Gå til innhold

Enkel og spenstig mat til buffet


Anbefalte innlegg

Skrevet

Skal ha med en rett i et selskap. Hva skal jeg ha med?

Ikke fisk/sjømat.

Videoannonse
Annonse
Gjest Eurydike
Skrevet

Tabbouleh/couscoussalat? Bare middels spenstig, muligens, men veldig enkelt.

Tabbouleh

250 gram couscous

2,5-3 dl nykokt vann

saft av ca. 1/4 sitron

3 ss extra virgin olivenolje

salt og pepper

Ha couscousen i en bolle. Tilsett varmt vann (jeg pleier å koke det opp i vannkokeren først), presset sitron, olivenolje, salt og pepper. Dekk med plastfolie og la couscousen svelle mens du lager klar resten av salaten.

4 tomater i terninger

1/2-1 hakket rødløk (avh. av hvor sterk den er)

evnt. grillet rød og gul paprika i småbiter (kan sløyfes)

masse hakket bladpersille

litt hakket frisk mynte (essesielt for å få den riktige smaken!)

salt og pepper

saft av 1/4 sitron

3 ss extra virgin olivenolje

Bland sammen alle ingrediensene i den bollen du skal ha salaten i. Rør inn couscousen etter ca. 15-20 min, når den har absorbert all væsken og er litt avkjølt.

Etter at salaten har fått stå en times tid, kan du så smake for å sjekke om den trenger mer sitron, salt eller pepper. Eller hvis du vil ha den lun: Spis med en gang!

Skrevet
Arrans kjøttboller :sjarmor:

Oppskrift eller butikk??

Skrevet
Arrans kjøttboller :sjarmor:

Jadda, men de hadde jeg liksom med sist....

Og jeg er jo i det gorurmetiske hjørnet og klar for å lære å lage ny mat, som du sikkert har skjønt det siste året (har vel testet 3 av dine anbefalinger med 66 % hell).

Skrevet
Tabbouleh/couscoussalat?

Den hørtes jo nydelig ut! Liker couscous godt, men aldri laget det.

Idiotspørsmål (Arran; ti stille!): Koker man ikke couscous som ris? Bare heller på vann og det er det? Hva slags couscous bør man kjøpe?

Gjest Eurydike
Skrevet
Den hørtes jo nydelig ut! Liker couscous godt, men aldri laget det.

Idiotspørsmål (Arran; ti stille!): Koker man ikke couscous som ris? Bare heller på vann og det er det? Hva slags couscous bør man kjøpe?

All couscous (i hvertfall den man får kjøpt her i landet) er forhåndsbehandlet slik at den bare trenger oppkok eller kokende vann, og svelling i tildekket gryte/bolle. Det er derfor kjemperask mat.

Det du skal kjøpe er "couscous moyen" (altså middels gryn). Både vanlig av fint mel og fullkornsvariant som jeg har sett i det siste fungerer i salat.

Dropp den grillede paprikaen, forresten - det er (minst) like godt uten, og mindre arbeid. Men gode, søte klasetomater (eller tilsvarende) er viktig. Og prøvesmak rødløken, ta lite i hvis den er sterk, slik at den ikke dominerer for mye.

Sånn salat er enkel å ta med i en bolle, og er glimrende tilbehør dersom det finnes feks kjøttboller og kyllinglår på bufféen.

Skrevet (endret)

Jeg har kjøpt mange forskjellige merker og typer couscous, men min tilberedningsmetode har vist seg å fungere uansett, uavhengig av hva slags type couscous det er, og uavhengig av hva som står på pakken. Og den er idiotenkel: Mål opp couscous og ha over i en bolle, mål opp samme mengde vann (altså i volum), hell over, dekk til og la stå i noen minutter. Skrap så overflaten med en gaffel, og skrap deg deretter nedover helt til bunnen slik at grynene blir litt adskilte. Tilsett hva nå enn som skal tilsettes i couscoussalaten.

Edit: Jeg glemte å si at vannet som skal tilsettes må være kokende. Start derfor med å koke opp vann. :)

Endret av Zia
Gjest Eurydike
Skrevet

Akkurat samme fremgangsmåte som min, Zia.

Skrevet

Idiotspørsmål nr 2 (jeg fr skylde på vinen):

Kan den lages dagen i forveien?

Skrevet

lag couscousen dagen i forveien(hvis du må) men tilsett grønnsaker, sitron, mynte osv samme dag, ellers kan den fort bli vassen.

Gjest Eurydike
Skrevet
Idiotspørsmål nr 2 (jeg fr skylde på vinen):

Kan den lages dagen i forveien?

Et par timer i forveien burde gå bra, men tomatene og de friske urtene m/vinaigrette i kjøleskap natten over er jeg mer skeptisk til.

Det er dessuten et poeng å ha olivenolje og sitron i det kokende vannet sammen med couscousen - da trekker dressingen bedre inn i grynene.

Gjest Elfrida
Skrevet
Både vanlig av fint mel og fullkornsvariant som jeg har sett i det siste fungerer i salat.
Hey, har det kommet fullkornsvariant av couscous! Det har gått meg hus forbi. Hvor?
Gjest Eurydike
Skrevet
Hey, har det kommet fullkornsvariant av couscous! Det har gått meg hus forbi. Hvor?

Feks i Meny-butikker, om jeg ikke husker feil. :)

  • 2 uker senere...
Skrevet

Hm. Mynte viser seg å være vanskelig å få tak i. (For jeg går ut fra at det ikke er det samme som peppermynte). Skal gi stedets største og lekreste butikk et forsøk i morgen, hvis ikke vet jeg ikke helt hva plan B er.

Gjest Gjest_sunny_*
Skrevet

Plan B:

couscous

olje

sitron

tomat (ikke det i midten)

oliven (en oliven delt i ca 6)

fetaost

salt, pepper

;)

Viktig med nok olje, sitron, salt og pepper så det ikke blir smakløst og tørt.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...