Gå til innhold

Kraftig, God, Varm, Tradisjonsrik Mat


Anbefalte innlegg

Skrevet (endret)

Jeg har det seneste året fått en forkjærlighet for god, varm, tradisjonsrik mat. Helst som gjør seg selv litt.

Jeg lager ofte Shepherds Pie, Chilli Con Carne, Bolognes saus, fersk suppe, irish stew og generelt gryter med rotgrønnsaker.

Er det noen som har noen gode oppskrifter på retter som gjør seg selv litt, altså gjerne med rotgrønnsaker?

Eventuelt også om noen har noen retter de kan anbefale som også er mulig å fryse i porsjonspakninger?

Jeg liker å ha noen "ferdig" måltider i frysen.

Noen som har noen oppskrifter og vil dele?

Endret av Jigva
Videoannonse
Annonse
Skrevet

Jeg drister meg til å svare:

Jeg lager ofte en veldig universell grønnsaksform som kan spises alene eller sammen med kjøtt. Jeg har ikke eksakte mål for måler aldri men du trenger:

Poteter - helst kokefaste

Yams (søtpoteter)

Rød paprika

Rødløk

Gulrøtter

Olivenolje

Maldonsalt

Pepper

Feta eller Haloumi ost

Evt en rosmarinkvist

Skrubb eller skrell potetene og skrell søtpotetene. Kutt potetene i ca 2cm store terninger og søtpotetene omtrent dobbelt så store. Kutt løk i båter, paprika i biter og gulrøttene omtrent samme størrelse som potetene. Legges i ildfast form, hell olivenolje over og strø på godt med salt og pepper og evt krydder. Bruk hendene og vend alt sammen slik at det blir dekket av oljen. Stekes i ovnen på 200grader en liten time, denne passer seg selv. Når det er 10 min igjen av steketiden så legger du på fetaostbiter eller Haloumiskiver slik at det blir varmt og smelter litt.

Veldig godt å trøste seg med litt karbohydrater ja!

Skrevet

Kommer ikke på noe akkurat nå, men jeg har garantert noen forslag senere!

*mine innlegg*

Skrevet

Du kan lage en litt sterkere og spanskere variant av lapskaus eller rotgrønnsakssuppe ved å tilsette stekt chorizo (med stekefettet), gjerne litt hvitløk og en god del bladpersille :)

Den makedonske fårikålvarianten med chili og løk er også god. Dampes i ovnen med litt smør og buljong/kraft.

Skrevet (endret)

Tusen takk for oppskrifter :D

Kom gjerne med flere, man får vel aldri egentlig nok av oppskrifter :sjenert:

Skal forresten absolutt prøve den grønnsaksformen, den hørtes veldig god ut.

Skal også prøve den Beef Bourguignon (oi, vanskelig å skrive), men den virker litt mer komplisert. Får gjøre det en søndag jeg har litt tid :D

Tusen takk for oppskriften :)

Endret av Jigva
Skrevet
Jeg drister meg til å svare:

Jeg lager ofte en veldig universell grønnsaksform som kan spises alene eller sammen med kjøtt. Jeg har ikke eksakte mål for måler aldri men du trenger:

Poteter - helst kokefaste

Yams (søtpoteter)

Rød paprika

Rødløk

Gulrøtter

Olivenolje

Maldonsalt

Pepper

Feta eller Haloumi ost

Evt en rosmarinkvist

Skrubb eller skrell potetene og skrell søtpotetene. Kutt potetene i ca 2cm store terninger og søtpotetene omtrent dobbelt så store. Kutt løk i båter, paprika i biter og gulrøttene omtrent samme størrelse som potetene. Legges i ildfast form, hell olivenolje over og strø på godt med salt og pepper og evt krydder. Bruk hendene og vend alt sammen slik at det blir dekket av oljen. Stekes i ovnen på 200grader en liten time, denne passer seg selv. Når det er 10 min igjen av steketiden så legger du på fetaostbiter eller Haloumiskiver slik at det blir varmt og smelter litt.

Veldig godt å trøste seg med litt karbohydrater ja!

Hoeres godt ut! Men maa bare vaere litt pirkete og si at det er stor forskjell paa yams og soetpoteter. Vet amerikanerne er forvirret naar det gjelder dette, men det ar altsaa ikke det samme :)

Skrevet

Hehe, okey - det tas til etteretning. Det er søtpoteter jeg mener tror jeg - de som er oransje inni og har litt rosaaktig skall.

Skrevet

Laget meg kraftig god suppe med grønsaker i går. Var såå godt!

Jeg lager ikke etter faste mål, så det må tilåpasses etter hvor mye man vil ha.

Men her er ingrediensene, og ca mål da:

2 store løk

0,5 kg poteter

0,5 kg gulerøtter

3 fedd hvitløk

1 gul paprika

1 boks hakkede tomater

0,5 l kraft, eller lys buljong

Pølser skjært i passe biter

Oregano

Basilikum

Salt

Pepper

Skjær løken i skiver og stek den i en gryte til den blir blank.

Ha i poteter og gulerøtter skjært i tærninger. Tilsett boksen med hakkede tomater og kraften.

La dette koke opp og småkoke i 20-30 min.

Ha i pølsene på slutten, så de blir varme.

Serveres med godt brød til!

Rasp hvitløken i og tilsett krydderet.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...