prudence_88 Skrevet 14. november 2008 #1 Skrevet 14. november 2008 Kan noen gi meg en steg for steg på hvordan lage en god bearnaise saus? (og eventuelt en god oppskrift)
venus_ Skrevet 14. november 2008 #2 Skrevet 14. november 2008 (endret) http://www.vg.no/matogdrikke/matguiden/index.hbs?o=696 Slik skal det gjøres Men vær forsiktig når du pisker inn smør, i hvert fall i begynnelsen. Og pass på at det ikke bli for varmt. Om sausen sprekker kan du begynne på nytt med eggeplommer og spe med det som er sprekt. Lurt å spe med litt lunket vann innimellom også, om den blir ganske tjukk. Edit: Dropp persille og kjørvel. Estragon er den eneste urten som skal i bearnaise spør du meg Endret 14. november 2008 av venus_
Arkana Skrevet 14. november 2008 #3 Skrevet 14. november 2008 Jeg pleier å lage Nigellas enkle bearnaise. Vanligvis skal man koke en essens av bl.a. eddik, urter og løk først, men jeg synes den er like god uten (og tar mindre tid). Du har 4 eggeplommer i en glassbolle over vannbad. Tilsetter ¼ ts tørket estragon og 2 ss hvitvinseddik. Så visper du mens du har i 250 g smør i små klumper. Til slutt smaker du til med salt og pepper.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå