Gå til innhold

Kanelboller - oppskrift


Anbefalte innlegg

Skrevet (endret)

Noen som har en oppskrift på gode kanelboller/skillingsboller? Helst den til Ingrid Espelig Hovig, men andre oppskrifter tas imot med takk!

Endret av Grønt blad
Videoannonse
Annonse
Skrevet
Noen som har en oppskrift på gode kanelboller/skillingsboller? Helst den til Ingrid Espelig Hovig, men andre oppskrifter tas imot med takk!

Ingrid Espelid Hovigs kanelboller.....

Deig:

5 dl melk

100 gram gjær

ca 1,7 liter hvetemel (ca 1 kg)

250 gram smør eller margarin

2 1/2 - 3 dl sukker

3-4 ts kardemumme

1/2 ts salt

Fyll 1:

100 gram råmarsipan

25 gram smør eller margarin

2 ss eplemos

Fyll 2:

2 ss smør eller margarin

1 ts kardemumme

Fyll 3:

75 gram smør eller margarin

ca 50 malte nøtter

1/2 dl sukker

Fyll 4:

75 gram smør eller margarin

3/4 dl sukker

2 1/2 ts kanel

Til pensling:

1 egg

Til pynt:

perlesukker

hakkede nøtter eller mandler

Varm halvparten av melken til ca 37 grader C. Hell den i arbeidsbollen. Ha i gjæren og rør til den er oppløst. Elt inn 1/3 av melet. Dekk med klede og la deigen heve i 30 min.

Rør smør eller margarin og sukker mykt. Bland inn malt kardemumme. Lunk resten av melken. Ha i saltet. Bland alt i deigen. Elt i så mye av melet at deigen får god konsistens. Deigen skal slippe arbeidsbollen. Strø litt mel over og la den heve litt til

Ta deigen på bordet og elt den med resten av melet.

Vei opp deigemner på ca 400 gram og trill de til pøls :) er. Del hver pølse i 10 emner. Trill til runde boller. Legg dem på smurte plater. La dem heve 5-10 min under klede.

Lag ett hull i hver bolle med fingeren og fyll hullet med fyll 4. La bollene heve videre til de er godt hevet.

Pensle dem med sammenvispet egg.

Stekes midt i ovnen ca 7 minutter ved 250 grader C.

Avkjøles på rist.... :kaffekopp::)

Skrevet

Tusen takk for oppskrift! :)

  • 11 måneder senere...
Skrevet

er det noen som kan oppskrift til kanelboller som har noe gult på

jeg trenger den nå fort var så snil

Skrevet
er det noen som kan oppskrift til kanelboller som har noe gult på

jeg trenger den nå fort var så snil

Mener du gult som i eggekrem? I så fall, søk på nettet etter en eggekremoppskrift og ha på bollene før steking. Jeg har dessverre ingen oppskrift som jeg har prøvd ut der.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...