Gå til innhold

Blomkål- og broccoligrateng, hvordan gjør jeg det?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Jeg har lyst til å lage blomkål- og broccoligrateng med ferske grønnsaker fremfor å bruke den fra frysedisken på butikken..

Pleier å slenge oppi bogskinke og bruke det som middag med godt brød ti..

Hvordan lager jeg dette?

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Har prøvd, men finner ingenting der...!

Skrevet
Søk på matprat :)

Matprat er den norske statens kjøttproganandasider. Det er helt utrolig at de fremdeles eksisterer. Ettersom dette er sider som er ment å skulle promovere mer kjøttspising, er jeg ikke det minste overrasket over at man ikke finner oppskrifter på grønnsaksgratenger der.

Jeg synes ikke at Google nødvendigvis er særlig bra når man ønsker å finne oppskrifter. Hvis man er en veldig erfaren kokk og dermed kan sile ut dårlige forslag, er det helt OK. Hvis man derimot er en middels erfaren kokk (eller dårligere) har man ingen forutsetninger for å kunne vurdere oppskriftene man finner når man googler.

Mitt innspill når det gjelder blomkål- og brokkoligrateng: Sett formen i ovnen når du setter den på slik at den er helt varm når du skal lage gratengen. Kok grønnsakene til de er knapt møre. Lag en vanlig hvit saus (bland inn revet ost hvis du ønsker). Ha grønnsaker og hvit saus i den varme formen, dekk med ost hvis du ønsker, og la stå i ovnen i rundt ti minutter, eller til du synes at den er ferdig.

Stekt bacon er veldig godt til. :spise:

Skrevet

Den siste oppskriften så god ut!

Skrevet

Jeg gjør akkurat som Zia, eventuelt med litt fullkornsmakaroni og litt purre til.

Gjest Eurydike
Skrevet

Tips: Forsøk litt gorgonzola eller annen blåskimmelost i gratineringssausen! :tommelsmil:

Kjempegodt sammen med blomkål og brokkoli.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...