Gå til innhold

Pepperkakeoppskrift


Coriander

Anbefalte innlegg

Er det noen som har oppskrift på gode,hjemmesnekra pepperkaker de har lyst til å dele med meg?

Har googlet det, men finner liksom ikke noen oppskrifter jeg fristes av... :sjenert:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Dette er min favorittoppskrift. :)

Pepperkaker

300 g romtemperert smør

5 dl sukker

1 dl sirup

1 ss malt ingefær

2 ss kanel

2 ts malt nellik

2 ts kardemomme

1 ss natron

2 dl vann

ca 1,5 liter (900 g) hvetemel

Rør smøret smidig med sukker og sirup. Bland inn krydderne, natron, vanet og til slutt halvparten av melet. Arbeid inn resten av melet på kjøkkenbenken og la deigen hvile kjølig over natten. (Når deigen står godt tildekket og kjølig, kan den stå lenge før man behøver å bake den ut).

Stek ved 200 grader til de blir sprø og får fin farge (ca 10 min).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Dette er min favorittoppskrift. :)

Pepperkaker

300 g romtemperert smør

5 dl sukker

1 dl sirup

1 ss malt ingefær

2 ss kanel

2 ts malt nellik

2 ts kardemomme

1 ss natron

2 dl vann

ca 1,5 liter (900 g) hvetemel

Rør smøret smidig med sukker og sirup. Bland inn krydderne, natron, vanet og til slutt halvparten av melet. Arbeid inn resten av melet på kjøkkenbenken og la deigen hvile kjølig over natten. (Når deigen står godt tildekket og kjølig, kan den stå lenge før man behøver å bake den ut).

Stek ved 200 grader til de blir sprø og får fin farge (ca 10 min).

Bruker du lys eller mørk sirup?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg bruker det jeg har. Det har lite å si hvilken type sirup du bruker annet enn at den mørke smaker litt mer.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Dette er min favorittoppskrift. :)

Pepperkaker

300 g romtemperert smør

5 dl sukker

1 dl sirup

1 ss malt ingefær

2 ss kanel

2 ts malt nellik

2 ts kardemomme

1 ss natron

2 dl vann

ca 1,5 liter (900 g) hvetemel

Rør smøret smidig med sukker og sirup. Bland inn krydderne, natron, vanet og til slutt halvparten av melet. Arbeid inn resten av melet på kjøkkenbenken og la deigen hvile kjølig over natten. (Når deigen står godt tildekket og kjølig, kan den stå lenge før man behøver å bake den ut).

Stek ved 200 grader til de blir sprø og får fin farge (ca 10 min).

Tusen takk, nå skal det bakes!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Dette er min favorittoppskrift. :)

Pepperkaker

300 g romtemperert smør

5 dl sukker

1 dl sirup

1 ss malt ingefær

2 ss kanel

2 ts malt nellik

2 ts kardemomme

1 ss natron

2 dl vann

ca 1,5 liter (900 g) hvetemel

Rør smøret smidig med sukker og sirup. Bland inn krydderne, natron, vanet og til slutt halvparten av melet. Arbeid inn resten av melet på kjøkkenbenken og la deigen hvile kjølig over natten. (Når deigen står godt tildekket og kjølig, kan den stå lenge før man behøver å bake den ut).

Stek ved 200 grader til de blir sprø og får fin farge (ca 10 min).

Vet du om den er fin til pepperkakehus også?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Vet du om den er fin til pepperkakehus også?

Det er den, vi bruker den til pepperkakehus selv (og oppskriften er så stor at det er nok deig til både hus og mange pepperkaker i tillegg), bare pass på å ikke kjevle deigen til husene for tykk.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...