Gjest Gjest_rådvill_* Skrevet 30. oktober 2008 #1 Skrevet 30. oktober 2008 Jeg får gjester lørdag formiddag og har tenkt til å lage boller. Kan jeg lage bolledeigen fredag kveld og sette den i kjøleskapet eller la den stå på benken helt til dagen etter? Da blir den stående å heve i kanskje 12 timer. Har noen erfaring med dette?
Gjest *Mim* Skrevet 30. oktober 2008 #2 Skrevet 30. oktober 2008 Har latt gjærdeig stå natta over i kjøleskap, såvidt jeg husker gikk det helt fint.
Arkana Skrevet 30. oktober 2008 #3 Skrevet 30. oktober 2008 Som *Mim* sier går dette helt fint. Bruk kald væske når du baker. Du trenger heller ikke forheve, bare bak ut bollene og la brettene stå kaldt over natten. Ta dem ut og la etterheve litt lunt en halvtimes tid før de stekes som vanlig.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå