Grace Skrevet 19. november 2008 #1 Skrevet 19. november 2008 Jeg skal servere småretter til noen, men jeg er lite flink til å lage mat... Tenkte å servere *Piccolinis *Hvitløksbrød, med pesto, soltørket tomat og litt ost *Nachos med kjøttdeig og ost på, salsa, guaccamole og rømme til Forlsag til noe mer??
Irmiel Skrevet 19. november 2008 #2 Skrevet 19. november 2008 Hmm, her er noen forslag: Scampi: Frosne scampi uten skall marineres i min. 1 time i litt olje, soyasaus, hvitløk og kajennepulver. Stekes raskt evt. grilles. Tres på spyd før stekning evt. serveres med tannpirkere. Gode å dyppe i sweet chilisaus evt. sweet chilisaus blandet med lettrømme. Her kan man også bruke kamskjell. Røkelaksruller: Lettrømme eller snøfrisk eller philadelphia (avhengig av hva man liker) smøres på lefse. Røkelaks legges på sammen med dill og pepperdryss. Rull sammen og skjær i passe biter. I tillegg kan du jo kutte opp squash/paprika/gulrøtter/diverse frukt og lage en dipp og ha ved siden av?
Saeria Skrevet 19. november 2008 #3 Skrevet 19. november 2008 (endret) Spanske kjøttboller i tomatsaus: Spanske kjøttboller i tomatsaus (Albondigas Caseras) Du trenger: 500 g kjøttdeig 1 løk 2 fedd hvitløk 4 klyper frisk, hakket persille 1 ts salt ½ ts pepper 3 dl brødrasp 1 skvett hvitvin Slik gjør du: Finhakk hvitløken, skjør løken i småbiter og bland sammen til små kjøttboller (litt større enn de svenske). Stekes i ca. 15 minutter på ca. 150 grader, enten i ovn eller i stekepanne. Tomatsaus 3 tomater 1 selleristang ½ purreløk 1 rød paprika 1 grønn paprika ½ løk 4 ss olivenolje ½ l vann 2 ss sukker Salt og pepper etter smak Slik gjør du: Skjær et kryss runt tomatstilken og legg tomatene i kokvarmt vann til skallet begynner å løsne rundt krysset. Trekk av skinnet. Hakk paprika, purreløk og løk i biter og la alt sammen koke inn til ca. halvparten. Rør om av og til. Når grønnsakene er blitt myke og tomatene smuldret opp, tilsettes sukkeret, og sausen kokes ti minutter til. Bruk en stavmikser eller lignende til å få skikkelig konsistens på sausen til slutt. Kilde: http://oslopuls.aftenposten.no/?service=re...ourceid=2011028 Endret 19. november 2008 av Saeria
Brunhilde Skrevet 20. november 2008 #4 Skrevet 20. november 2008 Dadler med bacon. Kjøp dadler og surr en baconskive rundt hver, fest med tannpirker. Stek i panne eller ovn til baconet begynnet å ta farge, server.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå