*AM* Skrevet 12. november 2008 #1 Skrevet 12. november 2008 Noen som har en god oppskrift på rundstykker, og hvordan får dere de fine og glatte når de er stekt?
Miel Skrevet 13. november 2008 #2 Skrevet 13. november 2008 Dette er min grunnoppskrift: 500 g hvetemel 1 pakke tørrgjær 0,5 ts sukker 0,5 ts salt 4 dl melk (evt vann) Bland alt det tørre, varm opp væsken og rør inn. Hev deigen på lunt sted. For å få glatte rundstykker må du kna deigen godt sammen slik at den ikke har noen sprekker, deretter deler du den opp i passende emner og triller jevne boller. Etterhev før du setter dem i ovnen (225° til de er pent gylne). Hvis du vil ha dem blanke kan du pensle med litt egg før du steker - det gir også godt feste for diverse pynt som valmuefrø osv. Vil du ha grovere rundstykker er det selvsagt bare å erstatte noe av (eller alt) hvetemelet med grovt mel. Du kan også tilsette frø, nøtter eller annet. Oppskriften passer forresten også fint til en stor pizzabunn.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå