Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Skrevet

Ja, akkurat det; hva pleier dere spise nyttårsaften?

Vi skal ha kjærstedag- og virkelig flotte oss, så derfor kan jeg jo se om det er noe inspirasjon å hente i andres nyttårsmeny.

For min del har det vært to varianter nyttår. Enten på vennemiddager med kalkun, eller med familien hvor vi har spist fondue.

Kalkun er jeg ikke nevneverdig glad i.

Foreløpige tanker for vår del er enten

Rype (som han har skutt)

eller

and.

Forrett og dessert har jeg ikke tenkt på enda.

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Om vi ikke har kalkun, så pleier vi å lage viltgryte.

Skrevet

Vi hadde kalkun ifjor og det blir nok det i år også, kjøper marinert kalkunbryst i stedet for stor kalkun. Veldig godt. Og som dessert har vi sjokolademousse, forrett er jeg litt usikker på, men endte opp med påsmurt lefse ifjor. Og så må vi ha ordentlig champagne.

Skrevet

Vi spiste alltid pinnekjøtt på nyttårsaften i min familie. Jeg savner det litt, for samboeren min vil ikke ha pinnekjøtt. Det liksom roper tradisjon av den retten der. :)

(Og ribbe på julaften)

Gjest Gjest_mocca_*
Skrevet

reinsdyrstek er veldig godt og varme bjørnebær og vaniljeis til dessert

Skrevet

Pinnekjøtt er tradisjon her og. Da passer det gjerne med vanlijeis med lune bær etterpå, men jeg må jo innrømme at desserter som multekrem, riskrem og dronning maud pudding er nam det også, selv om pinnekjøtt kan bli litt tungt.

Gjest Eurydike
Skrevet

Jeg liker mat som er litt mindre "julete" på nyttårsaften. Andebryst med godt tilbehør er jo en middag som passer godt å lage til to en slik kveld, synes jeg. Og selvskutt rype hørtes også nydelig ut!

Ellers synes jeg nyttårsaften er en kveld man virkelig skal unne seg flere retter (med ditto gode viner), så man kan sitte og kose seg ved bordet helt til midnatt, og gjerne etterpå også. Når man bare er to, har man dessuten mer kapasitet til å lage flere retter, og det er ikke så farlig om det blir noen gode pauser innimellom.

En god anderett, gjerne med røstipoteter eller ovnsbakte potetbåter til, og grønne bønner eller spinat.

Dessuten tips til en god og enkel forrett som passer perfekt på nyttårsaften:

http://www.dagbladet.no/magasinet/2002/12/28/357173.html

En annen god forrett kan være stekt kongekrabbe eller kamskjell med en sitronbåt og blomkålpuré, med feks litt ruccola eller grønne urter til pynt. Og vil dere riktig flotte dere, er det jo hummersesong rundt nyttårstider. :tommelsmil:

Til dessert er det greit å lage noe som kan stå klart i kjøleskapet og bare tas fram ved servering, som feks panna cotta, sjokolademousse eller crème brûlée, gjerne med friske bær / bærcoulis til.

Skrevet

Tusen takk for tips Eurydike, det skal jeg virkelig se nærmere på!

Jepp, dette blir en kosedag fra morgen til kveld.

Er været bra starter vi nok med en deilig skitur på dagtid- og deretter over i luksusavdelingen.

Vi er begge glad i god mat og (enda bedre) drikke- så her blir hver vin nøye tilpasset maten. Og ja- selvfølgelig ekte champagne! Pris på både mat og drikke er forholdsvis ubetydelig, vi skal ha en velfortjent luksus kjærstedag.

Litt usikker på hvor mye rype han har igjen- men han har fristet med dette og tilhørende Hermitage.

Pinnekjøttselskap skal vi på etpar dager før, og kalkun er ikke jeg nevneverdig glad i. Sjokoladedessert er er også uaktuelt- da jeg ikke liker sjokolade- men Creme Brûlée er en definitiv favoritt.

Gud jeg gleder meg allerede jeg!

Men blir glad hvis flere har sine retter å komme med!

Skrevet

Vi skal ha selskap hjemme på nyttårsaften. Vi skal ha den tradisjonelle nyttårskalkunen med chateau-poteter, saus og waldorff-salat til. Som dessert skal vi ha hjemmelaget appelsinfromage med revet appelsinskall og vaniljesukker i, servert med appelsinbiter og mørk sjokolade oppå. Forrett har jeg ikke bestemt meg for ennå, men har tenkt litt på å ha en god parmaskinke med melon til. Har virkelig ikke peiling på om dette passer sammen, men siden vi også skal ha besøk av barn, tenkte jeg å finne noe alle liker.

Hadde det bare vært meg og mannen som skulle spise, ville jeg virkelig ha slått til med noe fancy og minimalistisk! Og - flere retter!

:jepp:

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...