Gå til innhold

lage dipp selv!


Gjest Gjest_muffe_*

Anbefalte innlegg

Gjest Gjest_muffe_*
Skrevet

Jeg vil styre unna ferdige dipmixer (selv om jeg EEEEEELSKER holiday), så jeg ønsker så mange oppskrifter som mulig!!!ÅÅÅ, dipp... :gjeiper:

Skrevet

Hva skal du bruke dip´en til? Chips, grønnsaker...?

Gjest Gjest_muffe_*
Skrevet

Oppskrifter til begge deler mottas med takk :jepp:

Skrevet

Salt- og pepperdipp= lettrømme + passelige mengder salt og pepper! :)

Skrevet

Søker du etter f.eks hvitløksdip og andre dipper her på Kg vil du finne en del brukbare.

Jeg lager en hvtiløksdip som jeg fant oppskrift på i en sånn tråd og den er knallgod!

Skrevet

Min hvitløksdip:

Lettrømme

Majones

Olivenolje

Frisk basilikum

Lime

Hvitløk

Salt

Pepper

Sukker

Denne lager jeg en skål av hver fredag .. det og en diger boks med hjemmelaget Salsa .. Da er det klar for helg i heimen :)

Skrevet

jeg lager dip av

1 del lett rømme

1 del majones

2 ts ketchup

1 hvitløksfedd hakket

salt

pepper

paprika krydder

kjempegod til både potetgull og grønsaker :)

Skrevet

Jeg lager dipp av lettrømme og origano. namnam

Skrevet

Her er en god hvitløksdip:

Del to hele hvitløk i fedd (ikke skrell dem) og bland med litt olje i en ildfast form. Bak i ovnen ved 200 grader i ca 25 minutter. Når de er avkjølt såpass at du kan ta på dem klemmer du ut innholdet. Mos med en gaffel og bland med 5 ss rømme og 3-4 ss majones (jeg liker Hellmanns), litt pepper, salt og paprikapulver. Det høres ut som mye hvitløk, men når den bakes blir den mild og veldig god. :)

Gjest Gjest_muffe_*
Skrevet

Takk for forslag,

men det er jo endel majones osv i de oppskriftene...Hva med lett yoghurt? Har dere noen gode forslag der?

Jeg er ikke så sunn av meg, men det er noe med sauser, dressinger og lignende som er "fettete" og tykke som ikke frister helt.

God helg!

Skrevet

jeg bruker kesam1% istedet for rømme o.l. når jeg lager dipp. blander sammen med div krydder som jeg liker. kommer litt ann på hva jeg har lyst på akkurat da.

bruker bl.a karri, hvitløk eller chili som "hovedkrydder":)

Skrevet

kan jo lage majonesen selv, da blir den vel kanskje sunnere??

kanskje... er ikke sikker på dette men.... :sjenert:

Ellers kan jo rømme byttes ut med kesam, lett yoghurt eller mat yoghurt...

Skrevet

Ja, hvilke kyrddere er godt å blande inn i lett yoghurt som en dipp?

Skrevet

Med lettyoghurt så blir dippen veldig flytende da. Du må i så fall la den renne av. Dvs. helle yoghurten i et klede og henge opp slik at du kun har "fast masse" igjen.

Skrevet

Finhakk paprika, litt løk og eventuelt tørket tomat (ikke marinert). Og la det få hvile på et kjøkkenpapir etc. så fukt får trekke ut en stund.

Bland et beger frisk kremost (eller snøfrisk) med litt cottagecheese, rør det jevnt.

Bland alt med lettrømme, krydre med salt og pepper, og la hvile i kjøleskap.

Annonse
Gjest Gjest_Petra_*
Skrevet
Takk for forslag,

men det er jo endel majones osv i de oppskriftene...Hva med lett yoghurt? Har dere noen gode forslag der?

Jeg er ikke så sunn av meg, men det er noe med sauser, dressinger og lignende som er "fettete" og tykke som ikke frister helt.

God helg!

Jeg vil heller ha 1 ss god dressing enn 2 ss uten alt det gode. Dessuten må man tenke på hvor lite man faktisk spiser av retten før man kutter ut smør, majones, fløte, ol .. Jeg var på matkurs hos en av landets ledende kokker og han fortalte oss da at man må tenke på hvor lite fløte man faktisk får i seg om man tar en skvett fløte i sausen .. Det samme gjelder med majones i dressinger ..

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...