Gå til innhold

Bearnaise? Håper på hurtig svar.


Anbefalte innlegg

Skrevet

Kan noen gi meg en steg for steg på hvordan lage en god bearnaise saus? (og eventuelt en god oppskrift)

Skrevet (endret)

http://www.vg.no/matogdrikke/matguiden/index.hbs?o=696

Slik skal det gjøres :) Men vær forsiktig når du pisker inn smør, i hvert fall i begynnelsen. Og pass på at det ikke bli for varmt.

Om sausen sprekker kan du begynne på nytt med eggeplommer og spe med det som er sprekt. Lurt å spe med litt lunket vann innimellom også, om den blir ganske tjukk.

Edit: Dropp persille og kjørvel. Estragon er den eneste urten som skal i bearnaise spør du meg :)

Endret av venus_
Skrevet

Jeg pleier å lage Nigellas enkle bearnaise. Vanligvis skal man koke en essens av bl.a. eddik, urter og løk først, men jeg synes den er like god uten (og tar mindre tid).

Du har 4 eggeplommer i en glassbolle over vannbad. Tilsetter ¼ ts tørket estragon og 2 ss hvitvinseddik. Så visper du mens du har i 250 g smør i små klumper. Til slutt smaker du til med salt og pepper.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...