Coriander Skrevet 29. november 2008 #1 Skrevet 29. november 2008 Er det noen som har oppskrift på gode,hjemmesnekra pepperkaker de har lyst til å dele med meg? Har googlet det, men finner liksom ikke noen oppskrifter jeg fristes av...
Arkana Skrevet 29. november 2008 #2 Skrevet 29. november 2008 Dette er min favorittoppskrift. Pepperkaker 300 g romtemperert smør 5 dl sukker 1 dl sirup 1 ss malt ingefær 2 ss kanel 2 ts malt nellik 2 ts kardemomme 1 ss natron 2 dl vann ca 1,5 liter (900 g) hvetemel Rør smøret smidig med sukker og sirup. Bland inn krydderne, natron, vanet og til slutt halvparten av melet. Arbeid inn resten av melet på kjøkkenbenken og la deigen hvile kjølig over natten. (Når deigen står godt tildekket og kjølig, kan den stå lenge før man behøver å bake den ut). Stek ved 200 grader til de blir sprø og får fin farge (ca 10 min).
Gjest Gjest Skrevet 29. november 2008 #3 Skrevet 29. november 2008 Dette er min favorittoppskrift. Pepperkaker 300 g romtemperert smør 5 dl sukker 1 dl sirup 1 ss malt ingefær 2 ss kanel 2 ts malt nellik 2 ts kardemomme 1 ss natron 2 dl vann ca 1,5 liter (900 g) hvetemel Rør smøret smidig med sukker og sirup. Bland inn krydderne, natron, vanet og til slutt halvparten av melet. Arbeid inn resten av melet på kjøkkenbenken og la deigen hvile kjølig over natten. (Når deigen står godt tildekket og kjølig, kan den stå lenge før man behøver å bake den ut). Stek ved 200 grader til de blir sprø og får fin farge (ca 10 min). Bruker du lys eller mørk sirup?
Arkana Skrevet 30. november 2008 #4 Skrevet 30. november 2008 Jeg bruker det jeg har. Det har lite å si hvilken type sirup du bruker annet enn at den mørke smaker litt mer.
Coriander Skrevet 30. november 2008 Forfatter #5 Skrevet 30. november 2008 Dette er min favorittoppskrift. Pepperkaker 300 g romtemperert smør 5 dl sukker 1 dl sirup 1 ss malt ingefær 2 ss kanel 2 ts malt nellik 2 ts kardemomme 1 ss natron 2 dl vann ca 1,5 liter (900 g) hvetemel Rør smøret smidig med sukker og sirup. Bland inn krydderne, natron, vanet og til slutt halvparten av melet. Arbeid inn resten av melet på kjøkkenbenken og la deigen hvile kjølig over natten. (Når deigen står godt tildekket og kjølig, kan den stå lenge før man behøver å bake den ut). Stek ved 200 grader til de blir sprø og får fin farge (ca 10 min). Tusen takk, nå skal det bakes!
Gjest Gjest Skrevet 30. november 2008 #6 Skrevet 30. november 2008 Dette er min favorittoppskrift. Pepperkaker 300 g romtemperert smør 5 dl sukker 1 dl sirup 1 ss malt ingefær 2 ss kanel 2 ts malt nellik 2 ts kardemomme 1 ss natron 2 dl vann ca 1,5 liter (900 g) hvetemel Rør smøret smidig med sukker og sirup. Bland inn krydderne, natron, vanet og til slutt halvparten av melet. Arbeid inn resten av melet på kjøkkenbenken og la deigen hvile kjølig over natten. (Når deigen står godt tildekket og kjølig, kan den stå lenge før man behøver å bake den ut). Stek ved 200 grader til de blir sprø og får fin farge (ca 10 min). Vet du om den er fin til pepperkakehus også?
Arkana Skrevet 30. november 2008 #7 Skrevet 30. november 2008 Vet du om den er fin til pepperkakehus også? Det er den, vi bruker den til pepperkakehus selv (og oppskriften er så stor at det er nok deig til både hus og mange pepperkaker i tillegg), bare pass på å ikke kjevle deigen til husene for tykk.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå