deppetsnuppe Skrevet 3. november 2008 #1 Skrevet 3. november 2008 i sommer var jeg i thailand og smakte verdens beste dessert, hvit sjokolademousse. hvordan lager jeg det???
Irmiel Skrevet 3. november 2008 #2 Skrevet 3. november 2008 Jeg har ikke laget dette selv, men jeg fant denne oppskriften på nettet: 4 porsj 200 g Hvit kokesjokolade 2 Egg 1 Gelantinplate 2 dl Kremfløte -- Smelt sjokoladen over vannbad. Sett den til side. Pisk eggene over vannbadet, til massen er tykk, varm og luftig, i ca. 10 minutter. Vannbad: Bollen plasseres oppå en kjele med kokende vann. Bollen (av stål, glass eller annet ildfast materiale) må tåle varme. NB! Pass på at bollen er større enn kjelen, slik at den ikke berører vannet. Innholdet i bollen varmes opp av dampen fra det kokende vannet. Legg gelatinplaten i kaldt vann. Ta den opp etter sju minutter, og ha den i den varme eggemassen. Rør til gelatinen er oppløst. Tilsett den smeltede sjokoladen, og pisk videre, til massen har samlet seg. Pisk videre over kaldt vannbad, så blandingen er lett avkjølt. Visp fløten til luftig krem,ikke pisk den altfor stiv. Vend kremen inn i sjokoladeblandingen. Fordel moussen i fire porsjonsskåler, og sett dem kaldt, til moussen er stivnet, ca. 3-4 timer.
Gjest itla Skrevet 3. november 2008 #3 Skrevet 3. november 2008 Her er en oppskrift på Nigella Lawsons hurtigvariant av hvit sjokolademousse. Den er med litt peppermyntesmak, men det kan du droppe hvis du vil. Den er helt nydelig! (Nå fikk jeg ikke så rent lite lyst på den der, akkurat... )
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå