Gjest Gjest Skrevet 13. oktober 2008 #1 Skrevet 13. oktober 2008 Har nylig flyttet til Spania, og skal feire jul hos "svigers" i år. Min samboers mor har flere ganger spurt meg om å lage "typisk norsk" mat, men for meg personlig så er "typisk norsk" mat den type mat jeg normalt ville spist i Norge - stort sett en kombinasjon av ferdigmat med kokte poteter, og pizza. Har vel også fått igjennom at de kommer til å bli svært lite imponert over "norsk" mat sånn jeg gjør det. Men så oppdaget jeg dette fine lille juleforumet nå nettopp og begynte å tenke - hva med å lage noe "typisk norsk" til jul? Med tanke på hva som er lett å få tak i her, kombinert med mine begrensede matlagingsevner: - risengrynsgrøt spiser familien min alltid til julefrokost - blir dette spist i andre land i Europa/verden? - er norske julekaker veldig uvanlige, eller er dette noe de har "alle steder"? - selv er jeg vant til å spise ribbe med lefse på juleaften. Liker overhodet ikke pinnekjøtt. Noen andre lett-lagde julemiddager som både er "typisk norsk" og samtidig har ingredienser det er mulig å få tak i i Spania? Evt andre forslag mottas også med stoooor takk :D
Tropehus Skrevet 13. oktober 2008 #2 Skrevet 13. oktober 2008 Medisterkaker spiser jo mange som tilbehør til ribbe - farse kan du lage selv av kjøttdeig av svin, fløte og krydder. Finner du ikke kjøttdeig av svin kan du jo male selv - men det er jo litt pes. Surkål kan du jo også lage selv - du MÅ ikke ha den fra pose. Surkål er igrunn ikke særlig vansjelig å lage... Jeg vet ikke om marsipan er typisk norsk til jul, men det er heller ikke særlig vanskelig å lage selv..
Furstina Skrevet 13. oktober 2008 #3 Skrevet 13. oktober 2008 För mig som är svensk tänker jag på följande mat när jag tänker norsk mat (inte bara julemat): Ribbe Fårikål Pinnekjött Köttpålägg av olika slag, rökt, torkat, rull Fenalår Baccalao (något portugiser gärna känner igen) Stekt torsk med stekt lök till Ball med kålrabbi Lutefisk Römmegröt Risgrynsgröt (inte så norskt men julaktigt) Joikaboller Lax (en riktig delikatess i till exempel södra frankrike), den kan vara gravad, rimmad eller färsk. Laxpudding (svensk eller norsk) Makrell (rökt eller ugnsbakad med lök Hvalkjött (stek eller gryta) Surikål (måste enligt min mann vara en norsk sort) Fisksoppa (be att få en vanlig norsk fiskesuppe skickad i posten och fyll på med valfri vit fisk för bättre smak) Flatbröd Köttboller med brunsaus Skolebröd Kransekake Kakemenn Skuffkake Fiskgratäng med upppiskat ägg
TessaRosa Skrevet 29. oktober 2008 #4 Skrevet 29. oktober 2008 (endret) Så heldig du er som har en slik svigermor!!! Noe jeg tenker er ganske norsk i forhold til kaker må være: Delfiakake Risboller kransekake Bordstabbelbakkels Sirupskake Sirupsnipper Lefser Ellers må du jo ha riskrem til dessert??? Endret 29. oktober 2008 av TessaRosa
Gjest Gjest Skrevet 29. oktober 2008 #5 Skrevet 29. oktober 2008 Sveler, julemanna, pepperkaker Moltekrem, trollkrem Hveteboller og skoleboller Pannekaker etter norsk oppskrift (ikke amerikansk) Vafler
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå