Gå til innhold

kakekrem hjelp!


Anbefalte innlegg

Skrevet

Skal lage nøttekake med gul krem.

oppskrift på kremen er:

Krem:

4 eggeplommer

1/2 dl. kremfløte

65 gr. sukker

1 ts. vaniljesukker

100 gr. meierismør

Fremgangsmåte:

Eggeplommene røres sammen med fløte. Tilsett sukker og vaniljesukker. Dette røres over varmen til det når kokepunktet og tykner. Når den er tyknet, la det koke opp. Når kremen er nesten kald røres mykt smør inn. Smøres på avkjølet kake.

MEN så har gubben kjøpt MATfløte istedenfor kremfløte. kan jeg bruke matfløteen, den skal jo piskes!

Skrevet (endret)
Skal lage nøttekake med gul krem.

oppskrift på kremen er:

Krem:

4 eggeplommer

1/2 dl. kremfløte

65 gr. sukker

1 ts. vaniljesukker

100 gr. meierismør

Fremgangsmåte:

Eggeplommene røres sammen med fløte. Tilsett sukker og vaniljesukker. Dette røres over varmen til det når kokepunktet og tykner. Når den er tyknet, la det koke opp. Når kremen er nesten kald røres mykt smør inn. Smøres på avkjølet kake.

MEN så har gubben kjøpt MATfløte istedenfor kremfløte. kan jeg bruke matfløteen, den skal jo piskes!

Nei det tror jeg nok ikke går desverre. Matfløte blir ikke tykk nok når den varmes opp.

Endret av Maye
Skrevet

Det står på matfløtekartongen; kan ikke piskes til krem.

Skrevet

Om jeg forsto det riktig, så var det vel ikke bare fløten som skulle bli krem, men hele gulkremen. Problemet ligger vel i at den gule kremen ikke blir tykk nok om man tilsetter matfløte. . . . :)

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...