Gå til innhold

Sirupstynnkaker


Gjest Gjest

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Jeg er og på utkikk etter en oppskrift!! Farmoren min bestiller hos en gammel kone hvert år før jul fra Hedmark, skal høre om jeg kan få nummeret hennes og prøve å få tak i den jeg :)

Ryktet sier at det er fryktelig mye kjevling da, men de er jo så gode!!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Gjest_trådstarter_*

Åh!:)Hadde du i såfall giddi å delt oppskrifta med meg da? da hadde jeg blitt glaaad!:) :)

Hørt att det skal væra litt vrient jeg også, men det får gå..! Det er jo så utrolig godt ja! Hadde vært kjempe moro å fått til!:)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg fant jeg fant!!!

Dette er en veldig stor oppskrift da, hun damen farmor bruker, lager jo store menger til salg, så sikkert lurt å lage et slags brøkstykke her ;)

Er ikke sikker på om jeg våger å prøve selv enda, men fortell gjerne hvordan de ble om du gjør det :)

Sirupstynnkaker :)

1,5 kilo margarin

3 liter mjølk

3 kilo kveitemjøl

Smøring:

1 kilo sirup

1 liter fløte

2 kopper sukker, kokes godt

kardemomme

FREMGANGSMÅTE:

Dette er store porsjoner. Varm opp melka, ha i margarinen og smult og la det koke godt. Hell det kokede over mjølet og rør godt sammen. Rør deigen av og til før den blir kald. La den stå til neste dag eller til den er kald.

Av deigen tar en små emner og baker tynn leiv. Legg på middels varm takke og stek den på den ene sida. Snu og pensle smørning på hele leiven, la den ligge litt, brett sammen og stek den ferdig. Tas av takka og skjæres opp i passe stykker.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Gjest_trådstarter_*

Tuuusen takk!:) Skal prøve å bake i mårra faktisk, så da skal jeg gi tilbakemelding!;) Men lurer på en sak.. du skriver i fremgangsmåten att smult og margarin skal smeltes. Men er ikke smult i oppsrifta vel? Hmm.. :gjeiper:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hehe, nå måtte jeg ringe farmor og få henne til å ringe damen ;) Hun brukte å bytte noe av margarinen med smult, men dette var ikke nødvendig, visstnok. Om hun gjorde det, gjorde hun det bare på slump, så hun kunne ikke si noe om hvor mye.. men kunne like gjerne bare bruke margarin.

Gleder meg til å høre hvordan de blir!! Var visst veldig viktig at leivene ble fryktelig tynne, men det skjønte du kanskje selv :)

Lykke til!!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Gjest Gjest_trådstarter_*

Tusen takk for all hjelpen!:) ble til att vi bare brukte margarin i deigen! delte forøvrig opp opskriften i 4!

Hehe...kan vel ikke akkurat si att de første kakene blei veldig bra, men med litt øving gikk det bedre etterhvert.. vanskelig å få til att det blei tynt nok! men trikset vi brukte, som hjalp ganske mye var å blande inn en del mel når vi skulle bake ut! Gjoerde vi ikke dette, sprakk kaka bare opp i det vi kjevla den ut!

Veldig moro å få til, og de smakte jo kjempe godt!:) men må nok øve litt mer, skal jeg få til mange fine klassiske kvadrat-biter! :gjeiper:

Igjen, takk for all hjelp! :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...