Gjest Lea Skrevet 17. juni 2003 #1 Skrevet 17. juni 2003 Jeg har fått ismaskin! Endelig. Det var billig og sikkert ikke verdens beste, men den kan garantert brukes! I bruksanvisningen står det at "bollen" skal stå i fryseren i 24 timer. Etterpå skal man helle ingrediensene i bollen og sette i gang maskinen. Så skal man stoppe den når isen har ønsket konsistens. Dette betyr vel at jeg må butte overflødig is i fryseren etter at den er ferdig, men at isen er frossen når maskinen er feridig? Hvis jeg lager akkurat nok is, så trenger jeg ikke å bruke fryseren i det hele tatt da? (annet enn til å fryse ned "bollen"). Noen som vil dele sine beste isoppskrifter med meg? Både fløte-is, youghurt-is og sorbet.. Jeg er mest glad i is med sjokolade, nøtter, karamell, kaffe/mokka-smak o.l. Men har noen en grunnoppskrift, så skal jeg da klare å slenge oppi det jeg liker best :blunke: . Alle tips og råd tas i mot med stooor takk!
Gjest Embla s Skrevet 17. juni 2003 #2 Skrevet 17. juni 2003 Hei, har ingen oppskrift, men lurer sånn på: hva koster en slik maskin? Tar den stor plass? Er den lett å gjøre ren?
Rapitap Skrevet 17. juni 2003 #3 Skrevet 17. juni 2003 Visste ikke at det var noe å ønske seg jeg. Til nå, så...lager den soft-is? *slever*
Gjest Lea Skrevet 17. juni 2003 #4 Skrevet 17. juni 2003 Hei' date=' har ingen oppskrift, men lurer sånn på: hva koster en slik maskin? Tar den stor plass? Er den lett å gjøre ren?[/quote'] Min var på tilbud på Bonus og kostet 398 kroner. Den er ikke særlig stor. Ca 30 cm i diameter og det samme i høyden. Det står at den er lett å gjøre ren, men jeg har ikke prøvd den ennå. Det er et slags teflonbelegg i bollen, så de burde være ganske enkelt. Anafugia: Jeg tror ikke at min lager soft-is, men jeg vet at det finnes maskiner som gjør det. Du kan sikkert stoppe maskinen før isen er helt stiv og få noe som ligner soft-is.
Gjest Embla s Skrevet 17. juni 2003 #5 Skrevet 17. juni 2003 Hm... noe å tenke på! Min egen lille iiiis maskin Kom igjen da! Ingen med oppskrifter her eller
Gjest Lea Skrevet 17. juni 2003 #6 Skrevet 17. juni 2003 http://www.kvinneguiden.no/Forum/viewtopic.php?t=37083 Denne oppskriften fra Nelle skal i hvertfall prøves!!! Men jeg vil gjerne ha flere oppskrifter!
Gjest Kakemons Skrevet 17. juni 2003 #7 Skrevet 17. juni 2003 Jeg har en, den kostet 7-800 kroner i vinter og var den største av 2. Alle anbefalte meg å kjøpe en litt stor, for man lager vanligvis is til mer enn 2 personer. Jeg tror det er 1,5 liter og 1 liter som er vanlige størrelser. Isen blir myk og fin. Jeg lager den like før servering, men fryser restene i en plastboks. Når den tas opp, er den fremdeles myk i konsistensen, den blir ikke en hard blokk. Oppskriftene som følger med er OK. Jeg liker sjokoladeis der sjokoladen er smeltet i egg/fløteblandingen. Bruk god sjokolade (70% kakao) det er noe helt annet enn kokesjokolade som bare er rundt 40% kakao og resten fett og diverse greier.
Gjest Lea Skrevet 17. juni 2003 #8 Skrevet 17. juni 2003 Nå har jeg laget iskrem i maskinen min jeg :D . Den hadde ikke stått lenge nok i fryseren før jeg satte i gang (klarte ikke å vente), så jeg tok isen (som lignet på tykk milkshake) og helte den over i en glassbolle. Nå står den i fryseren og blir ferdig. Rører nå og da for å unngå iskrystaller. Laget en enkel variant.. 1/3 l kremfløte, 80 gram sukker og saften fra en halv sitron. Har smakt på den også da og den blir kjempegod! I morgen skal jeg prøve en sånn eggeplomme-variant.
Nelle Skrevet 17. juni 2003 #9 Skrevet 17. juni 2003 Jeg har som kjent ismaskin, og min erfaring er at jeg må fryse isen litt i fryseren etter at jeg har kjørt den i ismaskinen. Dette fordi det jo er umulig å røre i noe som er helt frossent. Kjører isen ca. en time (eller så mye som det går) i maskinen, så heller jeg over i en frysesikker boks og putter i fryseren. Men: Det er utrolig viktig å temperere isen før servering. Jeg pleier å temperere isen i kjøleskap ca. 30-45 minutter. Da blir den perfekt! Min maskin tar vel ca. 1,5 liter isrøre. Den har et fryseelement som legges i bunnen av bollen. Dette fryseelementet oppbevares i fryseren slik at det alltid er klart til bruk. Jeg har to sånne fryseelementer, så da kan jeg lage masse is rett etter hverandre uten å måtte vente på at fryseelementet skal bli kaldt nok til å kunne brukes (det må fryses i ca. et døgn før det kan brukes). Jeg minnes å huske at min maskin kostet kr. 600 på Elkjøp. Den lager ikke softis (eller -man kan jo alltids velge å ikke fryse ned isen etter at man har kjørt den i maskinen, men det spørs om den blir fast nok til å kunne spises som softice). Jeg har noen oppskrifter på is, men har ikke tid til å skrive de ned nå. Er det ok at dere får oppskriftene om noen dager? Forøvrig er kaffeisen å anbefale på det sterkeste inntil videre :slikke seg om munnen: Nelle
Gjest Lea Skrevet 18. juni 2003 #10 Skrevet 18. juni 2003 Min har fryseelementet i bollen, så hele greia må i frysen. Men pytt.. jeg kjøper en dyrere maskin dersom denne brukes mye det neste halvåret jeg. Og jeg venter gjerne på oppskrifter jeg. I kveld skal jeg lage is med mokka og sjokoladesmak :D . Skal legge ut oppskriften når den er testet. Isen jeg lagde i går ble absolutt spiselig. Blandet i litt bringebærsyltetøy mot slutten, slik at den ble litt marmorert. Men den var mye mektigere enn vanlig is fra butikken da. Orket ikke å spise opp alt.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå