folk med fruktosemalapsorbsjon, men jeg tviler på at det er noen forskjell i kaloriinnholdet. Så sunnere? Tja, for noen få. Men magrere? Neppe.
eriksen Skrevet 3. desember 2008 #6 Skrevet 3. desember 2008 Ingen kalorier forsvinner, og ingen kalorier tilføres. Det som skjer er at endel av vannet fordamper, slik at kaloriinnholdet pr 100 gram blir mer konsentrert, men det er like mange kcal i den brødskiva du setter i brødristeren som det er i den brødskiva som spretter ut!
Gjest *Mim* Skrevet 3. desember 2008 #7 Skrevet 3. desember 2008 Rista brød er mer usunt fordi det er så godt med ekstra mye smør på...
NullHull Skrevet 3. desember 2008 #8 Skrevet 3. desember 2008 Det er helt sant! Varmen fra brødristeren gjør at kaloriene fordamper og forsvinner ut i lufta. Nemlig! Og derfor kan det være lurt å sette et fat under brødristeren, og også gjerne ha en plastpose eller netting over den, slik at du får fanget opp det som måtte fordampe og falle ned av kcal og vitaminer...
rox Skrevet 3. desember 2008 #9 Skrevet 3. desember 2008 Rista brød er mer usunt fordi det er så godt med ekstra mye smør på... Jaa! Skriver under på den, dessverre..
The Kitten Skrevet 3. desember 2008 #10 Skrevet 3. desember 2008 Jeg leste et sted at ristet brød er lettere å fordøye. Men jeg har ikke så veldig stor tro på at det er sant akkurat.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå