Sarah_83 Skrevet 9. november 2008 #1 Skrevet 9. november 2008 Hei. En gang for i tenårene smakte jeg fiskepudding i skjell med erter og gulerøtter hos ei venninde. Hvordan lager jeg dette? Finner jeg sånne skjell i butikken? Er udugelig på kjøkkenet, ja, vet det. Kan dere gi meg en oppskrift. Så detaljert at jeg fatter det. :gjeiper:
Saeria Skrevet 9. november 2008 #2 Skrevet 9. november 2008 Terteskjell, ja! De har jeg minner om. Min mor lagde nemlig det av og til når jeg var liten. Terteskjellene finner en i butikken. De kommer i en avlang eske, og skjellene ligger fordelt i to rom. Du ser dem gjerne ved kjeks eller brødmaten. Slik gjorde mamma det: Ta det antall skjell du ønsker ute av pakken, og sett på et bakepapirkledd brett. Sett ovnen på det antall grader pakken forteller deg at du skal. Så er det bare å lage en hvit saus og tilsette litt oppskåret fiskepudding, erter og gulrøtter i små biter (gjerne frosne). Tilsett dette i sausen når den er nesten ferdig. Fordel dette på skjellene. Sett i ovn. La stå så lenge som skjellpakken sier og ta ut. Nå kan du evt. tilsette et par reker også. Koker du reker blir de nemlig gummi i konsistensen. Server og nyt!
Sarah_83 Skrevet 9. november 2008 Forfatter #3 Skrevet 9. november 2008 Terteskjell, ja! De har jeg minner om. Min mor lagde nemlig det av og til når jeg var liten. Terteskjellene finner en i butikken. De kommer i en avlang eske, og skjellene ligger fordelt i to rom. Du ser dem gjerne ved kjeks eller brødmaten. Slik gjorde mamma det: Ta det antall skjell du ønsker ute av pakken, og sett på et bakepapirkledd brett. Sett ovnen på det antall grader pakken forteller deg at du skal. Så er det bare å lage en hvit saus og tilsette litt oppskåret fiskepudding, erter og gulrøtter i små biter (gjerne frosne). Tilsett dette i sausen når den er nesten ferdig. Fordel dette på skjellene. Sett i ovn. La stå så lenge som skjellpakken sier og ta ut. Nå kan du evt. tilsette et par reker også. Koker du reker blir de nemlig gummi i konsistensen. Server og nyt! Takk for svaret Du kan vel ikke tilfeldigvis skrive hvordan jeg lager hvit saus?
Saeria Skrevet 9. november 2008 #4 Skrevet 9. november 2008 Jeg tager bare en pose toro og tilsetter melk jeg da. Her er en måte å lage hvit saus på (nei, man trenger ikke bruke helmelk ): http://www.tine.no/page?id=28&key=7418&cat=724 Noen river gjerne over litt muskatnøtt også.
Brunhilde Skrevet 9. november 2008 #5 Skrevet 9. november 2008 Når du lager den hvite sausen til terteskjell, kan det være veldig lurt å erstatte noe av melken med fiskekraft.
Plym Skrevet 9. november 2008 #6 Skrevet 9. november 2008 Jeg ville lagd sausen av fiskekraft og fløte, og hatt i frisk hakket dill. Og mye reker som ikke har ligget i lake.
Brunhilde Skrevet 9. november 2008 #7 Skrevet 9. november 2008 Jeg vil ikke ha dill til akkurat dette, men fiskekraft og fløte er jeg enig i. Dessuten velger jeg gjerne fløtepudding i fyllet, og masse reker, både tilsatt i stuingen helt til slutt, og kalde som "strø".
Gjest Pysepus Skrevet 9. november 2008 #8 Skrevet 9. november 2008 Å, dette skal jeg lage til middag i morgen
Nemesis Skrevet 9. november 2008 #9 Skrevet 9. november 2008 Et alternativ kan være å bruke suppeboller istedenfor fiskepudding. Da får en jo med kraft også
Gjest Gjest Skrevet 10. november 2008 #11 Skrevet 10. november 2008 Jeg bruker Amerikansk blanding (sånn frossen med gulrøtter, erter og mais) og syns det er veldig godt til:)
Gjest Gjest Skrevet 10. november 2008 #12 Skrevet 10. november 2008 jeg synes det er godt med litt asparges også jeg...
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå